Inlägg från: Anonym (J) |Visa alla inlägg
  • Anonym (J)

    Jag och min käresta har inte sex

    Varför vill hon inte ha sex längre? Tänker att ni först och främst måste ta reda på detta, då det kan bero på så många olika saker..

    Det kan till exempel vara:

    - utebliven attraktion

    - dåligt/tråkigt sexliv

    - ont någonstans i kroppen/psykisk ohälsa

    - problem i förhållandet

    eller så har hennes sexlust bara försvunnit helt utan orsak. Kanske känner hon inte lust överhuvudtaget. Ingen lust till någon annan heller.

    Vill hon inte berätta eller försöka lösa det hela så bör du göra slut. Bättre att hitta någon annan då.

  • Anonym (J)
    Anonym (Libli) skrev 2022-01-09 19:19:56 följande:

    Lämnar han så bortprioriterar han sina barn.

    Det går inte att komma ifrån.


    Det gör han dock inte. Barn kan må hur bra som helst trots separerade föräldrar. Det kan faktiskt vara så att många barn märker att båda föräldrarna eller den ena är olycklig och det mår barnen sämre av.
  • Anonym (J)
    Anonym (Libli) skrev 2022-01-09 19:22:03 följande:

    Nej, jag förenklar ingenting.

    Du valde att få dina sexuella lustar tillfredsställda framför dina barns välmående.


    Hur vet du att det bästa för barnens välmående är att dessa två föräldrar fortsätter vara tillsammans?

    Om kvinnan tröttnar på ts, ska hon då också stanna för barnens skull?
  • Anonym (J)
    Anonym (sådär) skrev 2022-01-10 17:00:24 följande:

    Nja, homofob är man om man tycker det är fel att NÅGON man tänder på en annan man oavsett om man själv har en relation till personen eller ej.

    Att tycka att det är fel att ENS PARTNER (dvs åsikten är begränsat till sin egen partner och ingen annan) är inte nödvändigtvis homofobi utan snarare ganska naturligt eftersom man inledde förmodligen förhållandet i tron på att personen 1) Älskade enbart dig och ingen annan 2) Var hetersosexuell och inte bi eller homosexuell.

    PS! Det är dumt att använda homofobi/homosexualitet som slagträ i diskussioner Oavsett vilken sexualitet man har, bi, homo eller hetero så är man INTE befriad från ifrågasättande och kritik. Även homosexuellas handlingar och värderingar kan dömas av andra. 


    Även detta är homofobi. Att välja bort någon på grund av dennes sexuella läggning ÄR homofobi (eller bifobi, ska jag nog säga i detta fall). Jag själv är bisexuell och har full koll på vad som är homofobi och vad som inte är det.

    Ts skulle göra slut med sin nuvarande sambo enbart på grund av att han även tänder på män. Om du inte förstår hur det är homofobiskt så kan jag bara beklaga. Att man är bisexuell innebär dessutom inte heller att man älskar andra personer än sin partner. Så mycket fördomar här.

    Vem har sagt att man inte får kritisera en person som har en annan läggning än heterosexuell? Ingen här har sagt det! Det jag säger är att det är homofobiskt att välja bort en person enbart på grund av att denne är bisexuell.
  • Anonym (J)
    Anonym (Libli) skrev 2022-01-10 17:17:23 följande:

    Haha, hur kan du tolka det som skrevs så fel?

    Att som hetero vilja ha en partner som också är hetero är väl det bästa valet.

    Skulle inte heller vilja leva med den bisexuell man.

    Sen om mina vänner och bekant är bi- eller homosexuella bryr jag mig inte om, jag ska inte ha något sexuellt förhållande med dem.

    Förstår du verkligen inte skillnaden?


    Ts skulle göra slut med sin nuvarande partner om hon fick reda på att han är bisexuell. Att välja bort en person ENBART på grund av att denne är bisexuell är homofobiskt. Du får göra som du vill men det är fortfarande homofobiskt.
  • Anonym (J)
    Anonym (100% hetero) skrev 2022-01-10 17:47:32 följande:

    Ja, är han bi så är jag den första att tacka honom när han går.

    Ledsen att göra det besviken dock, han är lika hetero som jag. Het är han också, manligt och min. Det du.


    Bra att han i sådana fall blir av med en homofobi
  • Anonym (J)
    Anonym (sådär) skrev 2022-01-10 17:50:08 följande:

    Eller så är du färgad av dina erfarenheter?

