Inlägg från: Anonym (Släpp honom) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Släpp honom)

    Min särbo irriterar sig på allt med mig!

    TS du har fastnat i samma grubblande om och om igen.
    Det kvittar vem som tjatar om vem att träffas och umgås. Släpp det, släpp dottern och vad hon inte kan ge dig, det är inte henne du har en relation med. Din sk särbo ger dig inte det du vill ha från en relation och det har du att utgå ifrån. 


    Det kommer troligtvis inte att förändras och antingen fortsätter du vara olycklig och grubbla år ut och år in eller så glömmer du honom och börjar läka istället.

    Genom att klamra er fast i den här misären kommer ingen av er kunna hitta lyckan. Nu är det många som sagt det men du står fast vid att det är för svårt att separera. Då får du leva såhär tills du får nog och klarar av att separera, men den här relationen är bortom räddnin.  

  • Anonym (Släpp honom)
    Anonym (ledsen) skrev 2022-01-31 14:31:25 följande:
    Precis!! Jag har aldrig sagt att jag är narcissist, utan det är vad andra har skrivit här. Min partner är narcissist, eftersom han skyller över alla fel på mig och inget är hans fel, han är snyggast, bäst och vackras. Och hans avkomma är perfekt, medan allt mitt är skit. Han har rätt i allt och jag har fel i allt. Jag måste ändra mig eftersom jag är sjuk, egoist, barn och mytoman, medan han är den vuxne, snälle och omtänksamme mannen. Han ser absolut inga fel på sig själv. Det gör jag!

    Skillnaden är att jag pratar med psykolog sedan länge som säger att jag har en borderline personlighet, men att jag verkligen ändrat mig på många plan och att mitt problem är relationen mellan honom och mig. Alla säger att vi borde gå i parterapi, men han vill inte om jag vill prata om saker som inte han tycker att jag ska berätta för psykologen. Haha!! Det är så patetiskt! Han vill ha medhåll ifrån alla att han är bra och jag är dålig. Och alla som säger emot bryter han med direkt. Så väldigt svårt då att vara psykolog och försöka hjälpa en sådan person.

    Varför vill du så gärna hålla fast vid någon som inte vill samma sak av en relation som dig? Ni har inga gemensamma barn, bor inte ens ihop längre, det finns liksom ingen parameter som kräver att man ska kämpa så mycket.


    Och du har skrivit massa som är negativt om honom, kan du inte försöka ta in det själv och fokusera på att gå vidare och hitta någon som du passar bättre med?

  • Anonym (Släpp honom)
    Anonym (ledsen) skrev 2022-01-31 14:57:43 följande:
    Om jag bara visste svaret på detta! Jag antar att det är rädslan (min borderline) för separationer. Att jag alltid saknar det fina när det väl är slut. Att jag har svårt för att sluta tänka på honom och får ångest av att tänka på honom med en annan kvinna. Vet inte hur man gör för att bara släppa taget på ett vuxet och enkelt sätt?! Jag är helt enkelt galet dålig på det.

    Skriv ner en lista med för och nackdelar och var ärlig mot dig själv. Från det som framgått ur dina trådar på familjeliv borde ju den ena kolumnen helt klart bli längre än den andra. Man ska må mycket mer bra än dåligt i ett förhållande, det räcker inte att det är bra ibland. Kan lova dig att man mår bättre som singel än i ett destruktivt förhållande, vilket ni två verkar ha. 
    Skriv sedan upp en lista på hur du vill att det ska vara (tänk bort honom ur ekvationen, utan tänk på hur ett bra förhållande för dig ser ut). Fokusera på detta, så kommer det nog bli lättare och lättare att distansera sig från det andra.


    Det spelar ingen roll vem som har rätt eller fel här, det spelar ingen roll om han eller du är den som behöver ändras. Du mår uppenbarligen väldigt dåligt i den här relationen och han kan eller vill inte möta dig i någonting som ni båda kan trivas i. 

Svar på tråden Min särbo irriterar sig på allt med mig!