Inlägg från: Flash Gordon |Visa alla inlägg
  • Flash Gordon

    Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa

    AndreaBD skrev 2022-03-16 10:36:07 följande:
    Jo, om de flyger. Och det är inte så ovanligt att de gör det.

    Formuleringen i EUs fördrag är faktiskt mer tvingande än den i Nato. Om du inte tror att någon kommer att hjälpa Sverige, så kan du säga samma sak om vi nu skulle gå med i Nato - ingen skulle skicka militär hjälp då heller? Då behöver vi i alla fall inte gå med i Nato.
    Extremt få, om ens någon, av alla dessa afrikaner och marockanska "gatu-barn" och afghaner och Gud vet var alla kom ifrån flög till Sverige. Det tog sig till Grekland eller Italien med båt och sedan fotvandrade de genom hela EU för att komma till Yttersta Norden. Något som aldrig skulle kunna hända enligt EU-reglerna.
    .

    Skillnaden mellan Nato och EU är att Natos hela orsak till existens är försvaret av vandras länder och Nato bevisar det gång på gång även i detta nu. 

    EU däremot är i grunden ett handels-nätverk som man långt i efterhand har klistrat en "försvars-tanke" på. Ett EU där alla medlemsländer gång på gång visat att de skiter i EU:s regler när det passar dem. 

    Att prata om EU som en "försvarsallians" är bara ett sätt att undvika att behöva ta i Natofrågan. Det är en linje som Socialdemokraterna driver för de är livrädda för vad Natofrågan ska göra med deras parti och för dem kommer Partiet alltid före landet..
  • Flash Gordon
    AndreaBD skrev 2022-03-16 11:23:06 följande:
    Fotvandrade genom Europa? Har svårt att tro det. Det är inte särskilt dyrt att flyga nuförtiden, och det går att tigga ihop pengarna.
    Av ren nyfikenhet: var befann du dig år 2015? Vilka nyheter tog du del av?

    www.wbur.org/hereandnow/2015/11/09/germany-sweden-refugees
    AndreaBD skrev 2022-03-16 11:23:06 följande:
    Fotvandrade genom Europa? Har svårt att tro det. Det är inte särskilt dyrt att flyga nuförtiden, och det går att tigga ihop pengarna.

    Jag vet vad skillnaderna mellan Nato och EU är. Men både Magdalena Andersson och Finlands president tyckte att formuleringen i texten var ganska långt gående. Visserligen har man inte alltid brytt sig om alla regler, men ofta klagar ju ingen på det heller. Om man verkligen insisterar, så är det en annan sak. Och nej, jag tror inte att sossarna inte kan ändra sig när det gäller Nato. Situationen har ju förändrats. 
    Spelar ju ingen roll vad de tycker så länge det är Portugal och Grekland som ska avgöra om de vill skicka militär hjälp till Sverige eller inte.

    Samma länder är med i Nato också men där är de tvungna på riktigt att bistå, efter förmåga.
  • Flash Gordon
    AndreaBD skrev 2022-03-16 14:44:37 följande:
    Det kan väl också vara skillnad beroende var folk kommer ifrån? Tror du att folk från Afghanistan alla kom landvägen? En del kanske, men inte alla.  
    "Afghanerna" var ju till stor (största?) delen bosatta i Iran.

    Andelen migranter som anlände med flyg under invandrings-katastrofen 2015 var näst intill noll. Sverige var inte första land för i stort sett någon av dem. Alla skulle ha stoppats redan nere i södra Europa - enligt EU:s regelverk.

    Men, EU:s länder sket i regelverket för de kände inte för att följa det. Så att tro att EU:s regelverk om "militärt försvar" skulle följas är i bästa fall "naivt".
  • Flash Gordon
    AndreaBD skrev 2022-03-16 17:08:13 följande:

    Iran är ju inte så nära heller. Och som sagt - visst kan EU-länder strunta i vissa regler ibland. Men har du sett någon stark reaktion på det? De sakerna var nog inte så viktiga. 


    Återigen: var befann du dig år 2015? Du såg inga "starka reaktioner" på att länderna sket i Dublinförordningen?!

    www.ui.se/utrikesmagasinet/analyser/2016/april/spelet-bakom-eus-havererade-flyktingpolitik/
    AndreaBD skrev 2022-03-16 17:08:13 följande:

    Så Magdalena Andersson och den finske presidenten är naiva? 



    Vad gäller den svenska politikern så är ordet du söker "cynisk".

    Partiets väl före landets väl.