    Jag är heterosexuell och är inte intresserad av att ha ett förhållande med någon som är bisexuell eller homosexuell för det matchar inte med vad jag söker men det betyder inte att jag tycker bisexualitet eller homosexualitet är fel. Andra får göra precis som de vill så länge det inte drabbar mig.

    Ja TS gör slut med sin partner för att personen inte var den hon trodde han var. Dvs hon trodde hon haft ett förhållande med en person som var matchade hennes läggning (heterosexuell) men personen har visat sig vara bisexuell istället. När en person inte är den du tror att personen var så finns det alltid anledning att revidera sitt beslut. Det finns inget som säger att man MÅSTE vara ihop med någon som har en annan sexuell läggning än den man själv har och det är absolut inte fobi av nåt slag, det är en smakfråga.

    När man anklagar människor som väljer bort förhållanden med bisexuella eller homosexuella för att vara homofober så säger man i praktiken att alla MÅSTE vara ok med att ha ett förhållande med dessa personer för annars gör man fel. Och ja det är ett väldigt dumt sätt att resonera där man sätter andra spelregler för bisexuella och homosexuella än för andra. Det är varken mer eller mindre fel att välja bort en homosexuell eller bisexuell person pga av sin sexuella läggning som det är att välja bort en heterosexuell. Alla har alltid rätt att själva välja vilken slags partner de vill ha.


    Att vara homofobisk innebär inte bara att man går runt och skriker hur äckliga homosexuella människor är. Om du tror det så har du helt fel. Du som heterosexuell bestämmer knappast vad som är homofobiskt och vad som inte är det.

    Jag har aldrig någonsin sagt att man måste vara tillsammans med en bisexuell person. Var och en har rätt att göra som man själv vill. Det jag däremot säger är att det är homofobiskt att välja bort en person _enbart_ på grund av att denna är bisexuell. Om du själv är heterosexuell och din partner är bisexuell så innebär det ju att din partner tänder på båda könen. Har man problem med det så är det ju homofobiskt eller så rör det sig om eventuella fördomar man har om bisexuella människor. För uppenbarligen hade det inte varit några problem om mannen tände på enbart kvinnor men det blir plötsligt ett problem om han tänder på kvinnor och även män.
  • Anonym (J)
    Anonym (Libli) skrev 2022-01-10 17:52:43 följande:

    Det skulle jag också gjort faktiskt. Vilken är min fulla rätt. Du vet, JAG bestämmer vem JAG vill ha en relation med. Och jag vill inte ha en relation med en bisexuell man.

    Och det är inte homofobiskt.

    Tycker du att det är rasistiskt att inte tända på t ex svarta män?

    Funkofobiskt att inte tända på kortväxta män?

    Om nej, vad är skillnaden?

    Om ja, varför får jag inte inleda relationer med män som jag tänder på och känner attraktion för? Är det viktigare att vara "inkluderande" och må dåligt i en relation eller?


    Jag har aldrig sagt att man inte får bestämma själv. Jag skrev ju precis att var och en får göra som de själv vill men det förändrar inte att det är homofobiskt att välja bort en bisexuell person enbart på grund av dennes läggning. Vad du sedan gör är upp till dig men homofobiskt är det.

    Ingen har någonsin sagt att du inte får välja vem du ska inleda en relation med. Sluta hitta på strunt som jag aldrig har sagt. Att välja bort en svart person enbart på grund av att denne är svart.. öh, ja, det kan jag tänka mig uppfattas som rasistiskt men jag är inte svart så du får väl fråga en svart person.

    Är det en funktionsnedsättning att vara kortväxt?
  • Anonym (J)
    VickanD skrev 2022-01-10 18:21:24 följande:

    Du jämförde på riktigt homosexualitet/bisexualitet med pedofili. Herregud..


    Helt sjukt.
  • Anonym (J)
    Anonym (sådär) skrev 2022-01-10 17:53:46 följande:

    Det är snarare DU som missbrukar ordet homofobi.

    Du får väl tända på vem du vill, men du har ingen som helst rätt att tala om för andra vilken slags partner de ska välja.

    Ska man argumentera på samma hysteriska sätt du gör så får man väl kalla dig för en heterofob

    //

    Nej, det är du som inte har koll på vad homofobi egentligen innebär.

    Jag har inte sagt att man inte får välja vem man ska vara tillsammans med. Sluta hitta på strunt som jag aldrig har sagt.

    Trams.


Svar på tråden Jag och min käresta har inte sex