Inlägg från: Anonym (Emmy) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Emmy)

    Styvdottern är JÄVLIG & bortskämd

    Oj. Min dotter grina också när hon skulle ta bort ansiktsmålningen i den åldern. Men markerat och bestämt så fick hon inte behålla den och sova med den. Punkt. 

    Tycker du verkar vara rak och bestämd och jag gillar det. Sedan visst, "ryta ifrån" det kanske kan vara mycket, men vi har ingen aning om situationen. 

    Dela maten kan dottern göra själv. Fråga sambon om någon delar maten åt henne på förskolan? 

    Snart kommer hon komma in i "lilla puberteten" vid 6 års ålder och det låter som ni kommer att ha att göra... 

    Leka, springa, ramla och slå sig - det är saker hon måste få göra, helt riktigt. Jag avskyr bortdaltade ungar som grinar högt för att en vindpust blåste förbi näsan. Ramlar barnen så hör man ganska omgående om det är "akutläge" så de faktiskt behöver tröst och omplåstring, eller om det är "upp och hoppa igen" läge när de bara testar om någon såg dem. 

    Fortsätt med din stil och försök lite diskret få med din sambo på vissa saker, men inte allt på en gång. Hon kommer förmodligen tycka det är jobbigt att vara hos er med era "regler" och därför påtala att hon vill vara hos mamma/mormor/farmor. Men å andra sidan kommer hon tycka att det är skönt att det finns regler att förhålla sig till hos er. Man får inte bete sig hur som helst. Men som sagt var - babysteps!

    Börja med maten lägg fram kniv och gaffel till henne. Kanske kan äta med dig när pappan inte är hemma och diskret filma det. Tror han kommer bli överrraskad...  

  • Anonym (Emmy)
    Anonym (Lola) skrev 2021-10-31 23:05:58 följande:

    Du skriver att du inte ska låta dig styras av ett barn. Jag hade samma tanke tills jag fick ett eget barn. Ny styrs hela mitt liv av mitt barn. Hon är ett år.


    Alltså, ja, din dotter är 1 år, men TS styvdotter är 5 år. Jag lovar att du kommer att ha mer pli på din dotter som 5-åring än som 1-åring. 

    Givetvis "styr barnen" familjen. Det förstår nog TS också, men det är mer att dotter "tar över" och tror sig bestämma över föräldrarna, vilket hon faktiskt inte gör. Det är pappan med sambo som bestämmer i deras bostad. 

    Mina ungar får inte slänga sina kläder i badrummet, det vet dem, för det har vi  föräldrar bestämt. De ska gå med dem till tvättstugan om de är smutsiga. Det är en enkel och tydlig regel vi har. Givetvis så är det inte alltid de lyssnar på den regeln, de är ju ändå barn. Men de vet vad som gäller och när vi säger till så fixar de det oftast. 

    Det är ju lite det som TS är ute efter. Dottern behöver regler som är tydliga. Hon är ingen bebis - hon är en femåring. Femåringar är ganska kavata och kan väldigt mycket själva kan jag lova! Exempelvis dela maten helt själv om man vill ha mindre bitar. 
Svar på tråden Styvdottern är JÄVLIG & bortskämd