Inlägg från: Anonym (Matilda) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Matilda)

    Han hotar att göra slut - är detta rimligt?

    Förlåt mig men är detta ingenting ni diskuterade när du blev gravid? Det borde ni väl ha förstått att en ansträngd situation givetvis blir ännu svårare med ännu ett barn? Och varför har ni inte diskuterat lösningar?

    Om barnets farmor och övrig släkt vill ha en relation med dig och barnet kan dom väl hjälpa till så det är möjligt? Eller är du för stolt att räcka ut en hand och be om hjälp?

  • Anonym (Matilda)
    Anonym (S) skrev 2021-11-14 10:23:23 följande:

    Nej alltså jag gör inte det. Han har inte ekonomin till det


    Men sluta var sån mes och skaffa ryggrad. Hans ekonomi är hans eget problem och ansvar. Hur tror du att ert samarbete kommer funka om du ständigt mesar runt? Det lär ju inte bli bättre ju äldre barnet blir.
  • Anonym (Matilda)
    Anonym (S) skrev 2021-11-14 10:31:05 följande:

    Jaa precis. Det var så att jag blev väldigt oplanerat gravid och faktiskt inte klarade av att genomgå en abort. Vet det låter väldigt dumt men klarade inte av det verkligen.

    Hade bokat tid och allting men det ville sig inte när jag väl var på plats. Klarar situationen om jag följer budgeten men finns inga utrymmen för resor.

    Har ingen egen relation med farmorn så och ja jag kan känna det är lite pinsamt att be om ekonomisk hjälp, lite som du säger *hade ni inte planerat för detta*...


    Men fortfarande fanns flera månader av tid för planering och problemlösning tillsammans med pappan. Varför gjorde ni inte upp en plan? Han ska givetvis försörja sitt barn precis som han gör med sina andra. Varför skulle detta barn vara något undantag?
  • Anonym (Matilda)

    Varför är du så rädd för att ställa krav? Vad tror du ska hända om du gör det?

  • Anonym (Matilda)

    Egentligen så låter det som att den här killen inte ville ha barnet eftersom det var tänkt att du skulle göra abort och nu lägger han hela ansvaret på dig eftersom han inte är särskilt intresserad. När du kommer med krav så hotar han med att göra slut som lite utpressning för att du behöll barnet. Han fortsätter gärna förhållandet så länge du tar den ekonomiska smällen av att du födde barnet..

    Kan det vara så TS? Eftersom du säger att det finns en story bakom det här.

    Han låter ju inte heller särskilt intresserad av dina andra barn.

  • Anonym (Matilda)
    Anonym (S) skrev 2021-11-15 05:51:39 följande:

    Saken är såhär att han står inte med som pappa till det här barnet någonstans hos några myndigheter osv. Och i och med att situationen ser ut som den gör, så vet jag inte om det är för det bästa att det förblir så också.


    Om du tycker detta är bra att han inte står som pappa så fattar du väl att det inte är lämpligt att ens ha ett förhållande med honom eller ens ha mage och gnälla över din situation..?

    Det finns alltså en story bakom detta som du inte talar om och det är därför du inte svarar på vissa viktiga frågor.

    Skyll dig själv helt enkelt.
  • Anonym (Matilda)
    Anonym (S) skrev 2021-11-15 06:05:31 följande:

    Alltså det mesta andra förutom detta då är bra med honom. Vi har varit tillsammans ett par tre år. Vi har roligt tillsammans, han är snäll och rolig och omtänksam och hjälpsam mot mig och barnen när vi ses.

    Vi har samma intressen (tre olika saker) som vi ägnat oss åt mycket på fritiden när vi setts. Vi har har en stark kemi. Sedan gillar jag hans familj otroligt mycket som vi träffat en del. Helt underbara människor.

    Förhållandet var som förhållanden är mest. Men samtidigt hade vi ju aldrig provat på att bo tillsammans.

    Vi har spenderat semestrar tillsammans men det är ju inte riktigt samma sak som att veta hur det är att leva tillsammans i vardagen. Tror helt enkelt detta handlar om att han verkligen inte har råd med detta (barnet).


    Ni har varit ihop i tre år men klarar inte av att kommunicera kring ert kommande och nyfödda barn och vad du behöver från honom?

    Förlåt men vad är det för fel på er? Vill han inte ha barnet eller vad är det fråga om?

    Du får nog så lov att börja vara ärlig här
  • Anonym (Matilda)
    Anonym (S) skrev 2021-11-15 08:54:51 följande:

    För att pappan till de andra två är villig att ta på sig faderskapet och vårdnaden.


    Varför säger du inte som det är istället? Din kille vill inte ha barnet och hotar med att göra slut om du börjar kräva faderskap och underhåll
  • Anonym (Matilda)
    Anonym (S) skrev 2021-11-15 09:16:43 följande:

    Vad pratar du om? Han vill ha barnet och stå som pappa men jag ser inte att det kommer att bli bra långsiktigt. Då han har sjukt dålig ekonomi. Och verkar sakna förståelse för min situation.


    Fast ditt barn får ju samma pengar ändå om du tar underhållet via FK. Har killen så dålig ekonomi så blir han ju typ nollad och får betala ingenting tills han får bättre ekonomi och kan betala direkt till dig. Förstår du inte hur reglerna faktiskt funkar?

    Eller hade du tänkt fuska och begära större underhåll av ditt ex än du faktiskt har rätt till?

    Du tycker synd om killen som har dålig ekonomi men har inga problem att mygla med ditt ex?
  • Anonym (Matilda)
    Anonym (S) skrev 2021-11-15 09:26:54 följande:

    Alltså va? Vad får du allt ifrån.. skulle absolut inte begära någonting av exet. Det är han som föreslagit det här som lösning. Allt handlar inte om något underhåll, det är ett livslångt val som handlar om massa andra grejer. Alla beslut som tas nu kring barnet kommer att få långtgående konsekvenser.


    Men vad handlar allt om då? Nu får du faktiskt förklara hur du kan få bättre ekonomi utan att begära underhåll och skriva fel pappa?

    Varför ska din kille komma undan sitt ansvar?
Svar på tråden Han hotar att göra slut - är detta rimligt?