    De enda som talar om att EU ska fixa försvaret är de som inte vill att Natofrågan ska lyftas upp på bordet. Eftersom deras parti skulle splittras om ledningen började driva idén om ett svenskt medlemskap.
  • Flash Gordon
    AndreaBD skrev 2022-03-16 18:12:44 följande:
    Men att det skulle handla om partiets principer .... jag tror inte det. 
    Tro mig, verkligheten vinner alltid i slutänden och Socialdemokraternas ledning vet vad klockan är slagen.

    MEN ... de har inte partiet med sig. Alltså kan de inte, bara några månader innan valet, öppna den burken med mask och försöka hantera situationen.

    Det RIMLIGA i detta skede hade varit att säga att "vi behöver ha en Natodebatt nu och så aknske vi säker medlemskap när vi pratat om saken" men Socialdemokraterna vill inte ens tillåta en sådan debatt. De vill tysta den.

    De VET att de i dagsläget står på fel sida av historien men de har inte tiden att hantera frågan och vända opinionen inom partiet innan valet.

    .
    Alltså blir lösningen att säga att "EU-länder ska rädda oss om ryssen kommer!" och hoppas på att Nato därmed skulle bli onödigt.
  • Flash Gordon

    Pravda är inte en statlig tidning längre och den är delad mellan två ägare - eller om man så vill: är två olika tidningar med samma namn.

    Papperstidningen ägs av kommunistpartiet (som förr) medan den digitala versionen är privatägd. Ägaren är dock en politiker i Putins eget parti vilket i praktiken gör den till en informell partitidning för Putin.

    Den digitala varianten skriver att nu är det dags att "av-nazifiera" även Polen.

    www.pravda.ru/world/1690791-polska/

    .
    Detta är alltså den inofficiella partitidningen för Putins parti ...

  • Flash Gordon
    nattuw skrev 2022-03-17 11:57:01 följande:
    Polen? Där ser man. Jag trodde att det var Baltikum som stod på tur (landgräns).

    Men ett hot mot Polen är förklarar iallafall Tysklands nyväckta intresse för ett starkt försvar. Återstår då att se vad Polen tycker om att bli inklämt mellan ett aggressivt Ryssland och ett militärt upprustat Tyskland.
    Hotet är i artikeln relaterat till att Polen föreslagit en fredsbevarande styrka från Nato på Ukrainsk mark och begreppet "den polska hyenan" har att göra med polens historia där de ibland huggit åt sig bitar av andra länder när större länder krigar.

    Underförstått menas att Polen idag vill att Nato ska gå in och kriga och slita Ukraina i bitar för att själv kunna lägga beslag på delar av dagens Ukraina.

    .
    Ovanstående är ju knappast en verklighet men just att det uttalas från Putins egen parti-tidning och här skrivet av en person som står rätt nära Putin ...

    Det står inget i den tidningen som Putin inte är OK med.
  • Flash Gordon

    Jag vet inte om det är galenskap eller ett väl nyttjat tillfälle ...

    Moldavien väcker sin sovande björn. Kräver att de ryska trupper som ockuperar Transnistrien skall lämna landet.

    seenews.com/news/moldovan-president-urges-russian-troops-to-withdraw-from-transnistria-777379

    Ockupationen av Transnistrien skulle absolut kunna inkluderas i ett bredare fredsavtal för området. Samtidigt, om du nu TVINGAR ryssarna att agera - risken är stor att de istället går åt andra hållet mot för vad du vill.

    Risken är uppenbar att kriget sprider sig.

  • Flash Gordon
    Mentat skrev 2022-03-18 13:06:28 följande:
    Jag förstår att Moldavien är oroat - de är rimligen nästa mål för Putin efter Ukraina och de är inte heller medlemmar i Nato så de har inget militärt skydd mot rysk aggression. Transnistrien är en utmärkt ursäkt för Putin att gå vidare.
    Ja. Oroade. Det sak de vara. Frågan är bara om det smartaste är att i detta läge väcka frågan.

    Uppenbarligen hoppas de på att den västliga anti-Rysslandsvågen ska hjälpa dem att få bort ryssarna men det kan ju lika väl bli så att ryssarna istället skickar dit folk för att lösa frågan på sitt sätt. Om moldaverna nu ändå ska klaga.
  • Flash Gordon
    AndreaBD skrev 2022-03-18 16:54:15 följande:
    Sorry att det blev fel svar förut....

    Jag skulle skriva att Moldavien uppenbarligen redan har ryska trupper i sitt land, de klagar på det. Det hade jag inte hört, eller glömt bort. Uppenbarligen är de där sedan 2006. 
    Sedan 1992
Svar på tråden Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa