Linfrön ?
Du ska inte sila bort vattnet. När linfröna ligger i blöt bildas en gelé i vattnet som verkar lugnande på oroliga magar. En av de få sakerna som hjälper min tröga och känsliga mage!
Du ska inte sila bort vattnet. När linfröna ligger i blöt bildas en gelé i vattnet som verkar lugnande på oroliga magar. En av de få sakerna som hjälper min tröga och känsliga mage!
Alltså nej. Jag skulle inte äta linfrön.
www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/mat-och-dryck/notter-och-froer/linfro
Men att äta mycket linfrön kan innebära en risk för förgiftning eftersom linfrön också innehåller ämnen som kan bilda giftet vätecyanid. Därför är råden att bara äta små mängder linfrön och att krossade linfrön dessutom ska tillagas.Linfrön innehåller cyanogena glykosider. När fröna tuggas, krossas eller mals kan de cyanogena glykosiderna ombildas till giftet vätecyanid. Vätecyanid kan ge en allvarlig förgiftning.
När jag skulle köpa linfrön stod det på paketet att gravida inte ska äta det.
Så jag köpte psylliumfrön istället.