• AndreaBD

    Varför tar ni inte vaccinet?

    Anonym (D) skrev 2022-01-01 02:27:34 följande:

    Tar inte vaccinet av principskäl eftersom pandemin, och allt vad som den innebär, är uppblåst och överdrivet av media och politiker. Man använder pandemin och vaccinen för att implementera totalitära och auktoritära politiska ingrepp mot dess befolkning. Man döljer alltså sina anti-demokratiska handlingar bakom vaccinet med motiveringen att man vill stoppa en pandemi.

    Sanningen är att viruset är inte så farligt som det påstås, de som inte är i riskgruppen behöver inte vaccinera sig och vaccinen är inte så effektiva på att minska smittspridning.

    Att man ska ta vaccinet för att minska risken för att bli allvarligt sjuk som leder till att vården blir överlastad är också naturligtvis skitsnack. Vården har varit överbelastad i 30 år pga dålig vårdpolitik. När pandemin är över kommer ingen vilja införa fettopass eller säga "du måste gå ner i vikt för att minska risken att hamna på sjukhuset och belasta vården".


    Nästan fem och en halv miljon människor har dött i sjukdomen - hur kan man då säga att den inte är farlig? 

    Framför allt är den farlig för gamla människor som inte ens kan skydda sig ordentligt, för att man inte konsekvent kräver att all hemtjänstpersonal och all vårdpersonal överhuvudtaget, är vaccinerade. Hos gamla människor har dessutom vaccinen ofta sämre effekt för att deras immunsystem fungerar sämre. Det är de yngre som borde vaccinera sig, just för att skydda dem gamla.

    Det är verkligen skitsnack att påstå att det inte skulle vara någon större belastning av vården. Vården har visserligen varit högt belastad hela tiden, men det är ju förstås ännu mer riskabelt då att ta risken att man inte klarar ta hand om alla sjuka alls. Och det har redan varit ganska illa. Och nej, du kan inte jämföra med överviktiga, för där kan du inte vara säker att det skulle vara så lätt att åtgärda. Det brukar inte vara det. Här är det bara att ta en spruta - hur lätt som helst. 
  • AndreaBD
    Anonym (D) skrev 2022-01-02 11:14:59 följande:
    För att av de 5 miljonerna:

    De flesta är 80+ och hade dött av något annat inom samma tidsram.

    Fler folk dör av andra saker.

    Det bor ca 10 miljarder människor på planeten så 5 miljoner är lite.

    Varför vill du inte sätta alla dessa 5 miljoner mot alla som blivit smittade men överlevt? För då avslöjar du dig själv.

    Vi kan skydda dem gamla genom att vaccinera dem och vårdpersonalen samt isolera dem.

    Eller menar du att en stor grupp människor i åldern 18-40 springer dagligen på i kontakt med 80+are? Nej.

    Det är bara en liten grupp som är risk och det finns ingen anledning att införa vaccinpass och tvångsvaccinering på t.ex. en krog när det ändå inte är en massa pensionärer som springer runt på krogar på helger.

    Jag sa inte att det inte skulle vara en belastning på vården utan jag sa att ni är hycklare som använder det som ursäkt för att få folk att vaccinera sig eftersom vården har alltid varit och kommer fortsätta att vara överbelastad pga dålig vårdpolitik, och inte en enda har någonsin tagit ansvar innan Corona för att minska belastningen på vården. I andra ord så bryr ni er inte men försöker framstå som solidariska.

    Du missförstod min jämförelse med överviktiga. De belastar sjukvården. Ifall vi skulle införa fettopass och tvångsträning så hade vi minskat belastning på vården, och enligt många så kan man införa pass och tvång ifall det handlar om att minska belastningen på vården så därför är det enligt den logiken logiskt att tvinga människor till hälsosamt liv eftersom så länge man gör det för att minska belastningen på vården så är det rätt, solidariskt och nödvändigt.
    Jo, många var gamla och hade snart dött. Men även yngre människor, även tidigare friska människor kan dö av det. Och poängen är ju också - hade man inte haft en massa begränsningar, så hade 10 gånger så många dött. 

    Hur länge ska vi leva så? Vi måste ju få slut på det någon gång. Jag vill INTE leva så här i 10 eller 20 år till. Två år till räknar jag med. Sedan får det vara bra. Med  ännu bättre vaccin, anpassad till dem nya varianterna. Och då är det såna som du som gör att det blir några år till. Det är mitt liv du påverkar och alla andras - inte bara ditt! 

    Nej, jag missförstod inte det med överviktiga. Självklart, ännu en grupp som belastar vården. I motsats till er kan de dock INTE bara ta en spruta. Så enkelt är det inte. Men du verkar inte förstå att många av dessa inte KAN ändra på det. Behöver inte vara ett fysiskt problem, kan snarare vara psykiskt. Men det går inte att tvinga de att bli av med övervikten. 

    Självklart menar jag att en stor grupp människor i åldern 18 - 40 springer dagligen på kontakt med 80+are! EXAKT DET. Om du inte tror det - kolla närmare hur det går till i hemtjänsten eller i sjukvården! Mest vikarier, olika hela tiden! 

