• AndreaBD

    Jag försökte klistra in en serie, alltså bilder. Funkade inte. Hur gör man? Alltså om det inte är på nätet utan man har det på sin dator och laddar upp det? 

  • AndreaBD
    Anonym (K) skrev 2022-01-28 11:37:44 följande:
    Tack och lov har Sverige inte styrts genom populistiska politiker som fattat populistiska beslut efter de som skriker mest och högst. De har fattat beslut efter de rekommendationer experter har gett. Kunskapsbaserad fakta.

    Det är en mycket bra och trygg grund att politiker gör det som ÄR bra istället för det som KÄNNS bra.

    Danmark är inte välkänd för sitt faktabaserade beslutsfattande utan tvärtom, där har populismen varit förhärskande åtminstone det sista decenniet. Och det har varit extremt tydligt i pandemin, vilka länder som haft populistiska ledare som fattat beslut efter opinionens skrålande och de som inte haft det.
    Det är sant. Nån politiker i Danmark sa ju faktiskt i början av pandemin att beslutet att stänga gränserna var politiskt. Då tänker man ju: Varför tar ni ett onödigt beslut, bara för att folk vill det, när det inte gör nytta?
  • AndreaBD
    Anonym (Gullviva) skrev 2022-02-02 07:59:00 följande:
    Din sista kommentar där är ju fel mot vad de säger i Sverige iaf där de råder även de som haft covid nu att ta spruta tre Och inte vänta.
    Kanske har de erfarenheten att man ska göra det så enkelt som möjligt, annars kommer folk inte ihåg?
  • AndreaBD
    Anonym (Gullviva) skrev 2022-02-03 08:22:16 följande:

    Ja, 3 mån från dos 2 även om man haft covid. Som för alla andra.


    Att du tänkte på FHM sa du inte men det här är typiskt hur du resonerar på Familjeliv, alltid. Alltid ett svepskäl, undanflykt eller ?men jag menade ju inte sååå? när någon ifrågasätter dig.

    FHM: https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2022/januari/pafyllnadsdos-vaccin-mot-covid-19-rekommenderas-tidigast-efter-tre-manader/

    Påfyllnadsdos rekommenderas för alla och tidigare genomgången infektion är inget hinder. 


    https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/vaccination-mot-covid-19/fragor-och-svar-om-vaccination-mot-covid-19/


    se under Vaccination i olika grupper.


    Och vad är det som skulle vara så hemskt med det? Det skadar inte att både ha haft covid och vara vaccinerad. Skillnaden är faktiskt den att du bara blir skyddat ifrån EN variant  av covid om du har haft det. Vaccin däremot skyddar mot alla kända varianter. Nästa mutation förväntas vara en delta-variant eller i alla fall något värre än omikron. Och då är det inte så mycket nytta om du har haft omikron. Det finns folk som har blivit sjuka två gånger inom några veckor, två olika covid-varianter. 
  • AndreaBD
    Anonym (RH-Negativ) skrev 2022-02-03 13:10:21 följande:
    Där har du tyvärr fått något om bakfoten. Vaccinet skyddar mot ett virus, en covidinfektion ger ett mycket bredare försvar och skyddar mot flera olika virus. 

    En som haft deltainfektionen är högre skyddad än någon som bara har vaccinerat sig. Efter 2 år har 99.9% av dem med tidigare infektion antikroppar. Läs gärna hela artikeln, gå in på respektive studie också, så far du inte med ofelaktiga uppgifter när du argumenterar. 

    Natural immunity gets another boost from two new U.S. studies ? ClarkCountyToday.com 

    I dagsläget har det i Sverige rapporterats in fler allvarliga biverkningar av vaccinet än vad det har vårdats patienter på IVA under två år. 
    Det är inte bara naturligt, utan även självklart att det är upp till var och en att besluta sig för vilken risk/nytta vaccinet utgör för varje enskild individ, i synnerhet om de inte tillhör någon riskgrupp och dessutom redan varit infekterad.  
    Det tror jag inte. Det var det som Christian Drosten förklarade för ungefär två veckor sedan. Om du inte känner till honom så är han en professor som dels har utvecklat PCR-testen som vi använder och som är främsta experten som tyska regeringen använder sig av. 

    Och om jag inte minns helt fel så sas det också på en av dem senaste svenska presskonferenserna med folkhälsomyndigheten - att man med dos 3 av vaccinet har skydd mot ALLA hittills kända mutationer. Kanske inte så hög andel vad som gäller smitta (man vet inte så exakt, det KAN även skydda där) men mot svår sjukdom i  alla fall.

    Jag har tittat lite på artikeln, hinner inte läsa den helt nu. Att olika studier visar olika saker ibland är ju ett välkänd fenomen. Men framför allt: Man undersökte antikroppar här tror jag? Vi vet att antikroppar minskar snabbt. Men det är inte antikropparna som är viktigast utan B- och T-celler. Och de har de nog inte mätt här. Det är inte så enkelt. 

