• Tor 30 dec 2021 20:15
  152975 visningar
  882 svar
  Inlägg från JagGillarTomater Visa alla inlägg
  882
  152975

  BF september 2022

  Hej på er!

  Plussade för 1v sen, på julafton. Vi är överlyckliga. Hoppas detta går vägen. CB digital visade 1-2v, ÄL bekräftades 12 dec av NC. Så det bör ju stämma. Bf är omkring 4/9. Ska på vul i v10, och hälsosamtal om 1v.

  Känner inte av några speciella symtom tror jag, hade gravidtäppa från förra helgen till typ nu i dagarna; kliande bröstvårtor som ser mörkröda ut; lite mer svullna bröst; dragande/lätt kramp i livmodern; väldigt trött!

  Hur känner ni er? STORT grattis till er alla!!! :)

 • Fre 31 dec 2021 11:18
  #39
  lottizm skrev 2021-12-31 09:20:38 följande:

  Stort grattis! Jag plussade också på julafton, hade äl 13/12 så bf en dag efter dig :)

  Jag har lite ömma bröst, väldigt trött fast jag varit ledig några dagar, lätt illamående och ganska ihållande molvärk. Hur mår ni andra?


  Spännande! :) säg till när första kräkningarna kommer så man är förberedd haha! Är det också ert första?
 • Fre 31 dec 2021 11:32
  #40

  Plussade ni starkt förresten? Jag hade rätt så tydliga streck faktiskt (tycker jag), testade faktiskt först den 19e bara för att, och det var verkligen ingenting då! Inte ens något svagt.  Om nu NC's ÄL-dag stämmer så plussade jag då på ÄL+12. Vet någon om starkare streck kan vara en indikation på Downs? Eller tvillingar?

  La upp denna bild här på FL i tråden om svaga streck. Plussade BIM-3.

 • Fre 31 dec 2021 12:24
  #43
  lottizm skrev 2021-12-31 11:45:43 följande:

  Det blir mitt tredje om allt går bra men en sladdis deluxe haha, har två söner födda 06 och 10, fick dem tidigt. Men jag kräktes aldrig med någon av dem, knappt illamående heller.

  Spännande med första, hade ni försökt länge?


  Ahh då kanske kräkningarna inte alls kommer i stor skala :) ja det är vårt första, började försöka för några år sedan men så blev jag svårt sjuk. Men nu ska det gå väl.
 • Fre 31 dec 2021 13:23
  #44
  LillaSam skrev 2021-12-31 11:55:38 följande:

  Jag plussade också relativt stark på ÄL+11. Fick dessutom gravid 2-3 då på clearblue. Så blir osäker på att NC stämmer. Har också hört att högt hcg kan vara både tvillingar eller downs men antagligen betyder det ingenting tänker jag. Så mycket annat att oroa sig över så orkar inte oroa mig över det också haha.

  Detta är vårt första barn som blev till på ?första? försöket. Fast vi har väntat på ägglossning i 9 mån så beror på hur man ser det.


  Spännande! Också vårt första här. Men försökti något år nu, typ. CB digital visade 1-2 veckor gravid när jag plussade (12DPO, BIM-3). Får se vad vul v10 säger, om det är tvillingar eller om man kanske ser längre fram om det är Downs. Eller annat, eller inget. Vad är "bäst" ur ett fosterdiagnostiskt perspektiv tror du? KUB eller NIPT? Kan man göra båda 2 tror du?

  Min mens har varit väldigt sparsam senaste året (pga mediciner) men ÄL verkar ändå ha bekräftats av NC varje månad :)
 • Fre 31 dec 2021 16:20
  #54
  värmlandsjänta skrev 2021-12-31 15:43:45 följande:

  Hej allihop och grattis!!

  Idag hade jag BIM med 0 symtom och kände mig nästan ledsen redan innan vi kollade på stickan, då jag typ utgick från att det skulle va negativt ännu en gång. Vi har försökt i ca 6 månader. MEN där var TVÅ streck!! wihoo. Vågar till skillnad från förra graviditeten tro på ett positivt grav.test utan att ta flera stycken.. haha.

  trolig ÄL 17/12 och BF troligtvis 9/9

  Ni som skriver om VUL, hur bokar ni in det?

  När jag väntade mitt första barn gjordes ett VUL i vecka 8 men det var bara av ren slump, för jag hade en cellprovskontroll då.

  Jag vill gärna va med i en facebookgrupp :D


  Stort grattis!! :) vad roligt att det blev ett plus NU!

  Jag är med i Gravid med BF 2022. Gillar gruppen redan!

  Mitt ultraljud nu i v10 räknas väl som ett daterings/viabilitetsultraljud, görs av reproduktionsmedicinläkaren på RMC då vi skulle ha haft planeringssamtal redan nästa vecka med denna om IVF. Så avbokade det besöket pga spontan graviditet men jag blev sen nojjig om det var rätt beslut så skrev till läkaren om oron och fick därför komma dit nu i v10 hos henne. Vill inte göra dateringsultraljud hos ngn annan än henne då hon vet min medicinska historia. Sen har jag vanligt tidigt ultraljud hos MVC, det bör vara nån gång i v 12+4-13+6. Ska se nästa vecka på hälsosamtalet vad planen blir.

