Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    En fråga till er som inte vill vaccinera er

    kulturenskaleva skrev 2021-11-28 13:47:01 följande:

    Jag tror vi förr eller senare måste inse att vi får leva med att covid är här för att stanna, och inte hetsa upp oss så fort någon fått covid. Det är trots allt mest riskgrupperna som dör I det. Att en yngre person som inte är I riskgruppen ska dö av covid är ungefär lika stor sannolikhet som att bli träffad av blixten.


    Så man ska inte hetsa upp sig om någon i en riskgrupp får Covid19 och dör, är det vad du menar? Spelar det ingen roll om någon i en riskgrupp dör?
  • FuckGoggleAskMe
    kulturenskaleva skrev 2021-11-28 14:21:55 följande:
    Är man i en riskgrupp så ska man givetvis vara extra försiktig. Men tycker inte vi kan anpassa oss hur länge som helst för den minoritet som tillhör riskgrupperna. Livet är inte värt att leva om man ska vara överdrivet försiktig och inte kunna ta några som helst risker.
    Ok så länge man inte tar någon risk med någon annans liv, eller riskerar att överbelasta sjukvården så att tex canceroperationer ställs in. 
  • FuckGoggleAskMe
    kulturenskaleva skrev 2021-11-28 16:25:06 följande:
    Det är väl i så fall ett problem att vaccinerade går ut och dansar tryckare nu när restriktionerna har släppt och tror att allt är frid och fröjd. Särskilt med tanke på att vaccinerna kanske inte biter på den nya covidvarianten.
    Ja, det är ett problem. Ett annat problem är att ovaccinerade rör sig i samhället och riskerar att dra på sig covid och sen smitta andra. Vaccin skyddar i hög grad mot att få covid och risken att vaccinerade som trots allt fått covid smittar andra är mindre än för ovaccinerade som bär på sjukdomen. 
  • FuckGoggleAskMe
    oOOo oOOo skrev 2021-11-29 21:19:11 följande:
    Att försöka påvisa något är fel väg att gå om man är en seriös forskare. Risken är stor att man bortser från sådant som inte påvisar det man vill visa. 
    Risken är ganska stor att du, eller jag, som lekman inte fattar någonting av detta. Kanske borde vi lita en aning mer på de som är specialister. 
Svar på tråden En fråga till er som inte vill vaccinera er