• Mån 15 nov 00:23
  13940 visningar
  5 svar

  Vilken är den bästa sängen?

  Jag vill ha en riktigt bra säng men har förstått att det finns många oseriösa inom säng- branchen.

  Jag köpte Kungsängens dyraste säng som de påstår kostar 150.000 kr men som de nästan alltid säljer för halva priset. Jag lade ca 80.000kr på sängen inkl. ben och gavel. Den var jätteskön i början, men redan efter ett par veckor började sambon och jag märka att det blev synbara gropar där vi sovit, inte bara en sättning utan rejäla gropar. Efter reklamation bytte de ut hela sängen, men nu har samma problem uppstått. Det gör mig oerhört ledsen att ha lagt så mycket pengar på en säng som vi trodde att vi kunde använda under ca 25 år. Vi är inte överviktiga, så det är inte därför det har blivit gropar. Jag har tidigare haft billiga sängar från IKEA som det inte varit några problem med under alla år jag använt dem, minst 10 år. 

  Det verkar generellt vara väldigt svårt att hitta recensioner och tester av sängar. När jag pratat med olika försäljare inser jag att de verkar säga vad som helst för att sälja. Frågan är vem man kan lita på. 

  Hur gör man egentligen för att hitta en bra säng? Vad är era erfarenheter?

Svar på tråden Vilken är den bästa sängen?
 • Mån 15 nov 07:09
  #1

  Det är skillnad på säng och säng. En resårmadrass med bäddmadrass är en typ av säng och en kontinentalsäng är något helt annat. Många blandar ihop detta. En resårmadrass kan du sova på i många år utan större skillnad. En kontinentalsäng måste skötas då du måste snurra på den tjocka bäddmadrassen och även

  den tjocka madrassen som ligger ovanpå resårbotten. Dessa måste man kontinuerligt snurra runt vid varje bäddning, annars blir det stora gropar.

  Fundera först på vilken säng ni vill ha utifrån detta och sen kan ni köpa säng lättare.

 • Sön 21 nov 14:34
  #2

  Jag har tänkt mig en kontinentalsäng eftersom de verkar bekvämare och mer exklusivt? Jag har inte alls förstått att man ska vända på något mer än bäddmadrassen, men det gäller ju alla madrasser med speciellt naturmaterial. 

 • Sön 21 nov 16:10
  #3

  Jag hade samma problem som dig för några år sen. köpte en säng som det blev ordentliga gropar i efter ett tag, fick hela sängen utbytt men samma sak hände igen. Butiken var ändå schyssta och gav mig hela ursprungssumman i rabatt när jag köpte en ny säng av annan modell, en kontinentalsäng helt i memory foam. har aldrig haft en bättre säng och den är fortfarande som ny efter 4 år nånting. Har roterat madrasserna 2 gånger tror jag det är under denna tid

 • Ons 24 nov 13:56
  #4

  Det är otroligt frustrerande när det händer när man lagt ut en stor summa! Bra att du fick möjlighet att köpa en annan säng med rabatt för hela den första sängens kostnad. Vilken butik var det? 

  Gropen i min säng syns tydligt med blotta ögat så jag förutsätter att det är ett fabrikationsfel och att de betalar tillbaka mig de pengar vi lagt ut. 

 • Tor 25 nov 21:19
  #5
  Skogslemur skrev 2021-11-24 13:56:49 följande:

  Det är otroligt frustrerande när det händer när man lagt ut en stor summa! Bra att du fick möjlighet att köpa en annan säng med rabatt för hela den första sängens kostnad. Vilken butik var det? 

  Gropen i min säng syns tydligt med blotta ögat så jag förutsätter att det är ett fabrikationsfel och att de betalar tillbaka mig de pengar vi lagt ut. 


  Har för mig att det var KungSängen. Första tog tillverkaren tillbaka, den andra vägrade dom och skyllde på mig, att jag sov i mitten fast jag sa att jag inte gjorde det (dubbelsäng). Va väl mer schysst från butikens sida då dom fick stå för kostnaden för den andra själva med en vägrande tillverkare. 

  Gropen syntes ordentligt i båda andra sängarna, fotade med en gardinstång över på den andra för att visa hur det såg ut och det va inte vackert. Dom skickade ut en kille som kollade första och ha sa att det va det värsta han sett under alla år han jobbat. Det var närmare decimetern på det djupaste stället i gropen på båda sängarna, exakt samma ställe och endast efter några månaders användning.
Svar på tråden Vilken är den bästa sängen?
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.
Svara i tråden...