• Thu 28 Oct 2021 17:18
    30646 visningar
    111 svar
    +1
    111
    30646

    Snart 7 åring stör otroligt på lektionstid

    På min sons skola har det löst det med att sätta upp skärmar runt de barnen. Dvs är frivilligt men de frågar barnen om de ska prova det och sätter upp en pappskärm mellan/runt de barnen och de har själva märkt att de får mer arbetsro och tar själva dessa skärmar nu för tiden. och blir lugnare när de inte kan se sina kompisar.

  • Thu 28 Oct 2021 19:34
    #18
    +1
    Sessie82 skrev 2021-10-28 17:19:59 följande:

    Precis. Idag fick han sitta vid en sådan skrev fröken.

    Ska jag se de som en bra sak ? Känns som det är riktigt illa om dom ska behöva sitta vid en skärm.


    Jag ser inte varför de skulle vara illa. Är ju inte så att de har denna skärm hela tiden och de kan ha de av olika anledningar. Sonen har såna skärmar när de ska arbeta. Inte för att han håller på att stör de andra i klassen utan att han är den som blir störd. Så fort någon för sig/tappar pennan/hostar/pratar. Med andra ord minsta lilla ljud eller rörelse måste han kolla på vad det är som hände vilket leder till att han inte hinner klart med sin uppgifter. Han är väldigt lättstörd och har svårt att koncentrera sig så fort någonting händer runt om honom. Dessa skärmar har gjort att han inte ser vart ljudet kommer ifrån och inte heller kan kolla. Detta gör att han kan koncentrera sig på sitt arbete och inte vad som händer runt om.

    Dom är flera st i hans klass som har dessa skärmar av olika anledningar och ingen som ser det som ett straff. De ser ofta att de kan koncentrera sig och han har själv bett om dessa flera gånger. Här hos oss är det inget tvång. Lärarna erbjuda barnen dessa skärmar och pratade in dom i början så att de fick prova. Men så fort någon säger nej tas de bort. Men som sagt många ber om att få dessa för att de känner själva hur mycket bättre de kan koncentrera sig.

    Att då prata positivt hemma och hur bra dessa är för att han ska kunna koncentrera sig och kanske göra att han slutar prata med de runt omkring och göra något positivt av det istället för att se det som ett straff. När de lärt sig att koncentrera sig med dessa skärm kan dessa börja fasas ut och minskas på om de klarar av intrycken runt omkring. Är inte lätt att sitta och koncentrera sig med 25 andra individer omkring sig.

    Tänk bara själv om vi skulle sitta 25 st i ett rum utan avskärmning på jobbet, hur många skulle klara av att sköta jobbet utan att prata någonting med dom runt omkring som inte rör jobbet?? Förutom på rasterna?
  • Thu 28 Oct 2021 20:19
    #20
    Sessie82 skrev 2021-10-28 20:03:30 följande:

    Nej men precis! Ja förstår precis hur han har det. Jag va den i klassen i några år som pratade och hade väldigt svårt att sitta still. Och hade även jötte svårt att koncentrera mig och hade svårt i skolan.

    Dock är han istället tvärtom. Har väldigt lätt för sig och får han uppgifter gör han dom utan problem. Iallafall bad jag fått höra och ser hemma.

    Tror inte det underlättar att det är flera i klassen som pratar och stör.


    Nej precis. Och därför kan dessa skärmar underlätta. Då ser inte de som pratar med varandra varandra och blir inte "triggade" till att prata med varandra eller göra ljud ifrån sig. De blir avskärmade och ser inte allting som händer runt omkring och får lättare att hantera alla intryck runt omkring och därmed lättare att sitta still och koncentrera sig.
Svar på tråden Snart 7 åring stör otroligt på lektionstid