• lövet2

    Bebis kan inte slappna av vid sövandet

    Jag har 7 barn och har aldrig någonsin hållit på med att söva spädbarn. Jag räknar med att en baby vet bättre än jag när han/hon behöver sova, så jag bara ammar och håller babyn nöjd. Då har de somnat när de behövt. Ett par av ungarna har varit väldigt regelbundna och somnat vid samma tider varje dag, men de flesta har sovit lite när det passat sig. Först vid 6-8 månader har de börjat ha fastare sovtider (men ändå ändrat de tiderna ganska ofta).

    Så ja, mitt råd får nog bli att sluta försöka så mycket. Satsa på att hålla babyn mätt, nöjd och glad, så somnar hon när hon behöver det.

  • lövet2
    Flaskhals skrev 2022-01-07 15:45:28 följande:
    Tack för svar! Grejen är att hon inte somnar av sig själv, dvs om hon inte skriker/gråter sig till sömns efter någon timme. Hon blir övertrött och då går det inte med någonting. Hur har dina barn gjort när de somnat så? Visar de signaler, ni lägger dem, visar att ni är där och sedan somnar de? Jag kanske är för känslig men jag klarar inte av att lägga henne och låta henne ligga där pga hon bara skriker tillslut. Eller ska jag våga detta mer?
    Nej, jag har ammat och antingen har de somnat eller så inte. Pigga glada barn har fått ligga på lekfilten och roa sig, men ledsna gnälliga barn har varit i famnen. Just på kvällarna har det kunnat bli mat flera gånger innan de somnat för natten.

    När de somnat har jag lagt dem, men då har jag lagt dem på golvet i köket eller vardagsrummet. På ett täcke bara med en filt över sig. Dämpat ljuset lite. Sedan har jag tagit med dem till sovrummet när jag själv lagt mig.

    På dagtid har de somnat i vagnen eller bilen i bland förstås.
Svar på tråden Bebis kan inte slappna av vid sövandet