• Lör 8 jan 10:49
  163201 visningar
  901 svar
  Inlägg från feliscatus Visa alla inlägg
  901
  163201

  BF september 2022

  Hej hopp hallå! Plussade för ett par dagar sedan, är i vecka 6 om jag räknat rätt. Första barnet, bf (också om jag räknat rätt) första veckan i september. 

  I princip inga symptom ännu. Det känns att livmodern är svullen och det "drar" lite inuti magen. Brösten något ömma. Ingen yrsel, inget illamående, ingenting sådant. 

  Grattis på er!

 • Lör 8 jan 20:47

  Jag tycker det ser ut att vara positivt! Grattis!

  Ja, jag väntar också mitt första :) 


  Hasta14 skrev 2022-01-08 19:51:30 följande:

  Jag har förmodligen BF i slutet av 2022. Är på Bim-5 och fick detta svaga positiva test idag. Ska vänta tills Bim och se om det blir starkare! Isåfall är jag gärna med er i tråden ???????? Det är isåfall mitt första barn jag väntar. Fler som väntar sitt första barn?  Vad tror ni om testet?


 • Sön 9 jan 20:31

  Alltså denna trötthet?! Är det normalt att vara så seg redan i v. 6? Trodde jag skulle somna ståendes på jobbet redan vid 13-tiden 

  Hur mår ni?

 • Tis 11 jan 20:17

  Det kom lite blod förut och nu är jag livrädd för missfall. Fortfarande lite värk runt livmodern, och upplever att den även kliar??

  Ska höra av mig till mvc imorgon tänkte jag, har inte gjort det än? kan de på något sätt ta reda på om det finns någonting därinne eller om det, som jag räds, blivit missfall? Typ VUL? Uhhhh så många tankar och känslor just nu

 • Ons 12 jan 09:51

  Gahhhh... mvc har inte telefontid än på en dryg timme och jag nojar sönder. Inte blödigt något mer och inte haft särskilt ont, men tycker att det känns mer som vanlig mensvärk i magen nu än vad det gjorde för en vecka sen. 

  Mår illa nu också men vet ju inte om det är pga graviditet eller noja för missfall blähh

 • Ons 12 jan 13:38
  Hedblomster skrev 2022-01-12 13:04:26 följande:
  Fattar hur du känner dig :( Har också undrat om jag mått illa men har kommit fram till att det varit nervositet... Hoppas allt går bra för dig!
  Ja, det suger röv :( Kommit mer bruna flytningar nu, verkar göra det varje gång jag rör mig ordentligt - förut när jag hade handlat, och igår när jag jobbade med tunga lyft. Pratade med bm och som jag misstänkte var hon inte särskilt behjälplig, det var mest "om det är mf kommer du få som mens inom några dagar och då ska du testa om en vecka och se om plusset är svagare" and that's it. Är så frustrerande att inte veta. Och nu mår jag ännu mer illa. 

  Så... bara att vänta och se, antar jag. Skitsvårt. Blä. Är ju rädd att det inte ska bli någon ordentlig blödning så att jag tror att allt är bra om det inte är det, också, bara för att se på UL sen att nope, här finns det ingenting! Usch, jag vet inte. Å ena sidan tycker jag inte att jag känner mig gravid längre, men å andra sidan kom illamåendet som ett brev på posten idag. 
 • Fre 14 jan 07:18

  Slutar man någonsin oroa sig?

  Fick ju bruna flytningar för tre, fyra dagar sen... ringde bm som sa att om det var missfall skulle blödningen komma igång ordentligt inom ett par dagar och strecket på teststickan bli tydligt svagare efter några dagar till en vecka. So far so good, jag har inte börjat blöda ordentligt än, så det behöver ju inte vara någon fara.

  Men!! Nu är jag istället rädd för att det ska vara ett utomvedshavandeskap?! Går in i vecka 7 idag (6+0) och visst känns brösten lite ömma, men i övrigt har jag liksom inga typiska graviditetssymptom. Däremot känner jag ett jävla tryck (?) runt livmodern... känns typ som att den vill trilla ur kroppen, särskilt när jag gör någonting som kräver att jag tar i lite. Ugh... om det är utomkveds vill jag ju inte behöva vänta tills det spricker och jag får skitont - men så länge jag inte får skitont vill de inte kolla någonting heller. 

 • Fre 14 jan 07:38
  Aline2022 skrev 2022-01-14 07:33:00 följande:
  Jag skulle nog ringa och stå på mig. Mycket märkligt att de inte är frikostiga med bil vid misstanke om ett så allvarligt tillstånd.
  Tja, det är ju inte de som misstänker någonting - det är jag. Och jag har aldrig varit gravid förut, så jag vet väl inte riktigt hur det ska kännas, kanske. Men ändå. Jag vet att bruna flytningar kan vara vanligt såhär tidigt i graviditeten, men just det här att det känns som att livmodern ska trilla ur mig?? Läskigt. Dessutom är det då de bruna flytningarna kommer också... när jag tar i. Tunga lyft i jobbet, t.ex.. 
 • Fre 14 jan 13:51
  JagGillarTomater skrev 2022-01-14 11:36:57 följande:
  Hej du,

  Precis som du skriver, jag tror inte man slutar oroa sig. Bruna flytningar är ju koagulerat blod så det är väl på gång ut. Jag hade också för några dagar sedan jättekonstig (ensidig!!) Smärta I livmodern. Och brösten hade slutat ömma, bara ömma bröstvårtor och lätt illamående. Trodde jag hade utomkvedshavandeskap. Kom till gynakuten på dagen och fick på kvällen träffa deras läkare som gjorde ett vul på mig. Foster och hjärtslag fanns, troligtvis berodde smärtan på förstoppning. Tydligen väldigt vanligt även I tidig graviditet, jag är i v7 nu. Så nu käkar jag mycket päron.

  Åk in till gynakuten för att få göra vul åtminstone, det kanske lugnar dig lite <3
  Det kan alltså vara så enkelt att det rör sig om smärta från tarmarna? Hoppas verkligen! TMI, men eh, förstoppad är man ju en aning. 

  Idag är de flytningar som finns inte längre bruna, så hoppas på brustet blodkärl eller någonting... kommer de tillbaka eller om det börjar göra ont får jag givetvis fara till gynakuten! Just nu känns det som att de mest skulle skratta åt mig iom att problemen försvunnit, så det är nog bättre att jobba och leva på som vanligt och försöka tänka på någonting annat.  Svårt det här.
 • Fre 14 jan 13:54
  Jooosen skrev 2022-01-14 13:00:11 följande:

  Hej, någon mer som har mer eller mindre noll symptom? Är i v 5+2 idag. Har bokat ett tidigt vul om exakt två veckor. Har varit gravid förut men minns inte hur jag kände såhär tidigt? ska testa o se om stickorna slagit om till 3+ i helgen. Hoppas!


  Jag!
  Är i v 6+0 idag och känner ingenting alls? Brösten ömmade en del förra veckan och jag var konstant törstig, det var därför jag testade. Nu känner jag i princip ingenting alls. Ingen trötthet, inget illamående, inga onda bröst. Möjligtvis är bröstvårtorna lite ömma, och det värker runt livmodern lite lätt en stund då och då... 
Svar på tråden BF september 2022
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.