  Annars kan man ju boka ialf dateringsultraljud hos privata aktörer. Kolla med din MVC när du ska skrivas in och ska ha tidigt ultraljud. Lycka till nu!! :)
 • Fre 31 dec 2021 18:28
  #60
  värmlandsjänta skrev 2021-12-31 17:28:37 följande:

  Tack så mycket! :)

  Syns det på nåt sätt att man är med i den gruppen? mer än för de andra som är med i samma grupp?

  Aha, då förstår jag. Skönt att få se bebis såpass tidigt. Är hälsosamtal det man har efter inskrivning? Kommer inte ihåg sen sist hehe.


  Nej den är privat så det syns ju inte för din vänner-lista att du är med där. Om dina vänner från vänner-listan är med så ser ju du dem när du väl är medlem. Och om du skriver ngt så ser jag dem vännerna det, men inte de som inte är med i gruppen. Jag skriver anonymt för vill inte art mina gemensamma vänner vet att det är jag haha.. Inte förrän om några veckor.

  Här i min region görs hälsosamtal drygt 1v efter man har hört av sig att man är gravid. Sen inskrivningssamtal i v10. Tul sen i 12+4-12+6.
  värmlandsjänta skrev 2021-12-31 17:28:37 följande:

  Tack så mycket! :)

  Syns det på nåt sätt att man är med i den gruppen? mer än för de andra som är med i samma grupp?

  Aha, då förstår jag. Skönt att få se bebis såpass tidigt. Är hälsosamtal det man har efter inskrivning? Kommer inte ihåg sen sist hehe.


  Nej den är privat så det syns ju inte för din vänner-lista att du är med där. Om dina vänner från vänner-listan är med så ser ju du dem när du väl är medlem. Och om du skriver ngt så ser jag dem vännerna det, men inte de som inte är med i gruppen. Jag skriver anonymt för vill inte art mina gemensamma vänner vet att det är jag haha.. Inte förrän om några veckor.

  Här i min region görs hälsosamtal drygt 1v efter man har hört av sig att man är gravid. Sen inskrivningssamtal i v10. Tul sen i 12+4-12+6.

  Gott nytt år! Snart Bingolotto här haha..
 • Fre 31 dec 2021 18:39
  #61
  lottizm skrev 2021-12-31 18:17:41 följande:

  Hoppas så att det går vägen för er nu, vilken resa :( jag skulle ringt gyn nu i januari för att skicka iväg remiss till ivf? men jag får väl ringa och säga som det är och boka ett tidigt ul istället, men hoppas ändå att det går att skicka iväg remissen om det inte går bra den här gången. Så mycket att tänka på. Skönt att du har en bra läkare iallafall.

  Jag vågar inte ringa mvc förrän efter alla helgerna, runt den 10/1 tänkte jag? har man fortfarande symtom då så ser det ju iallafall lite bättre ut.


  Jo men precis.. Därför jag blev nojjig när tiden efter nyår avbokades. För om detta inte går vägen vill jag ha en ny plan av RMC-läkaren, därför jag vill att just hon gör 1a ultraljudet och ev ny IVF-plan efter det.

  Ja bra fråga.. vad jag har förstått från den IVF gruppen jag är med i på FB, så kan man ju ändå skicka iväg remissen trots naturlig graviditet.

  Jag kunde inte hålla mig så på måndagen efter julafton ringde jag haha :) vet du hur lång väntetiden är hos er? I vår region är det hälsosamtal och sen några veckor senare inskrivningsbesöket:

 • Lör 1 jan 22:03
  #73
  luthia skrev 2022-01-01 15:00:06 följande:

  ?eller det räcker bara med att skriva till mig här i ett pm så kan jag skicka en länk. Skriv då gärna med när du har bf!


  Skickade ett meddelande till dig om att jag ovkaå gärna går med i FB gruppen :) vet inte om du eller SunnyB ska skapa gruppen :)
 • Sön 2 jan 09:27
  #78
  LillaSam skrev 2022-01-02 08:16:08 följande:

  Hur är det med allas symptom? Jag har ju haft molvärk och ont i bröstvårtorna + kräktes igår och i förrgår, men idag känns alla symptom helt bortblåsta. Blir såklart supernojig nu över att något ska vara fel och är så ledsen över det. Kommer och går era symptom eller blir det starkare med tiden?

  Jag ska nog gå med i gruppen också. Ska se lite hur jag mår idag och symptomen kommer tillbaka. Usch vad jobbigt detta känns.


  Går in i v6 (5+0) idag och det som fanns där när jag vaknade imorse var ömma bröst. Gravidtäppan är bättre nu de senaste dagarna men nyser sen nyårsafton kraftigt på kvällar och morgon. Magen har denna vecka varit spänd på kvällarna, inte på morgonen. Bröstvårtorna är nonstop ömma. Tror alltså att symtomen avlöser varandra.

  När jag började skriva denna text (för snart 45 min sen, gjort annat under tiden) började jag känna av lätt illamående. Nu för 5-10 min sen är illamåendet borta.

  I övrigt har jag även nu fått en kall fläck på magen vilket inte har varit där sen jag plussade. Oroar mig inte förrän förändring av symtom sker i flera dagar i rad.

  Så jag tror absolut att symtomen kommer och går. Avvakta några timmar, någon dag, ha is i magen ?
Svar på tråden BF september 2022
Logga in
Bli medlem