Inlägg från: Klartsomvatten |Visa alla inlägg
  • Klartsomvatten

    Jag och min käresta har inte sex

    Om hon verkligen älskar dig så borde hon respektera dig tillräckligt mycket för att vilja lösa detta och inte bara tro att det är slutdiskuterat. Det funkar inte att säga nej till sex, säga nej till sex med andra och inte heller vara villig att lösa detta. För dig är det ett problem att vara helt utan sex och om hon nu älskar dig så borde hon förstå det och vilja lösa detta.

    Ni bör ta reda på varför hon inte vill ha sex längre. Det kan bero på många olika saker. Är det lusten till specifikt dig som är obefintlig eller vill hon inte ha sex med någon alls? Brukar hon onanera? I sådana fall har hon ju lust.

    Du skriver att ni har ett bra förhållande och så kan det ju faktiskt vara. I sådana fall kan det handla om att allt går på rutin och det känns inte spännande längre. Kanske känner hon att det inte finns någon gnista mellan er längre. Kanske har hon tappat attraktionen. Vad det nu än är så måste ni ta reda på varför hon inte vill ha sex längre. Är hon inte villig att försöka reda ut detta så är hon inget att ha. Respektera dig själv tillräckligt mycket för att förstå när man bör lämna ett förhållande.

  • Klartsomvatten
    Ocdmänniska skrev 2022-01-07 14:34:24 följande:

    Förstår aldrig folk som är villig att offra allt dom har som familj bara för att ha sex. Tänker är det inte sex med din partner som du vill också? Plus att du är helt okej med att såra folk på de visset.


    Så man ska stanna bara för att hålla ihop familjen? Låter inte som en bra idé alls. Känslorna måste ju finnas där och även ett fungerande sexliv, tycker de flesta.

    Ts vill nog helst ha sex med sin partner men eftersom hon inte vill så faller det ju sig helt naturligt att ts börjar fundera på andra lösningar. Ts kvinna respekterar inte honom. Hon verkar inte ens vilja försöka lösa detta.
  • Klartsomvatten
    Anonym (Tålamod) skrev 2022-01-07 15:23:39 följande:

    Det finns ju valet att faktiskt försöka lösa det med partnern och valet att försöka lösa det utanför relationen.

    Jag säger ingenting om att lämna framöver om känslorna faktiskt inte finns där, men det TS funderar på är att faktiskt skapa en situation som kan slå tillbaka riktigt hårt på honom om det kommer fram.

    Det blir oftast en mindre bitter skilsmässa/separation om man försöker jobba med det förhållandet man har och sen går vidare, än om man söker sig bort för lite tröst.


    Ja men jag får uppfattningen att ts kvinna inte är så intresserad av att försöka lösa detta och då blir det ju svårt. Hon kan ju inte bara säga nej till sex, säga nej till sex med andra och sedan vägra lösa detta. Det håller inte.

    Jag har aldrig sagt att ts bör vara otrogen. Tvärtom. Personligen anser jag att han i sådana fall bör göra slut men om han nu har en plan för hur det inte ska komma fram så är det ju upp till honom.
  • Klartsomvatten
    Anonym (Andra) skrev 2022-01-07 15:29:30 följande:

    Exakt så är det. Man vill ju först och främst ha sex med sin partner. Men om partnern inte vill ha sex med en, så börjar man fundera på en annan lösning dvs ligga med andra. Frågan är sedan vilket som får högst prioritet - hålla ihop familjen och leva utan sex eller bryta upp familjen för att hoppas hitta någon annan som faktiskt vill ligga med en.

    Inte helt enkla val. Jag förstår att många par bryter upp eftersom den ene helt enkelt blir för olycklig av att aldrig få ha sex, men samtidigt vet jag andra som sväljer sin olycka och stannar kvar, trots att de egentligen inte trivs.


    Det är nog bäst att göra det som man själv blir lyckligast av. Att stanna med någon som inte vill vara intim med en, samtidigt som man själv längtar efter intimitet och sex, är nog ingen höjdare. Risken att man börjar må dåligt och blir bitter är nog stor.
  • Klartsomvatten
    Anonym (.) skrev 2022-01-07 15:55:13 följande:

    Nej, man behöver inte stanna. Men TS tänker ju stanna och sedan vara otrogen.

    Och det är en dålig lösning, bättre att lämna och sedan ligga med andra. Men det är ju TS för feg att göra, han vill både ha och äta kakan. Det är fel. 


    Jag svarade på ett inlägg där en person sa att hon/han inte kan förstå hur man kan välja att bryta upp och förlora sin familj på grund av detta.

