• Anonym (L)

    Bråk om julen

    Hur länge har ni varit ett par? Hur har ni gjort tidigare jular? Jag tänker att det verkar som att ni båda blev lite tagna på sängen över den andras önskemål. Att hen hade räknat med att fira med familjen veckan lång medan du hade räknat med att hen inte skulle det. Jag kan förstå att hen känner sig pressad när du vill ta av tiden hen tänkt tillbringa med familjen och jag kan också förstå att det hen sade sårade dig. Att tiden med familjen är privatliv medan tiden med dig inte är det känns ju lite sådär ... men det kanske inte är de ord hen hade valt om hen hade haft lite mer tid att formulera sig?

  • Anonym (L)
    Anonym (Trådskaparen) skrev 2021-11-25 12:42:24 följande:
    Hej alla! Tack för svaren! Lite kortfattat så lever jag i en destruktiv relation där jag för 2 år sedan senast blev utsatt för fysisk misshandel av min sambo. Jag gick sen hos kriscentrum och min sambo blev då rädd att jag skulle anmäla hen, så nu har vi bara det psykiska kvar. Min partner har förbättrat sig något men relationen är väldigt förstörd. Det kanske är dumt att jag berättar detta för då kanske ni automatiskt sympatiserar med mig, och jag vill ju självklart att ni bedömer det jag skrev rättvist. Min partner är ofta väldigt arg, irriterad, kaxig, dryg eller snäsig varje dag. Så jag vet att en sån här mening ofta betyder något negativt. Förra julen pratade min sambo om vad hen skulle köpa för julklapp till sin mamma och då frågade jag förra julen, vad vi skulle ha för prisförslag till våra julklappar till varann. Men då slutade det med att jag blev sårad då min sambo inte ville slösa pengar på en julklapp till mig. Så vi gav inte varann något det året. Vi har firat med min sambos familj vid 1 tillfälle och många år bara ensamma ihop. Jag fick kontakt med min familj igen förra året och då firade jag 2 dagar med dom, trots att dom bor 7 timmar tåg bort och jag bodde på hotell. Jag förstår absolut att min sambo vill fira med sin familj, det finns inga gamla vänner i sambons hemstad som denna ska trötta. Bara sin mamma, bror och farmor. Jag kan förstå om man vill vara iväg 4 av 7 dagar, men eftersom relationen är så infekterad så blev jag så ledsen att hen inte ens kan tänka sig att fira 2 dagar med mig. Det var inget vänligt samtal där man kompromissade, utan ett snäsigt otrevligt svar tillbaka som gjorde mig ledsen och ännu mer förvirrad om hur mycket jag egentligen betyder.

    Du betyder otroligt mycket. Bara inte för din sambo. För hen betyder du bara att hen har någon att ösa all sin skit över så att hen själv slipper att ta hand om den. Bryt dig loss och sök dig till människor som vill att du mår bra!
Svar på tråden Bråk om julen