• Anonym (Y)
  Wed 19 Jan 2022 09:05
  8351 visningar
  74 svar
  74
  8351

  Min särbo irriterar sig på allt med mig!

  Anonym (ledsen) skrev 2022-01-19 08:59:10 följande:

  Jag tycker synd om oss båda. Vi väntar bara på att den andre ska ta initiativet och göra slut, men ingen av oss vågar. Vi är så nere i botten att det finns kanske 1% kvar, iallafall ifrån hans sida. Han tror att jag ska bli en annan människa som jag inte är. Vi har olika värderingar på vad som är viktigt i livet. Han tycker att familjen, dvs hans barn även när de är vuxna och utflugna alltid är viktigast. Jag tycker att när barnen är utflugna så är min man det viktigaste och då vill jag göra saker och planera livet med honom, som tex flytta utomlands. Han vill aldrig klippa navelsträngen med sina barn känns det som, och då bråkar vi om det och han kallar mig ego och barn.

  Har kommit fram till att jag kanske är ett ego på många sätt, men främst är det HAN som ser mig som sådan, eftersom jag inte vill samma saker som han och inte har samma värderingar. Han vill göra om mig och jag vill göra om honom. Det fungerar inte och vi kan inte bli andra människor än de vi är.

  Jag klarar inte att avsluta och inte han heller, så jag antar att det bara få rinna ut i sanden helt enkelt.


  Grejen är ju att du tillskriver honom en massa saker som du inte vet något om. Som att HAN tycker att det finns 1% kvar.
  Du har alltså en massa förväntningar att han känner på ett visst sätt fast det kanske inte alls är så.
  Och jag gissar att han gör detsamma. För det är alltid enklare att påstå att andra känner/tycker/tänker än att erkänna att man själv gör det. Det är ett mänskligt beteende helt enkelt.

  Ni skulle kunna ta hjälp av någon form av parterapi där ni får sitta på neutral mark, berätta vad ni känner/tycker/tänker och blir ledda till att lyssna på varandra istället för att påstå att den andra tycker/tänker/känner. Jag gissar att det i så fall kan gå åt bägge håll, att ni antingen vågar stå för era känslor och gör slut eller att ni börjar lyssna på varandra.
 • Anonym (Y)
  Wed 19 Jan 2022 10:11
  #12
  sextiotalist skrev 2022-01-19 09:15:16 följande:
  Vi som följt ts rätt länge nu, kan nog vara eniga om att ingen parterapi kan hjälpa där. 
  Ts har betett sig illa, vilket hon är väl medveten om, men det var i början av deras relation och mannen har sedan dess straffat henne för detta
  En nyfiken fråga. Hur kan du veta vem TS är och att det rör sig om samma TS?
 • Anonym (Y)
  Wed 19 Jan 2022 10:39
  #14
  sextiotalist skrev 2022-01-19 10:36:30 följande:
  Hon har bekräftat det själv i sina svar
  Jag försöker förstå. Jag har missat nåt för jag ser inte var hon gör det i den här tråden. Kan du berätta vad det är hon säger som bekräftar det?

 • Anonym (Y)
  Wed 19 Jan 2022 11:05
  #18
  +1
  sextiotalist skrev 2022-01-19 10:51:08 följande:

  Hon lämnade denna man för ett tag sedan, för att bli särbo, han vill inte vara särbo, orsaken var exakt det som hon skrivit innan plus en del till. Nu skrev hon ett nytt inlägg, där hon berättar om exakt samma krav som han har nu.


  Detta har varit en följetong rätt länge nu


  Ok. Då förstår jag. Tack för att du förklarar.
  Jag frågade för att det kan bli lite fel i svaren om man inte känner till sånt där.
  Tack igen.
Svar på tråden Min särbo irriterar sig på allt med mig!
Logga in
Bli medlem