Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    15 procent av svenskarna är idioter (antivaxxare) och förstör för oss andra

    Anonym (Niagara) skrev 2021-12-07 18:43:44 följande:
    För att inget av de är snabbmuterande och det finns fungerande vaccin. Dvs vaccin där den vaccinerade är skyddad mot sjukdomen man vaccinerats mot och inte som Coronavaccin som varken skyddar mot sjukdom eller smitta utan bara mildrar symptomen lite när man får Corona.
    Jag kände en som dött och en som nästan dött. De hade varit glada för möjligheten att bara ha ett lindrigt förlopp, så mycket vet jag! 

    Det är värt mycket. Att det inte skyddar helt, för smitta och för alltid - det är synt, men bättre något än inget. 
  • AndreaBD
    Anonym (Niagara) skrev 2021-12-07 19:44:57 följande:
    Det var alltså ett svar på varför vi inte ser lite utbrott av andra sjukdomar som vi också vaccinerar mot.

    Att coronavaccin har effekt för individen är bra. Men eftersom effekten är just lindring av symptom hos den enskilde finns ingen anledning att som ts skylla situationen i samhället på de 15% ovaccinerade (varav en hel del är naturligt immuna dessutom). Att smittspridningen är hög beror på att vaccinet är för dåligt på att skydda mot vare sig sjukdom eller smitta.
    Inte riktigt. Vi märker inte av det i Sverige så mycket ÄN. Men t.ex. i Tyskland är sjukhusen fulla av ovaccinerade människor med covid. Pga. detta hinner man inte med planerade operationer, t.ex. cancer-operationer. Och det spelar stor roll i en del fall om man opereras en månad senare. Det kan betyda att man inte överlever då.

    Så sjukhusen är upptagna, och IVA är upptagna med covid och det drabbar folk. Även om vaccinerade kan bli sjuka så brukar de inte bli svårt sjuka. Några få blir det, men de skulle man kunna hantera. Och det är samma sak i andra länder förstås, bara att jag har bättre koll på Tyskland. 
  • AndreaBD
    Anonym (Advent) skrev 2021-12-07 19:54:38 följande:
    Instämmer helt och hållet.

    En växande andel av de som vårdas för Covid-19 på IVA är full vaccinerade. Hur förklarar du det TS?
    Är inte TS, men det förklaras med ÄRSTIDEN! Det är säsong, helt enkelt. Några vaccinerade blir alltid sjuka och på vintern blir det så klart fler än på sommaren, för så det är alltid. 

    Alla är inte vaccinationsgenombrott, en del är också mycket gamla/sjuka individer som även dör av en lättare covid. Där har vaccinationen gjort en viss nytta, men inte tillräckligt för dessa känsliga individer.
  • AndreaBD
    Anonym (Niagara) skrev 2021-12-07 20:09:40 följande:
    Sjukhusen är även fulla av rökare, missbrukare, överviktiga och våldsverkare men konstigt nog anser ingen att dessa överbelastar eller stjäler resurserna från dem som blivit sjuka och skadade utan egen förskyllan. Eller att de borde få betala själva eller nekas vård eller behöva visa BMI-pass på restaurang eller tvångsbantas.

    Att det är just covid som överbelastar är ett politiskt beslut. Övervikt belastar många gånger mer.
    Du förstår inte omfattningen, verkar det som. Det handlar inte om några stycken. Om vi skulle få en situation så som Tyskland har just nu (med 4800 på IVA) så skulle den svenska sjukvården kollapsa totalt. Och då skulle inte bara dessa personer med covid dö, utan även ganska många som har cancer och annat. 

