Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    15 procent av svenskarna är idioter (antivaxxare) och förstör för oss andra

    GretaOkerEka skrev 2021-12-21 12:18:22 följande:
    Stötande inlägg? Menar du alla inlägg som inte tycker som dig? Vad mer ska rensas bort? Inlägg som stödjer fel sorst partier? Fel religion?

    Allt som inte faller mig i smaken ska tydligen rensas bort 

    Intresant ordval tycker jag . När man pratar om att rensa bort så fort nån har en annan åsikt 
    Inget av det här var mitt ordval eller mitt exempel. Inte mitt ordval alltså. 

    Jag kommenterade ju just DITT ordval och att DU jämställer inlägg med bortrensade inlägg med mördade människor. 
  • AndreaBD
    GretaOkerEka skrev 2021-12-21 12:21:40 följande:
    Klart det är. FL moderatorer är ungefär lika neoutrala som en gestapodomstoll 

    Allt som ifråggarsätter socilismen tas bort 

    Sen får sjävlfallet FL ha antidemokratiska värderingar och behöver inte respketera demokrati . Men då tycker jag man kan stå för det
    Så du definiera om vad demokrati betyder? Läs på vad demokrati innebär! 

    Jag har visserligen förklarat det för dig, men du verkar inte läsa sånt. 
  • AndreaBD
    GretaOkerEka skrev 2021-12-21 12:52:43 följande:
    Så du anser att det är demokrati när man förbjuder alla åsikter man inte delar? 

    Tror inte du förstår vad demokrati är för att vara ärlig 
    Jo, det är just det. Jag vet inte bara det, utan vi lär ut det till ungdomar också. 
    Och det är inte ovanligt att ungdomarna tror fel vad som gäller demokrati.

    Det är STATEN som skulle kunna vara odemokratisk. Det är STATEN som måste hålla sig till demokratiska värderingar. INTE privatpersoner. Inte heller ett privat forum.

    Vi har ett demokratiskt statsskick och det innebär att alla vuxna människor får rösta och att de sedan representeras av det partiet/de politikerna som har fått flest röster.

    Ett demokratiskt statsskick innebär också att vi har en grundlag där vi har viktiga demokratiska rättigheter så som yttrandefrihet. Du kan dock aldrig kräva att nån privat aktör så som ett forum eller en tidning publicerar det som du vill säga. För det är de som äger det och som får bestämma det. Du har den grundläggande rätten att säga vad du vill - på alla platser och ställen som ingen äger. 

  • AndreaBD
    GretaOkerEka skrev 2021-12-21 13:11:53 följande:
    Kräver inte att FL respekterar yttrandefrihet dom är privata, MEN står man för unkna värderingar som hör hemma på 30 tale,t kan man stå för det och inte vara en liten fegis som ljuger och säger att man respeketar svenska lagar 
    Du menar att de ska skriva i sina forumsregler: Vi är odemokratiska, vi tar bort foliehattars inlägg?

    Förresten: Påstår du att de bryter mot svensk lag? Jag lovar dig - det gör de absolut inte. De skriver att svensk lag gäller, för att det är just svensk lag som gäller. 

    Det står ingenstans i svenska lagen att privata aktörer måste låta alla möjliga människor vara med och bestämma över deras forum? Och det är absolut inte unkna 30-tals värderingar, utan det är så överallt och i alla demokratiska länder att STATEN ska utöva demokrati. Man kan inte ha ett slags demokratiskt system i alla privata sammanhang. Då skulle vi få ett väldigt märkligt samhälle, som nog inte skulle fungera heller. 

    Man kan försöka öva på lite demokratiska former t.ex. i skolan, där man har klassråd. Det betyder dock inte att eleverna kan bestämma allt annat också. Ekonomin kanske? 

    Man kan även prova att ha lite demokrati i en familj. Men det måste ju vara begränsat, annars blir det kaos. 
  • AndreaBD
    nattuw skrev 2021-12-21 13:59:11 följande:
    Ett osant påstående.
    AndreaBD skrev 2021-12-20 17:18:13 följande:
    2.Har du sett något vaccin tidigare som inte fungerat?
    Vi diskuterar varken tidigare vacciner, vacciner som kan komma i framtiden eller vacciner mot andra sjukdomar utan de vacciner som idag används mot Covid-19.
    Vad är osant? 

    Att folk inte köper från ett företag i fortsättningen om de gör en dålig produkt? Det är sant.

    Att det har varit väldigt få problem med tidigare vaccin? Det är också sant. 

    Självklart är det inte bara nu som räknas. 
  • AndreaBD
    Anonym (Belma) skrev 2021-12-21 17:37:34 följande:
    Att du seriöst orkar lägga dig i andra människors livsval. Ägnar du din vakna tid åt något annat än att debattera detta vaccin? Är du läkare som forskat i detta f ö?
    Nej då, jag är lärare och i detta fall tyckte jag det var oroande hur lite ungdomarna vet om demokrati. Och jag hoppas att det var en ungdom. 

    Och jag lägger inte såå mycket tid på det, jag skriver väldigt snabbt. :) 

    Och det här är ändå den värsta krisen i världen som jag har varit om med i mitt liv. Därför tycker jag inte det är så konstigt att man befattar sig med det. 
  • AndreaBD
    Anonym (Belma) skrev 2021-12-21 18:06:04 följande:
    Det där är en liten del av sanningen. Du lägger abnorma mängder tid på detta. Det kan jag säga på rak arm.

    Läs på om yttrandefrihet.