    Vad roligt att du tror att man har löst det problemet. Det har varit så i årtionden och man har fortfarande inte lyckats ändra på det. Det är ny personal hela tiden! 
  • AndreaBD
    Anonym (Gullviva) skrev 2022-01-02 11:33:47 följande:
    Frågan är ju hur många av de som dött pga undermålig sjukvård med. Men ja, även en sjukdom med låg dödlighet som covid kommer ju leda till många dödsfall om den har hög smitta. Det är ju ren matematik. Däremot, om alla i riskgrupp vaccineras bör ju antalet döda minska rejält.
    Den matematiken stupar ju på att gamla har sämre immunförsvar. Vaccinationen skyddar inte dem lika bra. 
  • AndreaBD
    Anonym (Frisk) skrev 2022-01-02 11:23:20 följande:

    Tar inte skiten för att jag inte vill riskera hälsan.

    Är övertygad om att allt detta är krig i ny form = 3:e världskriget! Jag visar respekt, hänsyn och förståelse till alla rädda men håller mig utanför detta.

    Tiden visar vad som kommer att hända...


    Är du medveten om att detta är helt sjukt? Dvs. du skulle lika väl kunna tro på reptilvarelser. Men det kanske du gör......
  • AndreaBD
    Anonym (J) skrev 2022-01-02 11:07:30 följande:
    För att ni som får betalt för dold marknadsföring ska jobba förgäves såklart.
    Allvarligt? Det kanske är du som är pengafixerad. Inte alla andra. 
  • AndreaBD
    Anonym (Gullviva) skrev 2022-01-02 11:49:40 följande:
    Samma som med vanlig säsongsinfluensa då, där vaccinen inte direkt har 100% skydd.
    Stora skillnaden är att säsongsinfluensan inte sprids blixtsnabbt till tusentals människor. 
  • AndreaBD
    Anonym (Gullviva) skrev 2022-01-02 12:02:08 följande:
    Corona lär ju bli en luftvägssjukdom som många andra. Det lär inte bli ett ?slut? på den utan en anpassning i samhället. Iaf enligt de läkare jag hört uttala sig.

    Du säger två år, sen är du klar. Varför är det mer rätt än de som anser att det räcker nu när riskgrupper kan vaccineras? Du gissar ju bara då och tar en tid ur luften som känns lagom för dig. De som är okej med 5 år till kommer ju då anse att du saboterar.
    Det är den tiden som experter också uppskattar. Dessutom orkar folk inte hur länge som helst. Det är inte realistiskt att hålla på längre än så. 

    Varför man inte ska sluta nu? För att vaccinet kan optimeras nu så att det passar den aktuella varianten bättre. Och våra immunsystem vänjer sig vid olika varianter, så om vi bara håller ut lite till, så tror jag att det är säkrare. 
  • AndreaBD
    Kommie skrev 2022-01-02 11:54:55 följande:
    Därför att jag vill att min egen kropp hanterar viruset om jag får det. Dessutom är det principiellt viktigt att staten inte kan styra över din kropp, för om de inför tvångsvaccinering kan de inför andra tvångsåtgärder också med samma argument: "vi gör det bara för allas bästa".
    Det är just det som är trams. Man har haft tvångsvaccination förut. Vi hade inte blivit av med smittkoppor utan. Även polio är så gott som borta. Flera länder så som Frankrike och Tyskland har varit tvungna att införa tvångsvaccination (dvs. man blir visserligen inte tvingad, men det krävs för att få barnomsorg) för mässling, för att det ökade och barn dog. 

    Att inte vilja vaccinera sig hör hemma på 1700-talet. Kan man lite historia så vet man att vaccination har fyllt en väldigt viktig funktion. 
  • AndreaBD
    Anonym (Eqez) skrev 2022-01-02 12:18:02 följande:

    Dels för att det finns en massa biverkningar av vaccinen som jag personligen är mer orolig för än att få corona. 


    Löjligt! Varenda huvudvärkstablett eller liknande receptfri medicin har lika mycket biverkningar. ALLT har biverkningar. Men i regel inga allvarliga. Om du däremot får corona så har du mycket större risk att råka illa ut. Många har något kvar från det. Jag också, i form av minskad luktsinne. Jag hade ändå lindriga symptom, men jag var så svag att det kändes ansträngande att gå ett steg.... Det är inte som en förkylning, det påverkar en ganska mycket. 
  • AndreaBD
    JekerEker skrev 2022-01-02 12:47:45 följande:
    Absolut. Inget penga intresse finns alls 

    www.gp.se/ekonomi/kritik-mot-astra-bossens-nya-bonus-kan-f%C3%A5-%C3%B6ver-200-miljoner-kronor-1.46488360
    Jaså? Du hade inte räknat med att folk får betalt för jobbet de gör?

    Att VD:n i stora företag ibland får lite väl mycket pengar - det händer hela tiden. Men det skulle faktiskt inte förvåna mig om cheferna på Astra faktiskt har jobbat mycket mer än vanligt, det måste ju ändå ha varit stressigt.
Svar på tråden Varför tar ni inte vaccinet?