Inlägg från: Anonym (Mimmi) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mimmi)

    Min sambo är alkoholist och vi ska ha barn

    Anonym (Orolig) skrev 2022-03-18 14:03:25 följande:
    Ja men lite så! Och ja, det är definitivt ett generationsproblem. Jag vet att de i hans familj dricker för mycket minst två generationer tillbaka. Jag vill inte att min unge ska bli generation 4, eller vad fan det nu blir, med sådana problem. Det får bara inte hända.

    Fungerande alkis... ja du, de flesta morgnar när han jobbar kliver han upp strax efter 6, gör sig i ordning och far till jobbet. Han är trevlig mot folk, gör det han ska när han jobbar osv. Betalar oftast räkningar i tid, någon gång ett par dagar sent. Lagar mat åtminstone när jag jobbar så att jag slutar såpass sent att jag vill ha middag direkt när jag kommer hem. Aldrig åkt fast för rattfylla, suttit i fyllecell eller liknande. 

    Och jadu... han är otrevlig på fyllan. I alla fall mot mig, och mot familjemedlemmar. Ibland mot vänner, men det är väldigt sällan. Oftast är det mig han är otrevlig mot, kanske för att vi bor under samma tak och jag därför är närmast idk. Han kritiserar mig och allt jag gör eller inte gör - huruvida han gör eller inte gör dessa saker spelar ingen roll. Det har hänt att han skäller efter djuren. Han talar om för mig hur mycket han önskar att djuren (som är mina sedan tidigare) inte existerade eller åtminstone inte bodde med oss. Han har noll respekt: om jag måste lägga mig tidigt en fredag kväll för att jag ska upp och jobba tidigt på lördagen, kan han prata jättehögt i telefon, lyssna på musik eller bara klampa omkring och föra oväsen långt efter midnatt. 90% av gångerna väcker han mig dessutom med flit när hans öl är slut, för då ska han äta middag serru, och det är skittrist att göra ensam. När jag ryter ifrån och säger att jag verkligen måste sova, blir han plötsligt åh så kärleksfull och börjar krama på mig och ha sig - fastän jag nästan skriker nej åt honom. Låt mig va, liksom. Ge fan. Då blir han bara ännu mer på mig. Han har noll koll på vad han håller på med heller; öl spills ut åt höger och vänster, glas som åker i backen går sönder, saker i allmänhet går sönder (bl.a. ett par hörlurar som var mina??? för han skulle prata i telefon och lyckades dra sönder dem). Sen blir han bitter för att sexlivet är kasst och och och... mjo, jag vägrar ligga med människan när han luktar sprit sorry not sorry.

    Inte för att han är så rolig nykter nuförtiden heller. Det är mest gnäll om hur mycket livet suger, hur mycket han hatar att jobba, hur tråkigt allt är osv osv osv i all oändlighet. Jag är nog ärligt talat ganska trött på människan. Jag är gravid med ETT foster, jag vill inte gärna bli tvåbarnsmorsa om några månader. 
    Jag trodde först att du var en av alla skitnödiga alkoholhatarna som det finns överdrivet många av här på FL. Men när jag läser detta... en sån man kan du ju helt enkelt inte leva ihop med när barnet väl är fött!

    Skulle bara ett uns av detta komma fram och någon gör en anmälan till soc så lär det ta hus i Hälsningland kan jag lova.

    Risken att din unge blir "generation fyra" är stor om den ska växa upp under de förhållanden som du beskriver i detta inlägg.
  • Anonym (Mimmi)
    hanna1204 skrev 2022-03-20 14:18:22 följande:

    Du blir aldrig av med honom på riktigt om du föder hans barn. Gör abort. Du kommer INTE att ångra det.


    Ts har klargjort att abort inte är ett alternativ. Dessutom har graviditeten pågått länge, kanske även för sent för abort även om hon skulle vilja.
  • Anonym (Mimmi)
    Anonym (sss) skrev 2022-03-20 14:20:19 följande:
    Det är otroligt tråkigt, det där med det sociala arvet. Min dotter hade en klasskompis, vars mamma var sjukpensionär (eller något sådant) och drack folköl hela dagarna. Så hon var jämt mer eller mindre berusad. Nu är dottern också stamkund på folköl på vår lokala livsmedelsaffär. Hon och morsan dricker folköl tillsammans framför TV:n - hela deras liv cirklar kring det. Dottern hoppade av gymnasiet och har inget jobb... Blir hon gravid i sin tur, så blir det väl ytterligare en generation med folköl...

    Kan man bryta mönstret så ska man göra det. 
    Ja, det bör man göra. Att stanna är att inte bara utmana sitt eget öde utan även det ofödda barnets.
Svar på tråden Min sambo är alkoholist och vi ska ha barn