Inlägg från: riboflavin |Visa alla inlägg
  • riboflavin

    Husdjur som ej kräver daglig tillsyn?

    Nej, alla djur ska ges minst daglig tillsyn, vissa arter oftare än så. Däremot är det ju fullt möjligt att skaffa ett djurslag som kan hantera att resa mellan 2 hem så att djuren följer med barnen. Hamster, tamråtta, marsvin (om de skyddas mot drag) brukar fungera bra att transportera om man har en lämplig transportbur. Kaniner är ganska stresskänsliga så där är det högst individuellt om det fungerar att resa. Ett annat alternativ är att skaffa en stående djurvakt som man kan lämna över till, exempelvis en ungdom i grannskapet som vill tjäna lite extra pengar.

    Tänk dock på att det bygger helt på att du som förälder tar ansvar för djuren, chansen att dina barn i längden kommer sköta allt på ett tillfredställande sätt är så gott som obefintlig så skaffa bara djur du själv kommer ha behållning av att ha.

    Min syster lät sina barn skaffa geckoödlor som barn. Idag är barnen utflugna sen något år och min syster står där med 2 stycken ödlor som är helt och hållet hennes ansvar, så tänk på att reptiler blir gamla.


    Vid god typografi ska horungar inte förekomma.
Svar på tråden Husdjur som ej kräver daglig tillsyn?