• Fre 7 jan 01:55
  2167 visningar
  7 svar
  Inlägg från Mina pojkar 2 Visa alla inlägg
  7
  2167

  IVF behandling med menopur istället för gonal-f

  Hejsan!

  Finns det någon här som fått byta behandling från gonal-f till menopur istället?

  Hur har det gått för er?

  Har gjort en behandling med gonal-f som blev totalt misslyckad. 16 äggblåsor alla var tomma förutom fyra. Som jag förstått det kan menopur ge färre ägg men med bättre kvalitet. Fy är så nervös att inte det här heller kommer att gå! Är mitt sista försök dessutom. Svara hemskt gärna

 • Svar på tråden IVF behandling med menopur istället för gonal-f
 • Tor 13 jan 04:58
  #2

  Hej! Kul att du svarade. Är det ert första försök? Vad har dom kunnat se på ultraljuden? Håller tummarna att det ska gå bra på äggplocket.

  Jag började med första sprutan med menopur igår. Har bara gjort en behandling tidigare, med gonal-f men kroppen svarade totalt fel på detta, 16 blåsor men bara fyra ägg och ett blev befruktat men slutade utvecklas dagen efter.

  Känns som att man inte vågar hoppas för mycket, man blir så ledsen varje gång det misslyckas. Har som börjat ställa in mig psykiskt att det kanske inte blir något barn.

  Hur tacklar du misslyckande?

 • Sön 30 jan 13:40
  #5
  Lotta3 skrev 2022-01-23 00:24:09 följande:

  Hej! 

  Jag fick byta till menopur då jag mådde så dåligt med Gonal-F.

  Men första rundan med Gonal-F så fick jag 11 blåsor och det var ägg i alla, 6 blev befruktade och vi fick en tvådagars återförd. Resterande ägg blev inte blastocyster.

  Nu på försök två så fick jag ut 13 blåsor, men det var endast ägg i 9. Av dem så blev 4 befruktade och jag fick en tvådagars återförd igår. Så det återstår att se ifall kvarvarande ägg blir blastocyster. Känslan den här omgången var överlag mycket bättre kroppsligt.
  Får återkomma när jag vet om nån klarade sig. 


  Hej! Okey, men du mådde bättre på menopur?
  åh vad spännande :) vilken  ruvardag är du på nu?  Har du hört om äggen blev blastocyster?  Har ni försökt länge?  på menopur fick dom ut 13 ägg och 7 av dess blev befruktade. Fick tillbaka en tvådagars, är på ruvardag 3. Får vi se hur det går för de kvarvarande äggen. 

 • Sön 30 jan 13:52
  #6
  Juna skrev 2022-01-24 11:53:00 följande:

  Jag har gjort flera IVF-behandlingar. De första 3 var med Gonal-F. Då fick jag aldrig något till frysen, fick återföring 2 gånger på dag 2-3 med halvdåliga embryon och en gång blev inga befruktade. De två senaste gångerna har jag fått Menopur istället. Fått återföring på dag 5 båda gångerna och iaf något till frysen. Tyvärr har jag ändå inte blivit gravid på toppenfina embryon men har ju iaf blivit bättre resultat än tidigare. Hoppas fortfarande på någon av de jag har kvar i frysen. 


  Hej!
  oj, ja det är så himla tråkig! många gånger man får hoppa mellan hopp och hopplöshet.  frustrerande att det inte vill ta sig, trots ni lyckas få blastocyster, för det är ju jätte bra. Har ni många kvar i frysen ? Hur tacklar ni motgångarna? såklart har jag hopp och förväntan men jag försöker att inte gå in för djupt, är som att jag stänger av mig känslomässigt för att orka ta eventuella motgånga. 

Svar på tråden IVF behandling med menopur istället för gonal-f
Logga in
Bli medlem