• Tukt

    Min sambo har förändrats

    Det är väl ett rätt typiskt beteende vid två typer av lägen, och ingen av dessa betyder otrohet. 
    Är man otrogen försöker man i regel snarare normalisera läget hemma för att inget ska märkas. Här söker han snarare uppmärksamhet i sina protester.
    Så antingen så tycker han sig vara trött på dig och hur ni har det. Och känner själv (rätt eller fel) att han inte får den respons från dig som han känner sig behövd av.
    Eller så är han helt enkelt omogen i sitt sätt att ha relationer och klarar inte av den diskussion han gärna känner sig vilja  ha.
    I båda fallet skulle jag rekommendera en parterapeut.

  • Tukt
    Anonym (Packa) skrev 2022-02-02 08:32:38 följande:
    Packa ihop, meddela honom att ni ska separera, kommer sen han gråtandes lyssna inte. Han har gått vidare, eller är på väg att göra det. Förmodligen vet han inte hur han ska ta upp saken. Fastna inte i en flera år lång loop av dåligt förhållande bara för att inse om några år att du borde fattat detta beslutet nu. Han är feg och tar gärna genvägen ut genom att vara dryg och jävlig för att slippa vara den som tog beslutet. Då kan han skylla det på dig för evigt.
    Oj, du var inte mycket för kommunikation...
  • Tukt
    Anonym (Packa) skrev 2022-02-02 09:58:34 följande:
    "Han har tillochmed köpt lunch på jobbet varje dag för att slippa prata med mig om vad vi ska göra för matlådor."

    Jag får en känsla av att den gränsen är passerad. TS har ju försökt men får kalla handen och ett taskigt bemötande. Kommunikation är centralt i alla förhållanden, men när bara en vill prata blir det monolog inte dialog och vad tjänar det till mer än en negativ spiral?
    Ofta är det väl så att det blir en monolog, för att den parten som tystnat har "fastnat" i sina känslor. I bland går det inte göra något åt det, men många gånger kan det med hjälp av en parterapeut, eller liknande, få personen bete sig lite mer vuxet. (Ofta är där arga barn fastnar, de förväntar sig att andra ska förstå hur de känner utan att berätta)
    Och sitter man då med ett gemensamt ansvar kring 2 barn, så är det nog viktigt man försöker få kommunikationen att fungera. För även om man drar, så kommer man behöva kommunicera även efter separationen.
  • Tukt
    Anonym (Kaka) skrev 2022-02-02 11:16:17 följande:
    Tyvärr så vägrar sambon parterapi eller familjerådgivning av något slag. Jag har föreslagit det två gånger (senast för tre veckor sedan) och tagit fram all information om vart man kan boka, kostnad osv. Sa även till sambon att han kan välja om han vill att det ska vara en manlig eller kvinnlig terapeut, beroende på vad han känner sig bekväm med. Han bara fnäste åt mig och sa att han ställer inte upp på det för han vet precis hur det kommer gå och att han kommer få en massa anklagelser kastade på sig. Jag sa att det är inte alls tanken utan vi behöver en medlare i vår konversation, men nej han vill inte alls, inte nu, inte någonsin...
    Det där bekräftar väl lite min tes på omognad i relationer. Mitt förslag är att du letar rätt på någon annan, som han inte är arg på, och som han klarar av att lyssna till. Och att den personen säger åt honom att han måste ta sig samman och kunna prata med dig. Helst då via en terapeut. Samma person kan hjälpa er att boka, eftersom han inte är i ett läge där han är kapabel till att ta sådana initiativ.
    Men visst, som "packa" skriver ovan, så finns det också en brytpunkt för hur långt det kan gå. Men tror, om inte annat än för dit egna själslugn, att testa de utvägar som går, innan du kastar in handduken.
Svar på tråden Min sambo har förändrats