• Vigge85

    Letrozol 2022 - följas åt?

    amandakollb skrev 2022-08-02 12:57:35 följande:
    ja jätteskönt att ultraljud är inbokat! dock så har jag börjat få fertilt sekret sedan några dagar tillbaka och vet förut när jag fick en cykel utan ägglossning så fick jag ägglossning mycket tidigare cykeln efter så frågan är ju om jag inte kommer ägglossa av mig själv innan ultraljudet.. håller iaf koll med tempen så vet jag om den dyker upp innan. 

    har du fått mens ännu? :) ja håller tummarna! 
    Jag är dålig på att tempa. Borde försöka göra en vana med de. :) Hoppas du fångar upp en ägglossning. Får du ha oskyddat samlag även utan ultraljud?

    Jag började blöda lite idag, få se om de fortsätter imorgon om mensen kommit igång ordentligt eller inte  Har två tabletter kvar att ta av provera. Den kom lite för tidigt för dag 12 sker på en lördag, så får se om jag får gå på dag 11 eller 14 hos gyn. Ska ringa kliniken när dom öppnat igen nästa vecka. Får hoppas det kommer gå bra denna gång.
  • Vigge85
    amandakollb skrev 2022-08-03 10:01:28 följande:
    ja det är jätteskönt när man kan se att man haft ägglossning, särskilt jag som har så oregelbunden cykel. hoppas jag med! nej min klinik sa att jag inte skulle ha något samlag innan vi varit på ultraljudet men det har vi ändå. jag reagerade bra på letrozol tidigare när jag fick uppföljning med ultraljud så vi chansar. 

    okej ah jag fattar, jag kommer ju gå cd 14 hos kliniken nu och det kanske är lite sent men på cd 14 har det sett bra ut tidigare gånger jag följt upp och då fått ta ovitrelle samma dag så hoppas på samma nu, och hoppas cd 14 funkar för dig med =) eller om du får gå cd 11 
    Hej. Hur gick det på ul idag?
    Jag ringde gyn idag och fick preliminärt en tid nu på fredag på dag 11 men hon skulle återkomma om min läkare tyckte de va för tidigt, annars får jag en tid på måndag veckan efter för dag 14.
    Man har märkt av att man kört med dubbel dos denna gång. Så förhoppningsvis har de hjälpt. :)
    Men ska fråga om ovitrelle är aktuellt, hon kanske vill se om det vägrar släppa först innan jag får ta det. Hur kom ni fram till att de behövdes?
  • Vigge85
    amandakollb skrev 2022-08-08 10:32:46 följande:

    Jag avbokade då jag redan fått ägglossning. Verkar ha blivit en jättetidig äl då jag körde dubbeldos samt förra cykeln hade jag ingen ägglossning. Så nu inväntar jag bim om typ 2 veckor men tror inte det blir något för då det blev så tidig äl känns de inte som typ slemhinnan hinner med? 


    okej spännande, du får uppdatera oss hur det går på fredag! 


    jag fick ovitrelle då jag sällan ägglossar av mig själv så för att ca säker på att ägget faktiskt släpper så får jag ovitrelle med. 


    Aha okej va synd. Men ni kanske hann få till det ändå? :) Slemhinnan kan ju överraska. Finns nog många där ute som fått tidig äl och blivit gravida. Så får hålla tummarna! :)

    Okej men då borde ovitrelle va aktuellt för mig också egentligen. Ska försöka övertala henne och låta mig ta det om jag har en blåsa som växt till sig. Uppdaterar igen på fredag efter jag varit hos gyn :)
  • Vigge85

    Så där nu kommer min uppdatering. :)

    Var hos gyn idag på morgonen och till min lycka så har jag en stor fin äggblåsa på 17mm. Så hon tror den släpper på cd14. Så vi fick äntligen ett okej att köra oskyddat nu. 

    Så dubbel dos funkade väldigt bra för mig som det ser ut just nu, så skulle det inte bli nåt denna månad så blir det att fortsätta med dubbel. Sen hålla koll om jag får en ägglossning, ovitrelle var inte aktuellt för mig just nu sa läkaren. Men får jag bekymmer med att det inte släpper så kommer det nog bli aktuellt. Och provera ska jag använda om inte mensen kommer som den ska efter ett kontroll med graviditet test. 

