Inlägg från: Anonvm |Visa alla inlägg
  • Anonvm

    Flerbarnstillägg - argument för och emot.

    AmericanMommy skrev 2021-11-23 13:25:39 följande:
    Fast då blir det skevt för att det är bara dom som tjänar bra som kan dra av hela beloppet på skatten.
    Se till att tjäna bra då?

    Bort med alla jä*la bidrag. Gör om grundresonemangen till att istället uppmuntra visst beteende genom att tillåta skatteavdrag om man "gör rätt"....

    Denna "omfördelnings-politik" står mig upp i halsen, den gör inget annat än att uppmuntra folk till att sätta sig på arslet o kräva att bli försörjda av samhället.
  • Anonvm
    Tom Araya skrev 2021-11-23 15:21:30 följande:
    Hur ser vi till att tjäna bra då (alla), samtidigt som vi inte lider stor brist eller överskott på arbetskraft i olika yrken?
    Höja lönerna i den offentliga sektorn (=höja skatten för att täcka kostnaden)?
    Det räcker ju gott o väl med en helt vanlig knegarlön.

    Själv arbetar jag med ett helt okvalificerat arbete o betalar runt 140-150.000:- per år i skatt.

    Jag skulle utan problem kunna "dra av" barnbidrag för 2 barn, flerbarnstillägget, och ett rejält bostadsbidrag....
    AmericanMommy skrev 2021-11-23 19:10:26 följande:
    Jag tjänar redan tillräckligt för att dra av allt på skatten, vi har detta system där jag bor och det är inte alltid bra, just saying.
    Om ditt "nick" skvallrar om vilket land du syftar på så håller jag med.
    Nödvändig sjukvård och utbildning skall bekostas av staten, det är de största bristerna i jänkarnas socialförsäkringssystem.

  • Anonvm
    Tom Araya skrev 2021-11-24 02:41:12 följande:
    Men en "vanlig knegarlön" kan variera från 20 till 35 k i månaden före skatt
    Även någon med 20k i bruttolön betalar ju tillräckligt med skatt för att kunna "dra av" ett flerbarnstillägg eller barnbidrag?

    Det måste hur som helst till någon form av radikal förändring av grundresonemangen kring allt detta.
    Det är inte hållbart att ha en mycket stor del av befolkningen som sitter på arslet o blir överösta med allehanda bidrag för att klara sin försörjning.
  • Anonvm
    Anonym (Mo) skrev 2021-11-24 09:01:15 följande:

    Jag blev rätt chockad när jag läste att man fick 6740 kr/mån i bidrag när man har fyra barn. Det är inte rimligt som jag ser det. Man ska själv se till att ha förutsättningar att försörja sina barn när man skaffar så många eller fler. Jag tycker det ska bort.


    Utgå ifrån att denna individ även har ingen eller mycket låg inkomst.... Då kan du även lägga på ett saftigt bostadsbidrag baserat på dessa 4 ungar.

    Utöka scenariot även med att detta är en stackars ensamstående förälder med barnen på heltid så kan du även plussa på 1673-2223kr x4.
    Sen kan man ju undra varför "sken separationer" har vuxit sig till ett problem? Har ingen av föräldrarna nån inkomst att tala om så mentalskriver man bara den ena på annan adress och så börjar FK betala ut underhållsstöd, som de sen inte kan kräva tillbaks eftersom den som "flyttat ut" inte har någon inkomst.
    Som genom magi har man då ytterligare mellan 6300 till 8900:- i skattefritt "bidrag" ifrån staten beroende på barnens ålder....

    Så för att summera ett maxat exempel, har du 4 barn mellan 15 och 18 hemma och är ensamstående blir det alltså en bit över 15.500:- NETTO per månad i barnbidrag och underhållsstöd.
    Sen kommer bostadsbidraget utöver det och sänker dina boendekostnader eftersom varken barnbidrag eller underhåll räknas som inkomst...

    Sen måste ju den stackars vuxna givetvis ha ett eget bidrag också, det jag radat upp hittills är ju enbart baserat på barnen...

    Man kan ju börja ifrågasätta varför en ganska stor del av befolkningen går långtidsarbetslösa och ständigt går med barnvagn?  
  • Anonvm
    Tom Araya skrev 2021-11-24 10:15:00 följande:
    Förutsatt att man arbetar. Småbarnsföräldrar är ju föräldralediga under perioder.
    Anonvm skrev 2021-11-24 08:39:25 följande:
    Det måste hur som helst till någon form av radikal förändring av grundresonemangen kring allt detta.
    Det är inte hållbart att ha en mycket stor del av befolkningen som sitter på arslet o blir överösta med allehanda bidrag för att klara sin försörjning.
    Jag har inte räknat på det...

    Att systemet inte är mer logiskt, rimligt och rättvist kan ha att göra med att man vill hålla det enkelt av adminstrationskostnadsskäl.
    Jag behöver iaf skatta även på min föräldrapenning, det hoppas jag gäller även alla andra?

    Svenska socialförsäkringsystemen har bara goda intentioner i grunden, problemet är att reglerna är otroligt naiva och öppnar upp för omfattande missbruk.
    Det borde inte gå att planera och välja att sitta hemma på arslet o bli försörjd av staten istället för att arbeta om man så önskar, vilket går med nuvarande utformning av dessa system.
  • Anonvm
    Tom Araya skrev 2021-11-24 13:23:37 följande:
    Skälet till att jag tog upp det i just den tråden är för att det motverkar integration av invandrade kvinnor. Dålig integration leder till ökad belastning på samhället.
    Detta är ju en aspekt av både barnbidraget i sig och flerbarnstillägget som i stor utsträckning uppmuntrar kvinnor i allmänhet, och invandrarkvinnor från mindre jämställda kulturer i synnerhet, att "göra karriär" genom att stanna hemma och sköta barn och hem istället för att förvärvsarbeta.
Svar på tråden Flerbarnstillägg - argument för och emot.