Inlägg från: EpicF |Visa alla inlägg
  • EpicF

    Hunden bet mig ordentligt i handen

    En hund som biter ska avlivas. Finns inget annat att göra.

  • EpicF
    Millie11 skrev 2021-11-20 16:49:24 följande:

    Alltså jag har varit helt på den mjuka linjen. Man ska typ aldrig säga till hunden utan bara lära in rätt beteende. Men nu har jag en hund som är helt oregerlig. Biter fortfarande i händerna när han vill leka för man ska ju aldrig säga ifrån utan bara avleda o ignorera så ska det växa bort. Vilket det INTE gjort. Han morrar o nafsar när man gör nåt han inte vill. Skäller på allt o är faktiskt allmänt odräglig. Blir galen på tvn o när det ringer på dörren. Jag tror inte det är bristande tillit som gör han försvarar sina saker utan mer bristande respekt. Du ska inte säga åt mig vad jag ska göra liksom.

    Nu är vi i det läget att det blir avlivning om inget ändras för jag har små barn som kommer hit. Så nu tänker jag försöka sätta honom på plats. Har redan fått honom tyst vid tvn bara genom att träna idag. Såg hundprogram med hundar som skäller. Han brukar skälla hysteriskt bara dom syns i rutan. Nu skällde dom och var uppjagad och han bara låg kvar i mitt knä o vilade.


    Aldrig säga ifrån? Hur tror du en hund som biter lär sig att inte bitas om man inte säger ifrån?
  • EpicF
    Millie11 skrev 2021-11-21 09:49:30 följande:

    Uppenbarligen gör den inte det... men har du läst all modern hunduppfostran? Vad alla experter o hundkunniga är överens om? Då ska man bara avleda med leksak, aldrig säga ifrån för då skadar man relationen o valpen tappar förtroende för dig. Enda man kN göra för att freda sig är gå därifrån. Bitande ska gå över av sig själv när den byter tänder.


    Om inte bitande går över så måste man som ägare lära hunden vad som är rätt och fel. Och det gör man inte genom att avleda utan att säga ifrån och visa tydligt vad som är fel. Ge beröm när hunden gör rätt och är duktig.
  • EpicF
    Millie11 skrev 2021-11-21 11:33:55 följande:

    Jag håller med!


    Så varför gör du totalt motsatsen då? Ska du ens ha hund, är min fråga... Den hund du har nu som bits ska iallafall avlivas.
  • EpicF
    Millie11 skrev 2021-11-21 12:14:46 följande:

    Jag har pratat med veterinären. Han såg det inte så allvarligt att han behöver avlivas. Tro mig jag tar det på största allvar o kommer träna honom annorlunda nu för att se om jag får bukt med problemet. Inte mitt fel om alla råd man får därute inte funkar.

    Nu är han aggressiv bara vid resursförsvar OCH bara mot mig. Tänker försöka lära honom innan jag ger upp.


    En hund som biter ska avlivas. Finns inget alternativ.
  • EpicF
    Millie11 skrev 2021-11-21 11:39:38 följande:

    Problemet kan inte trappas upp för det är redan väldigt illa. Jag tycker inte man bara kan säga det inte är okej för en hund att bitas. Det är för det första skillnad på bett o bett finns en skala som graderad nivån av bitande. Han bet ohämmat o nu är han så lite att skadan inte blev så stor. Men tillräckligt för att läkaren skrev ut antibiotika. Säg han var en schäfer, eller pitbull... Han hade skadat handen ordentligt då....


    Nej, det är ingen skillnad på bett och bett. En hund som biter ska avlivas vid första bettet. Oavsett hur litet bettet är.
  • EpicF
    Millie11 skrev 2021-11-21 12:03:15 följande:

    Jag vet, fick känna på det häromdagen... tro mig jag tar det på största allvar. Men tänker försöka få bukt med det. Om inte veterinären såg det mer allvarligt än han gjorde tänker inte jag bara avliva honom sådär.

    Cesar Millan t ex har ju rehabiliterat massor av aggressiva hundar...


    Nej, du tar det inte på största allvar. Då hade du avlivat med en gång, utan tvekan
  • EpicF
    Millie11 skrev 2021-11-21 12:48:54 följande:

    Poängen var att Millan anser inte dom ska avlivas, det gör inte heller min veterinär eller hundpsykolog jag kontaktade... så tänker ta hjälp först. Kan händ jag måste avliva honom till slut men tänker åtminstone försöka få bukt med resursförsvaret


    Vad Millan anser är irrelevant. Hundar som bits ska avlivas. Punkt slut.
Svar på tråden Hunden bet mig ordentligt i handen