Inlägg från: Rataxes |Visa alla inlägg
  • Rataxes

    Flerbarnstillägg - argument för och emot.

    Om vi nu ska ha barnbidrag överhuvudtaget så ska det endast utgå för de 2 första barnen. Om man väljer att skaffa fler får man se till att ha ekonomiska förutsättningar för detta.

    Helst vill jag se ert system med skattereduktion istället för bidrag.

    Friska arbetsföra människor ska själva försörja sig själva och sina familjer.


    Socialdemokraterna är det enda partiet med företrädare som dömts för valfusk.
  • Rataxes
    Anonym (Avskaffa) skrev 2021-11-26 14:16:05 följande:

    Tycker det kan avskaffas! Vet inte vad för gott det bidrar med faktiskt - speciellt inte när det främst är invandrare som nyttjar. Vi behöver visserligen mer svenskar och därav mer barn, men vi behöver inte fler andra generationens invandrare med bristfälliga kommunikationsfärdigheter och skeva åsikter.

    Har själv valt att stanna hemma länge med barnen (SGI är fullt skyddat första året, således har jag inte tagit ut någon föräldraledighet första året och då kan man alltså vara hemma tills barnet är över 2 år utan att ha förlorat sin SGI. Det är generöst och bra nog, man behöver inte massa tillägg.)

    Skulle säga att majoriteten av svenskarna (åtminstone alla jag känner) direkt sätter barnbidraget på ett sparkonto till barnen, och det är väl förvisso jättebra för barnen, men det visar ju också att det i stor utsträckning inte behövs.

    Kommer förmodligen själv skaffa minst 4 barn (vilket är rtt många för en standardsvensk haha), men skulle ju aldrig skaffa så många om jag inte har råd med det.

    Det handlar om egenansvar helt enkelt, man skaffar inte fler än man kan försörja. Skulle sedan något oväntat hända (dödsfall. Sjukdom osv) DÅ ska samhället gå in och stötta, men inte annars.


    Man har ju skapat ett högskattesamhälle som gjort människor beroende av bidrag...

    Det rimliga är ett skatteavdrag för barn.
    Socialdemokraterna är det enda partiet med företrädare som dömts för valfusk.
Svar på tråden Flerbarnstillägg - argument för och emot.