• Xenia

  Min särbo irriterar sig på allt med mig!

  Anonym (ledsen) skrev 2022-01-14 10:26:51 följande:
  Min särbo irriterar sig på allt med mig!

  Vi var sambos i många år men är nu särbos. Jag har varit otrogen och ilojal. jag är även ganska egoistisk och narcissistiskt lagd har jag insett.

  Sedan jag flyttade ifrån min sambo så har hans irritation på småsaker bara ökat. Om jag svarar på ett sätt som känns egoistiskt, om jag säger något som han tycker känns fel, så blir han galen och irriterad och vi börjar bråka.

  Jag har sagt att jag ska göra allt i min makt för att jobba med min egoism, försöka ge honom tillit genom att inte adda nya vänner på insta eller fb eller ens skriva med någon av motsatt kön. Jag kämpar hela tiden, men han hittar alltid fel känns det som.

  Finns där någonting man kan göra när det gått såhär långt? Jag tror att det är för infekterat efter allt som hänt, alla bråk etc. Han hade behövt läka först.

  Jag kan inte bli eller omvandlas till en helt annan personlighet, även om jag försöker.


  Han är förstås förbannad över att du föredrar att vara särbo.

  Hur bråkar ni? I telefon? Eller när han besöker dig? Säg att om han inte kan låta bli att bråka kan han åka hem igen. 

  Ska du jobba med din egoism men han ska inte jobba med sina fel? Låter skevt.

  Dessutom tycker jag han är kontrollerande som ska bestämma vilka du addar på insta/fb.

  Nej, ingen av er kan ändra sin personlighet. Och ingen av er tycks ha tillräcklig beslutsamhet för att göra slut.
 • Xenia
  Anonym (ledsen) skrev 2022-01-20 12:49:20 följande:
  Jag håller på att bli helt galen. känner att jag inte får någon som helst uppmärksamhet längre, utan det är barn barn och barn, trots att barnet är vuxet och borde ha ett eget liv.

  Förstår ni detta? Är det jag som överdriver här?
  Nej, du överdriver inte men det här är ju inget nytt. Att ni har separerat gör att dottern och du slipper att träffas. Inget annat har förändrats. Han uppskattar dig inte mera och förstår dig inte bättre.

  I själva verket har han fördelen av att ha att allt uppslukande intresse att ägna sig åt, medan du får sitta och tråna när han ägnar sig åt dottern.

  Du borde skaffa ett eget intresse som du ibland prioriterar före honom. Skulle du kunna tänka dig att resa bort med en väninna den helg du skulle varit med honom? Eller ägna dig åt dina egna vuxna barn? Tror inte det.

  Du kommer aldrig att bli nr 1 för honom. Lev med det eller gör slut.
 • Xenia

  Vanliga barn kräver inte så mycket av sina föräldrar. Det låter som om både mamman och pappan förtärs av skuldkänslor och inte vågar ha något eget liv.

  Mycket osunt och flickan tycks inte heller klara av att skaffa sig ett eget liv. I den åldern brukar tonåringar helst vilja umgås med sina vänner och pojk/flickvänner.

  Dottern verkar fungera som en "mini-wife".

  Men det går inte att bota den som inte vill botas (pappan/särbon) i detta fall.

 • Xenia

  En viss slags egoism är bara sund. Det kallas också "självbevarelsedrift". Den borde få dig att undvika allt samröre med denne man.

  Samboskap fungerade inte. Särboskap inte heller. Denne man borde inte ha några relationer med vuxna kvinnor.  Han kommer alltid att göra dem besvikna eller rent av olyckliga.

Svar på tråden Min särbo irriterar sig på allt med mig!