    Det är säkert så att vi inte vet allt än. Men det verkar inte skada att ta vaccin ändå om man har haft covid. 
  • AndreaBD
    Anonym (RH-Negativ) skrev 2022-02-03 18:32:33 följande:
    Läs hela studien, så kan vi diskutera sedan. 
    Jag blir lite trött på folk som bara sätter in en länk och när man gjort sig besväret att läsa det så brukar det ofta visa sig att de inte själva förstår det. Hur vore det med att du yttrar dig lite till det också? Innan andra ska läsa det? 
  • AndreaBD
    klyban skrev 2022-02-03 20:10:14 följande:

    Så inget du vill diskutera då.


    Drömmer Precis. Jag blir less på att folk slänger in länkar, som de i dem allra flesta fallen inte förstår själva. Kanske hoppas de att någon förklarar....
  • AndreaBD
    klyban skrev 2022-02-04 10:46:49 följande:

    Man kunde faktiskt trott att användaren vill diskutera sin länk och vad som ville med den.
    Då är det udda att undvika detta, jag bara antar att användaren inte förstår vad den läser och går vidare.


    Ja, precis. Om jag länkar till något, så brukar jag säga varför, vad jag tycker är intressant med det, eller hur jag tolkar det, eller om jag håller med. När folk inte skriver någon kommentar utan bara ställer in länken - då antar man ju att de inte förstår den.
  • AndreaBD
    Tow2Mater skrev 2022-02-04 14:04:16 följande:
    Men det gjorde ju personen redan i #1703 när linken gavs forsta gången.
    Okej......? 
  • AndreaBD
    Anonym (RH-Negativ) skrev 2022-02-04 20:02:08 följande:
    Jag förstod den naturligtvis mycket väl. Den är inte speciellt komplicerad. Men, eftersom du själv inte hade läst hela, kändes det onödigt att diskutera den. Om det råder oklarheter kring varför jag länkade till den, så har du, precis som Tow2Mater skrev, svaret på det i inlägg #1703. 
    Som sagt, man svarar inte på när någon bara lägger in en länk. Då vet man ju inte vad personen vill diskutera. 
  • AndreaBD
    Anonym (RH-Negativ) skrev 2022-02-04 20:02:08 följande:
    Jag förstod den naturligtvis mycket väl. Den är inte speciellt komplicerad. Men, eftersom du själv inte hade läst hela, kändes det onödigt att diskutera den. Om det råder oklarheter kring varför jag länkade till den, så har du, precis som Tow2Mater skrev, svaret på det i inlägg #1703. 
    Men då behöver vi ju inte heller diskutera det en gång till. 
  • AndreaBD
    Maya84 skrev 2022-02-19 01:24:00 följande:
    Om du vill ha en seriös disskussion och faktiskt är intresserad av annat än vad mainstream media lurat i dig så fine, du låter som en som bara vill käfta emot.

    Om du vill ha svar så andvänd intrnet, eller är ditt Google trasigt? Du kanske får leta lite innan allt blir bannat.
    En tysk läkare Andreas Novak blev mördad strax efter han kommit ut att ett livsfarligt ämne i vaccinet injeceras i kroppen . En annan läkare dog strax efter att han sagt att covid vaccinet innehåller ämnen som har som syfte att rubba din DNA.
    Det är sådant du finner om du vaknar till. Men du är inte intresserad av fakta. Du vill bara ha rätt.
    Inte ens namnet får du rätt! Och läkare var han inte heller! Därför fick jag leta lite. En kemist som var känd som konspirationsteoretiker och som enligt sambon dog i hjärtinfarkt i 57-års-åldern. Inget märkvärdigt. 
  • AndreaBD
    Maya84 skrev 2022-02-20 07:52:50 följande:
    Nej jah sprider inte lögner. Det du kallar lögner är saker du inte förstår
    klyban skrev 2022-02-19 13:39:15 följande:

    Fakta, forskning och en röd tråd av saklighet berättar du har fel.
    Varför sprider du desinformation?
    Och så uppenbar också.

    www.sakerhetspolisen.se/ovrigt/pressrum/aktuellt/aktuellt/2022-01-19-desinformation-och-propaganda-i-pandemins-spar.html



    1. Fel namn.
    2. Fel yrke. 
    3. Fel dödsorsak.

    På vilket sätt är det inte lögner då? 
  • AndreaBD
    EpicF skrev 2023-04-18 16:54:26 följande:
    BBC är en nyhetskanal som säger det ägarna vill. Vet inte varför du berättar att du inte vet vad BBC är. 
    BBC är ändå Storbritanniens största och äldsta kanal som har stora krav på sig själv. Varje gång det är någon mindre skandal (inga osanningar eller så), så har chefen fått avgå. Så, det är ändå en av de relativt pålitliga källor. Om vi säger så: Om inte BBC är pålitliga, så är nog ingen det. 
Svar på tråden Varför tar ni inte vaccinet?