• Anonym (Nej)
    Mon 22 Nov 2021 22:32
    14322 visningar
    191 svar
    +2
    191
    14322

    Flerbarnstillägg - argument för och emot.

    Flerbarnstilläggen borde avskaffas. Precis som du säger, det blir snarare billigare per barn ju fler man har. Barnen kan ärva cyklar, overaller, skidor och leksaker av äldre syskon och två jämnåriga barn kan dela rum.

    Det blir en kvinnofälla framför allt för lågutbildade kvinnor som får mindre incitament att utbilda sig och skaffa jobb när skillnaden mellan en lön och allt man kan få i bidrag blir allt mindre. Kvinnan stannar hemma och föder fler barn istället, barnafödandet blir ett jobb.

    Dessutom är det de fattigaste och sämst integrerade familjerna som skaffar många barn, vilket i sig också leder till utanförskap och ungar som hamnar på drift i förorterna. De svenska familjerna med höga inkomster som vill ha många barn, skaffar det ändå med eller utan flerbarnstillägg. Man ska inte uppmuntra folk att skaffa fler barn än de själva har råd att försörja, annars döms de enbart till livslångt bidragsberoende.

  • Anonym (Nej)
    Wed 1 Dec 2021 21:47

    De invandrarfamiljer som får många barn ger inte heller sina barn en bra start i livet. Mamman har kanske knappt skolgång själv och kan knappt svenska, hon kan inte hjälpa barnen med skolarbetet och har inte heller den ambitionen. Hennes uppgift är att laga mat och städa hemmet och möjligen lära döttrarna hemarbete, medan främst pojkarna far runt vind för våg i förorten och hamnar i gäng omgivna av kriminalitet och droger - såklart, de har ju ingen framtid. Fattiga, trångbodda, utan stöd hemifrån klarar de knappt skolan och hamnar i bidragsberoende och kriminalitet.

    De välbärgade och välutbildade familjer som väljer att skaffa många barn gör det ändå, oavsett om de får flerbarnstillägg eller ej. För att de gör det valet och vill ha många barn.

    De familjer som är beroende av flerbarnstillägget för att klara ekonomin - handen på hjärtat, är det just de föräldrarna man vill ska yngla av sig??

Svar på tråden Flerbarnstillägg - argument för och emot.