• EpicF

    Varför tar ni inte vaccinet?

    Anonym (Covidvaccin, nej tack) skrev 2022-01-04 22:26:34 följande:

    Så för att vi har monterat ner vår vård sedan 80-talet då vi hade ca 2000 iva platser till idag med en mycket större befolkning till ca 550 platser, så ska vi alltså vaccinera oss? Det tycker du är rimligt? Och dessutom med ett vaccin som är i fas 3 av 4 och som igen vet långsiktiga biverkningar av och som uppenbarligen även fungerar dåligt.


    Ja, jag tycker det är rimligt att man vaccinerar sig för sin egen skull och om man vill.

    Vårdproblematiken är ett annat problem som egentligen inte beror på smittan. Dock minskas inläggningar på IVA ju fler som vaccinerar sig.
  • EpicF
    klyban skrev 2022-01-04 22:50:11 följande:

    Jo, vad läkaren sagt är helt klart, menar jag brukar täcka upp såna här saker, och skriva att det även är en läkares inrådan och för slippa sånt här nonsens som nu spelades upp:

    Och sen tänkte jag nog lite att den delen av diskussionen var irrelevant, då vi prata om antivaccerbeteende.


    Jaha, så du brukar gå med dina föräldrars granne när denne ska till läkaren. Är du godman för denne grannen?
    klyban skrev 2022-01-04 22:50:11 följande:

    Finns inget i denna del som ändrar nått om  tokiga antivaccers.

    Men nu är vi tillbaka till ditt hårda och aggressiva försvarande av antiacceras.


    Nej, jag har varken påstått att det ändrar något eller försvarat antivaccers.
  • EpicF
    Anonym (Covidvaccin, nej tack) skrev 2022-01-05 00:05:59 följande:

    Dvs man smittar mycket trots vaccin, vilken funktion fyller då vaccinpassen? Och tillhör du då ingen riskgrupp tycker jag man inte har någon anledning att vaccinera sig. Och får man inte den asymtomatiska sortens covid, får man kanske symtom som ovaccinerad och kan stanna hemma utan att smitta vidare till andra.


    Vaccinpassen fyller egentligen inte funktion alls, ger mer en falsk trygghet enligt mig. Jag är personligen helt emot vaccinpass.

    Nu kan även ovaccinerade bli asymtomiska. Däremot blir vaccinerade det i större grad.
  • EpicF
    AndreaBD skrev 2022-01-05 00:18:57 följande:

    Nej, man smittar inte mycket med vaccin, man smittar mindre.


    Fler personer smittar och smittspridningen blir något högre pga vaccinerade. Det är det man sett just pga att de oftast inte har symtomer alls.
  • EpicF
    klyban skrev 2022-01-05 00:19:26 följande:

    Jag satt och fundera på om man inte kommer börja slänga ut folk ifrån sjukhusen med COVID-19, och då de som inte anses livshotande och pga belastning.


    Varför skulle man göra det? Alla har rätt till sjukhusvård i de tillfällen der krävs sjukhusvård. Och man behöver inte vara livshotande sjuk för att behöva sjukhusvård.
  • EpicF
    klyban skrev 2022-01-05 00:21:21 följande:

    Jag svarade liknade, vet vi hur mycket mindre?

    Denna verkar störa en del extremt mcyket, och vägrar acceptera att vaccinet skapar en mindre virusbildning, och att detta även påverkar virus som kommer ur kroppen.


    Nej, vaccinet skappar inte mindre virusmäng men viruset går ut ur kroppen fortare en för vaccinerade, man testar fortfarande negativt. Man kan fortfarande under den tiden smitta andra om man är asymptomatiskt och träffar folk, inte håller avstånd etc. Därför är det viktigt att även vaccinerade håller avstånd, har bra handhygien och min personliga åsikt använder munskydd där det inte går att hålla en meter från andra.
  • EpicF
    AndreaBD skrev 2022-01-05 00:22:29 följande:

    Desinformation igen. Det går inte att skydda dem gamla och riskgrupperna tillräckligt genom att bara vaccinera dem. För dålig immunrespons. Och det du antyder om påstådda mensrubbningar är inte korrekt heller. Man är ju inte steril för att man har mensrubbningar. Och hur många kvinnor har egentligen jätte-regelbunden mens? Nä, det är trams. 


    Många kvinnor har "jätte-regelbunden" mens både före och efter vaccineringen. Några har fått mensrubbningar som kommer av vaccineringen. Men långt ifrån alla.
  • EpicF
    AndreaBD skrev 2022-01-05 00:22:29 följande:

    Desinformation igen. Det går inte att skydda dem gamla och riskgrupperna tillräckligt genom att bara vaccinera dem. För dålig immunrespons. Och det du antyder om påstådda mensrubbningar är inte korrekt heller. Man är ju inte steril för att man har mensrubbningar. Och hur många kvinnor har egentligen jätte-regelbunden mens? Nä, det är trams. 


    Oregelbunden mens gör att det blir svårare att få barn då man inte vet när ägglossningen sker. Och om du vet så måste mam ja ägglossning, sex på/runt ägglossningen för att spermier ska kunna fästa på ägget.

    Och ja, man kan som kvinna vara steril om man har mensrubbningar och oregelbunden mens. Det behöver dock inte ha en sammankoppling med vaccinet men för endel kom mensrubbningen efter vaccinet (behöver dock inte betyda sterilitet).
  • EpicF
    AndreaBD skrev 2022-01-05 09:25:38 följande:

    Och så fort man blir orolig för nåt, så kan det bli oregelbundet. Så många människor känner ju efter lite extra då och då hittar de alltid något som de tycker är annorlunda nu...


    Inte nödvändigtvis.
  • EpicF
    Anonym (H) skrev 2022-01-05 10:28:44 följande:

    Fick inte gå till min praktik för jag inte var vaccinerad. Vaccinerade mig. (Praktiken är det enda stället jag går till annars är jag totalt isolerad. Vaccinerade mig för att få gå dit. När precis var vaccinerad kom beskedet att inte heller vaccinerade får gå dit.

    UNDERBART liv man har. Känner mig inte alls lurad


    Varför får inte vaccinerade gå dit? Har praktiskt stängt sin verksamhet?

    Lurad av vad? Du har ett skydd mot allvarlig sjukdom och död, och det är väl bra?!
Svar på tråden Varför tar ni inte vaccinet?