    Vidare. Är du en läkare som forskar i ämnet? Kan du förklara sambandet mellan kroniska inflammatoriska sjukdomar så som ME, Crohns, UC, SLE, reumatism osv och de celler som ingår i immunförsvaret, hur de funkar och hur dessa fungerar ihop! Kan du även ge en bild av hur myokardit uppstår?
    Det har du ingen aning om hur mycket tid det tar. Dessutom gör jag oftast annat samtidigt. 

    Jag behöver inte läsa på om yttrandefrihet. Jag har nyss haft tema om det med mina elever.

    Jag är INTE läkare, jag skrev att jag är lärare. 
  • AndreaBD
    nattuw skrev 2021-12-22 22:11:30 följande:
    Marknaden är översvämmad av dåliga produkter som säljs med lågt pris och/eller mördande reklam. Påståendet är därmed inte sant.

    Tidigare har vaccinen först utvärderats och sedan släppts. Med de Covid-19 vaccin vi har idag släpptes vaccinerna först och nu verkar det inte finnas något intresse av att utvärdera deras effekter. Det bara matas på med fler och fler sprutor.

    Självklart är det de Covid-19 vaccin vi har idag som är intressant då det är just de Covid-19 vaccin som används idag som fått folk att gå ner i skyttegravarna. Undantaget skulle möjligen vara att det som händer idag riskera att undergräva framtida vaccinkampanjer. Vilket är synd. Men när de som är skeptisk till de Covid-19 vaccin som används idag får utstå förolämpningar, påtryckningar och på vissa håll även tvångsvaccinering riskerar vi att undergräva framtida vaccinkampanjer. Men bortsett från det så är det vad som händer här och nu som räknas.
    Så du säger att folk köper/tar vad som helst, även när företaget precis har varit i en stor skandal när det gäller deras hälsa/liv??? Om du gör det, så tycker jag det är märkligt, men så gör de flesta förstås inte. Företaget som producerade Neurosedyn - tror du folk köpte deras produkter efter skandalen? Då fanns iofs inte lika bra information. Numera skulle man verkligen undvika ett sånt företag.

    Om du inte vet att det här vaccinet har gått igenom exakt samma prövningar som alla andra, så måste du ha levt under en sten i minst ett år. Här är lite översiktlig sammanfattning:

    ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/coronavirus-response/safe-covid-19-vaccines-europeans/how-are-vaccines-developed-authorised-and-put-market_sv
  • AndreaBD
    Kommie skrev 2021-12-23 10:46:09 följande:
    Det "vaccinet" gör är att spruta in en liten mängd virus i kroppen så att immunförsvaret ska skapa antikroppar. Det är också därför en del blir sjuka av vaccinet. Normala, friska människor kan skapa dessa antikroppar själva, men studier visar att feta löper 50 % högre risk att drabbas av allvarliga komplikationer av covid-19.

    Det är alltså minst lika mycket pga tjockisar som ovaccinerade som sjukhusen fylls.

    Så fungerar ju ALLA vacciner, har gjort så i alla tider. Och ingen brukar bli sjuk av det. Ska man bilda antikroppar själv så krävs det att man får sjukdomen. 


    Tja, det påstår ju folk ibland när det gäller barnsjukdomarna också. Jag ska säga - jag har haft mässling, röda hund och påssjuka, och visst jag har klarat av dem. Missat en del skola förstås. Men det finns de som dör av mässling eller som får hjärnskador (av komplikationen hjärnhinneinflammation), och det finns män som är sterila pga att de haft påsskjuka som barn. Därför vaccinerar man barn numera mot dessa.

    Samma sak med covid - varför ska man gå igenom det, riskera livet och skador, när man likaväl kan få sina antikroppar från vaccin? Nej, de egna är inte bättre. 

  • AndreaBD
    Anonym (Iko) skrev 2021-12-23 16:14:03 följande:
    Det må vara applicerbart på 65+, kraftigt överviktiga och annan riskgrupp. Men för andra så är Covid inget att oroa sig för personligen, annat än att det kan drabba riskgrupper och belasta sjukvården.
    Jag känner personligen flera stycken utanför alla riskgrupper och yngre som har råkat illa ut, som antigen har dött eller varit sjuk i månader, eller har bestående skador kvar. Så enkelt är det alltså inte. 

    Risken är liten, för unga, friska människor. Men den är inte ofintlig. Och risken av vaccinationen är mindre. 
  • AndreaBD
    AndreaBD skrev 2021-12-23 17:25:29 följande:
    Jag känner personligen flera stycken utanför alla riskgrupper och yngre som har råkat illa ut, som antigen har dött eller varit sjuk i månader, eller har bestående skador kvar. Så enkelt är det alltså inte. 

    Risken är liten, för unga, friska människor. Men den är inte ofintlig. Och risken av vaccinationen är mindre. 
    "obefintlig" menade jag.
  • AndreaBD
    nattuw skrev 2021-12-24 10:22:13 följande:
    Jag hade en bekant som dog av plötsligt hjärtstopp efter vaccineringen. Fullt frisk, medelålders och vältränad. Två andra fick vård efter att ha smittats av Covid-19. Båda var över 60, överviktiga och inaktiva.

    Kan jag dra några statistiska slutsatser av ett urval som baseras på min omedelbara omgivning? Nej.
    Kan jag dra några statistiska slutsatser av ett urvals som baseras på din omedelbara omgivning? Nej.
    Okej, men då ska man inte heller påstå att det är bara den gruppen eller bara dem gamla.......
Svar på tråden 15 procent av svenskarna är idioter (antivaxxare) och förstör för oss andra