    Nu har ju inte ts varit otrogen än och det är inte säkert att han är det heller. Ts kvinna respekterar inte honom heller. Hon är inte ens villig att försöka lösa detta, verkar det som.
  • Klartsomvatten
    Anonym (Tålamod) skrev 2022-01-07 16:26:44 följande:

    Ja, det är precis vad jag tycker också, att han faktiskt kan göra slut för att sexet faktiskt inte finns där och för att han saknar närhet.

    Om nu familjen betyder allt och han inte vill lämna är det ju att fortsätta försöka hitta tillbaka till sex och närhet som är grejen.

    Att tänka att det fungerar att både ha kakan med familj och samtidigt hitta sex utanför är naivt.

    Bättre då att gå i familjeterapi, åka på spa, duscha ihop, skaffa städhjälp, försöka få igång sexet. Och sen faktiskt ge upp om det inte kickar igång igen.

    Det finns ju lite olika sätt att få igång sex och sämst är väl att ta sig en älskarinna


    Jag håller med dig. Frågan är om både han och kvinnan är villiga att göra detta. Är hon villig att samtala med ts och berätta varför hon inte vill ha sex längre? Jag tänker att det är viktigt att ta reda på varför hon inte vill. Annars kan det ju bli svårt att försöka göra någonting åt det. Om hon inte vill försöka lösa detta eller om det inte går så har ts tre val och då tycker jag att göra slut är det bästa alternativet.
  • Klartsomvatten
    Ocdmänniska skrev 2022-01-07 16:59:49 följande:

    Absolut inte, och har inte ens sagt det.

    Vi har ju ingen aning hur dom har diskuterat egentligen eller vad hennes anledning är för det.


    Du skrev att du inte förstår hur man kan lämna familjen bara på grund av sexbristen så jag tolkade det så.
  • Klartsomvatten
    Anonym (Libli) skrev 2022-01-07 17:11:47 följande:

    För mig är familjen oerhört mycket viktigare än sex.

    Det går knappt ens att jämföra.

    Det går att runka om frun inte har lust, eller ska hon bruka våld på sig själv för att han ska få knulla?


    Eller så kan man få både och. En familj, ett liv med en person man älskar och ett underbart sexliv. Detta kanske ts kan få, om han lämnar och hittar någon annan.

    Att onanera och ha sex med en annan människa är inte jämförbart överhuvudtaget. Även om ts onanerar så saknar han ju ändå sex och intimitet.
  • Klartsomvatten
    Anonym (Tålamod) skrev 2022-01-07 17:07:05 följande:

    Sex handlar också om att försöka utforska vad som tänder den andre. Att försöka hitta ett svar genom att fråga kan upplevas väldigt krävande och faktiskt ge ett sämre utgångspunkt. Speciellt om frågan om ett öppet förhållande faktiskt kommer upp som förslag.

    Jag har ingen aning om vad TS försökt och inte, men personligen tycker jag det är smartare att faktiskt försöka testa lite olika saker för att få till det med den man lever med, än att leta någon annanstans.

    Personligen tror jag mer på att fixa utrymme till sex genom att åka iväg, och gärna göra något fysiskt tillsammans.


    Vad menar du med att det kan uppfattas som krävande att försöka hitta ett svar genom att fråga? Kommunikation är ju allt i ett förhållande. Givetvis måste ts fråga henne varför hon inte vill ha sex längre. Hur ska han annars få reda på det? Om hon nu inte har berättat det självmant. Ts har inte svarat på om han vet eller inte vet varför hon inte vill ha sex.

    Att ställa en fråga och kunna ha en lugn och sansad diskussion måste de ju båda klara av. Annars är det ju bara att göra slut direkt, om kvinnan inte ens är kapabel till det. Man måste kunna prata om jobbiga och svåra saker.

    Ts är ingen tankeläsare. Kvinnan bör berätta varför hon inte längre vill ha sex så de kan välja om de ska försöka jobba på det hela eller inte.

    Dina förslag är bra men det är ju förutsatt att hon VILL försöka få tillbaka lusten. Det beror ju på varför hon inte längre vill ha sex. Det kan ju lika gärna vara så att hon inte längre är attraherad av ts och bara ser honom som en bästa vän och då hjälper ju inte dina förslag.
  • Klartsomvatten
    Ocdmänniska skrev 2022-01-07 17:52:28 följande:

    Jag menar bara av den anledningen, alltså vad jag inte förstår är hur sex är så otroligt viktigt att man gör det? Aldrig att man ska vara kvar oavsett, ska du ha sex med någon annan så ska du ju lämna först.


    För att det är mer som ett kompisförhållande annars. Sex och intimitet är väldigt viktigt för de flesta.
Svar på tråden Jag och min käresta har inte sex