    Så härligt och kunna se att det äntligen händer nåt. Man va så besviken förra gången när ingenting hade hänt. Så nu får man hålla tummarna! :)

  • Vigge85
    amandakollb skrev 2022-08-13 06:55:31 följande:
    Wow grattis till fin äggblåsa :D kul att det händer något! Vilken cd är du på nu? Ska du ta ältest? Ja verkligen, håller tummadna jag med! 
    Jag är idag på cd12. Jag tar ägglossningsstickor och försöker tempa. Tempen har gått upp litegrann sen i förrgår men jag vet inte hur högt den behöver vara för att man ska veta att en äl sker. Så därför kör jag med stickor också.
  • Vigge85
    Skåne97 skrev 2022-08-16 14:03:07 följande:
    Min mens kom i lördags men den har betett sig sjukt underligt. Började blöda vid 03 på natten lördagen och blödde i 1.5 dygn, det slutade alltså vid 15 söndagen. Blödde inte något alls efter det och tänkte att min mens brukar vara kort (4 dagar) men ett och ett halvt dygn var lite väl kort.

    Vid 15 igår (dvs 1dygn senare) blödde jag lite, kanske fyllde en halv tampong och efter att jag tog ut den 2h senare har jag inte blött mer sedan dess.

    Jag har aldrig varit med om att den slutar och börjar såhär och att det är så pass lite, var egentligen bara första dygnet det kom riktigt annars har det bara varit li sk/mörkrött och annars mest rosa/ljusrött. Nu blev det väldigt detaljerat men jag har som sagt aldrig varit med om detta tidigare, är det någon annan som kanske haft likadant eller håller min kropp bara på försöka göra allt för att inte fungera som normalt? 
    Hej
    Jag har haft korta mensperioder på två dagar. För mig är det inte ovanligt att det ibland blir så. Om du inte haft de innan så tänker jag ju direkt på en nidblödning. Men sen vill jag inte heller ge falska förhoppningar.

    När jag hade nidblödning så fick jag bara i princip en lite större blödning på morgonen och sen va de så lite så jag kunde ha trosskydd bara i princip tills de slutade helt dagen efter.
    Men alla kvinnor är ju så olika. Jag skulle ta ett graviditetstest om jag vore du innan du börjar med en ny kur. Bara för att checka av läget. :)
  • Vigge85
    amandakollb skrev 2022-08-15 22:02:20 följande:
    Har du kunnat utläsa något från tempen Ännu? Eller fått positivt på stickorna?:) 
    Hittills så har jag inte märkt någon större tempökning direkt. Inte hållt på så länge men kollar alltid samma tidpunkt på dagen. Sen har alla mina ägglossningstester varit negativa med bara en tunn hint på två streck. Men dock så har jag fertilt sekret och känt hugg i magen vid iaf två tillfällen.

    Så jag antar att min kropp försöker släppa ägget men misstänker att den kommer misslyckas. För den borde ha släppt igår med tanke på äggblåsans storlek men tog två tester och bara negativt.

    Har läst att negativa svar inte alltid tyder på att man inte får ägglossning. Så jag får se om mensen kommer om två veckor för då vet jag om det släppte eller inte. Men jag och sambon har ju såklart haft lite kul ändå så man får hålla tummarna. :)

    Planen är iaf att vänta till cd35 om ingen mens kommer innan dess, göra graviditetstest och sen köra igång med provera och letrozol igen om testet är negativt.

    Hur går det för din del då?
  • Vigge85
    Skåne97 skrev 2022-08-16 14:41:29 följande:
    Jag förstår. Jag tänker dock att tempen sjunkit rejält, det hade den väl inte gjort ifall jag var gravid? Jag började tempa förra månaden så har inte riktigt hunnit bli hajj på hur alltid funkar än :) 
    Jag har läst att man kan få avvikelser ibland när man tempar. Kollat mkt på nätet på olika kurvor. Tempen gick ju upp igen dagen efter din dipp så jag skulle tänka mig att den fortfarande är där uppe. Men innan mensen så ska tempen hålla sig lite över medel men dippa sen när mens startar. Fortsätter den hålla sig uppe även efter din blödning så skulle jag definitivt ta ett graviditetstest! 
  • Vigge85
    amandakollb skrev 2022-08-17 06:38:18 följande:
    jag har ju tagit ett test igårmorse och iförrgår morse som var väääldigt svagt positiva, och igårkväll helt negativt så började ställa in mig på kemisk graviditet men nu på morgonen fick jag detta? Måste väl vara positivt? 
    Det som var i förrgår kanske berodde på att du hade tagit en tablett letrozol. Dom har sagt till mig att man inte ska ta dom om man misstänker en graviditet.
    Jag tycker testet visar positivt på bilden. Men om letrozol kan påverka testresultatet vet jag inte säkert.
    Jag tycker du ska avvakta med en till tablett och ring in till gyn idag så fort du kan och hör med dom vad du ska göra.
    För har man positivt svar så bör man kolla upp det om det stämmer innan man går vidare med kuren.
    Håller tummarna för dig! :)
  • Vigge85

    Jag menar igår kväll inte i förrgår. :) Det som visade negativt kan ha påverkats av tabletten tänkte jag.

Svar på tråden Letrozol 2022 - följas åt?