Inlägg från: Anonym (Mmmmmmm) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mmmmmmm)

    Accepterar inte bonusbarnet

    Jag har ingen erfarenhet av bonusbarn.

    Men vårt äldsta barn tar gärna över leken och blir dominant och bestämmer över småsyskonet. Småsyskonet blir ledsen och arg. Då har jag gått in och hjälpt till i leken. Förklarat att de måste få bestämma ungefär lika mycket och att äldsta måste lyssna på minsta och inte totalt ignorera och köra över. Jag har behövt gå in och medla och delvis vara med i leken för att dra mig undan och sen behöver gå in igen. Om det fungerar för er vet jag inte.

    I övrigt så tror att relationer utan blodsband eller relationer där man inte klickar direkt kräver mycket mer arbete kontinuerligt för att fungera. Acceptera att du har olika relationer till barnen men att det inte får gå ut över dem. Dina känslor kan aldrig påverka eller märkas av barnen hur jobbigt det än må vara för din del. Risken är att syskonens relation för alltid blir dålig om de känner sig olikt behandlade. Det är inte rätt att beröva barnen deras potentiellt goda relation.

    Oavsett och om det är till någon tröst så är känslorna säkert svårare för bonusbarnet som inte har val eller något att säga till om mot vuxenvärlden.

    Jag tycker du ska finna någon utomstående att ta upp dina känslor med och reda ut varför du känner som du gör och vad du kan använda för verktyg för att hantera dem.

  • Anonym (Mmmmmmm)
    pearwom skrev 2021-11-21 23:29:55 följande:

    Jag förstår dig. Har också ett bonusbarn på 10 år som är så sjukt curlad och bortskämd. Har haft problem med situationen länge.. Jag stör mig på allt barnet gör. Blev inte lättare när jag fick mitt första barn i år. Det har gått så långt att jag undviker att äta måltider med sambon och hans son pga orkar inte med barnet. Jag åker iväg för att slippa vara hemma. Det är bara ångest varannan vecka och en känsla av att behöva känna sig obekväm i sitt eget hem.


    Det du beskriver är inte barnets fel utan pappans och eventuellt mamman till barnets. Du borde rikta sin upprördhet till rätta adressater.
  • Anonym (Mmmmmmm)
    Anonym (E) skrev 2021-11-22 11:45:35 följande:

    Samma här. Vi är dock inte sambo och har inga gemensamma barn och inget av det kommer hända. Det är särbo eller ingenting. 

    Jag är generellt ingen barnkär person, men att se hur många fel som begås av pappan i att curla, skämma bort och dalta gör att jag får mer och mer svårt för barnet som är sjukt bortskämd och oförskämd. 

    Mitt bästa råd är att vara särbo. Men det är ju lätt att vara efterklok.


    Hur kommer det sig att den känslan rättas mot barnet och inte mot pappan? Det logiska för mig hade varit att rikta den känslan av att inte orka med personen vara mot pappan som skapar situationen och inte primärt mot barnet (även om det är en sekundär effekt).
  • Anonym (Mmmmmmm)
    Anonym (Donna) skrev 2021-11-22 15:12:32 följande:

    Ska man vara krass så är det ju barnet som är problemet oavsett hur det blev så. Man hade ju hellre sett att mannen inte har några ungar.


    Jag ser det som en enhet. Barnen kommer med på köpet och är en ganska direkt produkt av föräldrars beteende och speglar det. Jag har svårt att förstå att man fortsätter känna för den mannen på något sätt. Det skulle vara väldigt avtändande för mig. Alla är vi olika.
Svar på tråden Accepterar inte bonusbarnet