• Fre 7 jan 01:55
  675 visningar
  3 svar
  3
  675

  IVF behandling med menopur istället för gonal-f

  Hejsan!

  Finns det någon här som fått byta behandling från gonal-f till menopur istället?

  Hur har det gått för er?

  Har gjort en behandling med gonal-f som blev totalt misslyckad. 16 äggblåsor alla var tomma förutom fyra. Som jag förstått det kan menopur ge färre ägg men med bättre kvalitet. Fy är så nervös att inte det här heller kommer att gå! Är mitt sista försök dessutom. Svara hemskt gärna

Svar på tråden IVF behandling med menopur istället för gonal-f
 • Ons 12 jan 13:38
  #1

  Hej!

  Inte fått göra det än, men verkar bli ett byte till nästa runda då den här inte alls kommer bli som förväntat - har äggplock i dagarna som kommer. Extremt långsamt och dåligt svar från äggstockarna med Gonal-f.. har sökt på lite olika forum och förstått att det har funkat bra för många att byta till Menopur, där de har fått fler ägg och även att fler ägg blivit befruktade, så jag tänker att det finns hopp!

 • Tor 13 jan 04:58
  #2

  Hej! Kul att du svarade. Är det ert första försök? Vad har dom kunnat se på ultraljuden? Håller tummarna att det ska gå bra på äggplocket.

  Jag började med första sprutan med menopur igår. Har bara gjort en behandling tidigare, med gonal-f men kroppen svarade totalt fel på detta, 16 blåsor men bara fyra ägg och ett blev befruktat men slutade utvecklas dagen efter.

  Känns som att man inte vågar hoppas för mycket, man blir så ledsen varje gång det misslyckas. Har som börjat ställa in mig psykiskt att det kanske inte blir något barn.

  Hur tacklar du misslyckande?

 • Idag 00:24
  #3

  Hej! 

  Jag fick byta till menopur då jag mådde så dåligt med Gonal-F.

  Men första rundan med Gonal-F så fick jag 11 blåsor och det var ägg i alla, 6 blev befruktade och vi fick en tvådagars återförd. Resterande ägg blev inte blastocyster.

  Nu på försök två så fick jag ut 13 blåsor, men det var endast ägg i 9. Av dem så blev 4 befruktade och jag fick en tvådagars återförd igår. Så det återstår att se ifall kvarvarande ägg blir blastocyster. Känslan den här omgången var överlag mycket bättre kroppsligt.
  Får återkomma när jag vet om nån klarade sig. 

Svar på tråden IVF behandling med menopur istället för gonal-f
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...