Det här med mat och barn, vad är normalt?
Jag undrar lite över vad som är normalt med barn och mat.
Jag har två barn med diagnoserna autism och adhd. När vi gjorde utredningarna så tog de upp vad barnen åt. Mina barn äter bara rena saker, alltså inte när man blandat ingredienserna utan de äter gurka, morot, paprika osv men inte i en sallad utan bara om de ligger var för sig. De äter inga grytor eller röror med bitar i. De äter stekt köttfärs och spagetti om de ligger i olika högar som inte vidrör varandra på tallriken men absolut inte költfärsås tex.
För mig var det inget jag reflekterat över att det skulle vara konstigt, jag och mina syskon åt också så som barn och mina syskonbarn som inte har några diagnoser var likadana när de var mindre. Jag har alltid tänkt att det är normalt barnbeteende.
Jag undrar om det verkligen är så onormalt att en 8åring inte äter grytor, såser och blandsallad. Hur är det för andra familjer med neurotypiska barn?