    Självklart skulle man också reagera om dessa andra grupper - missbrukare eller överviktiga, m.m . skulle bli så många att de skulle överbelasta sjukvården totalt. Men det är man ju inte ens i närheten av.
  • AndreaBD
    Anonym (Niagara) skrev 2021-12-07 20:12:09 följande:
    DET HÄR vaccinet skyddar inte till 100% utan snarare långt under efter bara några månader. Finns inga andra vaccin som funkar ens i närheten lika dåligt.
    Jaha, och du kommer inte på tanken att det kan bero på VIRUSET?  Man vet nuförtiden hur man gör väldigt bra vaccin som skyddar en person länge och säkert - ingen vaccin skyddar till 100 %, men det finns mycket säkrare. Men det beror ju på viruset. Vi har fortfarande inget vaccin mot HIV - vilket också är pga viruset. Vi måste ha nytt varje år för influensa - självklart för att viruset muterar.
  • AndreaBD
    Anonym (Y) skrev 2021-12-07 20:10:33 följande:
    Smittan skulle dö ut efter ett tag, ja det stämmer. Men några skulle dö och några skulle hamna på IVA. Fast bara en bråkdel jämfört med en vaccinationsgrad på 85%.
    Och det är bara 85 % av den vuxna då. Alla barn är ju ovaccinerade. 
  • AndreaBD
    Anonym (Borg) skrev 2021-12-07 20:39:47 följande:

    De som förstör för alla är de fullvaccinerade som lever precis som innan covid och inte begriper att man kan bli smittad och smitta trots att man är fullvaccinerad. Titta på iva-personalen på Sahlgrenska, här är ett ypperligt exempel på dumdristighet att ha julfest trots att pandemin inte är över och de blev sjuka trots att de var fullvaccinerade.

    Varför förstår ni fullvaccinerade inte att ni inte kan leva som vanligt?

    Varför förstår ni fullvaccinerade inte att ni kan bli smittade och smitta andra trots att ni är fullvaccinerade?


    Jag känner faktiskt inga vaccinerade som gör så. Tvärtom, det är de som är försiktiga. 
  • AndreaBD
    Anonym (Niagara) skrev 2021-12-08 04:41:26 följande:
    Överviktiga är redan så många att de överbelastar sjukvården och har varit det länge. De står för 1/3 av all cancer, mer än hälften av hjärt och kärlsjukdomarna, majoriteten av all diabetes plus sen ren överviktsvård, gastric bypass, belastningsskador osv. OCH dessutom merparten av Covidvården för övervikt är den största riskfaktorn efter ålder. Du tror inte att om allt det vårdbehov som den självvalda övervikten orsakar så skulle sjukvården ha resurser till de kvarvarande covidsjuka?

    Jo det skulle man men det är politiskt inkorrekt att kritisera dålig livsstil i annat än väldigt mjuka ordalag (typ motion är bra för hälsan, hälsningar socialstyrelsen) och politiskt omöjligt att föreslå ex BMI-pass och helt enkelt stänga ute överviktiga från restauranger. Tidsandan tillåter däremot att man behandlar ovaccinerade som pesten, även när de är helt friska eller tom immuna.
    Varför hetsar du mot överviktiga nu? Nej, jag är inte överviktig själv, men jag har kära anhöriga som är. Hur vet du att det är självvalt? I så fall hade minst en av dem varit normalviktig nu, så mycket som jag har försökt hjälpa till för att ändra det. 

    Hur vet du att andra sjukdomar som anses ha med livsstil att göra verkligen endast beror på det? Dessutom blir de ju redan diskriminerade. Min man fick inte livsförsäkring pga övervikt. Och då var det inte mycket övervikt. Och hur många överviktiga får gastric bypass? Det gör man ju bara som sista åtgärd. Och om ma inte reagerar i USA - i Sverige är det ju inte i närheten så stor del av befolkningen som det gäller. Och många har säkert andra hälsoproblem, som kanske har bidragit till övervikten.  Men framför allt så kan de kanske då inte göra allt som du har tänkt dig för att bli av med det. Medans en del, yngre kanske, nästan aldrig går till läkare.

    När det gäller covid så är det ju dessutom så mycket enklare. Plus att överviktiga inte smittar någon. Och det är ju huvudargumentet. 
  • AndreaBD
    nattuw skrev 2021-12-08 19:08:07 följande:
    15% ovaccinerade borde inte utgöra något problem om vaccinet fungerar. En del av dessa 15% torde dessutom utgöras av personer som fått Covid-19 och därmed har ett naturligt skydd. Så ta nu ert "vaxxin" och gå vidare med livet så kan de som väljer att inte ta vaccinet göra detsamma.
    Det är inte bara 15 %. Man har nämligen bara räknat vuxna. Så, alla barn är inte heller vaccinerade och då är det högst 70 % vaccinerade. Sedan biter inget vaccin på exakt alla, så där får man också räkna bort några, och då ser det redan annorlunda ut. 
  • AndreaBD
    Anonym (...) skrev 2021-12-08 23:57:23 följande:

    Kolla gärna på denna kloka tjej så ser du många människors anledning.

    Känner du att du har svaret på någon av frågorna hon ställer så får du mer än gärna förmedla det.

    Jag har inte vaccinerat mig men klassar inte mig själv som en "antivaxxer" som ett massmedialt uttryck för att skapa segregation och förakt i samhället. Jag har vaccinerat mig ett flertal gånger med andra typer av vaccin. Beprövade och allmänt vedertagna. Vaccinerar mina barn med alla vaccin som ingår i det allmänna vaccinationsprogrammet.

    Jag har inte tagit covid -19 vaccinet då jag från första början beslutade mig för att avvakta tills potentiella biverkningar eventuellt gett sig till känna. Dels pga. svininfluensans vaccin färskt i minnet men också av rädsla. Har sedan jag fick barn fick barn fått en brutal ångest över min hälsa, så som att drabbas av sjukdom eller tom dö. För många en anledning att ta vaccin men för mig en anledning att avvakta då jag dels redan haft covid 19 och dels inte är rädd för min egna hälsas skull. De sköra runt omkring mig är vaccinerade. Har en svårt sjuk mamma som lever med personlig assistans efter massiv hjärnblödning. Jag har av läkare på grund av det blivit avrådd frå att själv äta p-piller eller använda preventivmedel som bygger på hormoner. Inget som påverkar möjligheten att vaccinera mig mot covid kanske, men det vet jag ännu inte då jag skulle vilja rådfråga läkare. Jag lider också av arytmi (en ofarlig sägs det) men då en biverkning, om än sällsynt visat sig vara hjärtproblem så har jag hittills inte vågat chansa. Min pappa har fått flera blodproppar liksom andra i släkten. Inte av vaccinet men det kan finnas viss ärftlighet. Jag fick inga symptom av min covid -19 infektion. Många som förespråkar vaccin till alla till varje pris argumenterar annars om att drabbas av just allt dessa vid covid.

    Vaccinet är kanske bra. Kanske kommer jag att vaccinera mig en dag. Men den ofrånkomliga sanningen är att ingen ännu har svar på vilka långsiktiga konsekvenser vaccinet kan ha. Ett vaccin tar i vanliga fall över 10 år att utveckla.

    Jag är rädd. Hypokondriskt rädd och orolig över att vara en av de som får en allvarlig biverkning (även om de är få). Har återkommande panikångest relaterat till oro för hälsa. Sjukdomstrauman likt de tidigare nämnda liksom obotlig cancer hos en ung släkting har gjort att livet känns så skört. Jag är rädd att jag av att ta vaccinet kommer att må riktigt dåligt psykiskt av rädsla för att ha tagit ett felaktigt beslut. Därför avvaktar jag.

    Vi är alla människor, vi utgår alla från oss själva och vår situation. Jag vill såklart bidra och göra mitt bästa. Är noggrann med alla restriktioner.


    Biverkningar av vacciner visar sig två veckor senare. Man brukar då säga två månader för att vara helt säkert. Här räknar man t..o.m. tre månader - men så lång tid kan det inte ta. Du behöver alltså inte veta längre. 

    Jo, det är just såna människor bl.a. de med allvarlig cancer, som kommer att drabbas av att folk inte vaccinerar sig. De hinner då inte operera dem i tid, när sjukhusen är fulla med (ovaccinerade) covid-sjuka. Det händer just nu i Tyskland, som har en bättre sjukvård och mer kapacitet än Sverige. Just nu har vi en låg smittspridning. Men den kommer att gå upp också. Det har den ju gjort i andra länder. 

    Och om du brukar vara orolig för din hälsa, så förstår jag ännu mindre. Covid kan faktiskt vara farlig. Jag kände två friska medelåldersmän som har legat i respirator. Bara en har överlevt. 
Svar på tråden 15 procent av svenskarna är idioter (antivaxxare) och förstör för oss andra