Inlägg från: September1518 |Visa alla inlägg
  • September1518

    Följas åt med vikt och träning!

    Anonym (Stegräknaren) skrev 2022-05-22 16:09:32 följande:
    4 juni så dit hinner jag inte, men något kilo ner borde gå. 
    2 veckor kvar så kanske ett kg känns rimligt. Eller mer om du verkligen bestämmer sig!
  • September1518
    Anonym (neråt!) skrev 2022-05-23 20:40:15 följande:
    Skitdålig vecka för mig. Var förkyld nästan hela veckan och inte bara att jag struntade i fastedagen pga det (vilket är nog det bästa om man inte är frisk), jag åt verkligen mycket. Speciellt under de första 2-3 dagar av förkylningen kändes magen som ett tom hål där maten bara försvinner i och jag blev aldrig mätt.
    Sedan tänkte jag att jag kan likaväl strunta i matreglerna och börjar om från och med idag. Så jag unnade mig sötsaker under helgen också.

    Nu kör jag 2 extrema veckor. Eller i alla fall är det planen, vi får se om jag orkar. Planen är att fasta varannan dag och dra ner på kolhydrater de dagar jag äter. Hoppas att detta funkar som rivstart/omstart och att jag kan sedan fortsätta att gå ner. Nu var det ungefär ett halvt år jag stod stilla (eller upp och ner något kilo hela tiden).
    Jag bestämmde mig för att ge det till midsommar. Om jag har börjat att gå ner igen till dess, forsätter jag. Annars tar jag en paus minst till hösten, med målet att hålla vikten, och börjar om igen när jag känner att jag verkligen klarar av det.
    Åh nej vad jobbigt att det blev så! Men ändå helt okej att stå still när man är sjuk. Så tråkigt att du stått still i ett halvår!

    Det låter som en utmärkt plan. Funkar det inte denna gång efter ett rejält jävlar-anamma-försök så är det dags att pausa vikttappförsöken och bara vara. Då kanske kroppen behöver få känna sig bekväm i nya vikten. Sen om målet är att hålla vikten kanske den ändå sakta med säkert tillslut börjar släppa ifrån sig vikt igen. Men först och främst ett lite mer extremt försök. Kör hårt nu! Fokus på kosten. 
  • September1518
    Anonym (snygg tjej) skrev 2022-05-23 21:20:52 följande:

    Mitt mål är bmi 20 nu först.
    Har 1,5 kg kvar.

    Sen är nästa mål bmi 19.
    Men dit har jag 4 kg! 

    Jag är vältränad och ligger på bli 20,3 nu.
    Jag förstår om någon blir kränkt nu...
    men jag utgår ifrån mig själv och..
    när jag ser bilder på mig känner jag mig småfet.
    vill mig själv det bästa och ge mig den bästa kroppen jag förtjänar.

    lycka till alla!


    Hur högt BMI har du kämpat ner dig från? Jag är också lite sugen på BMI 20, läste i någon tråd att då räknas man som smal. Det var visserligen folks högst personliga åsikter men ändå skönt att ha en siffra på smalhet haha.

    Vad kör du för metod för att lyckas gå ner? Blir det svårare ju mindre du väger som man säger? :P
  • September1518
    Anonym (68) skrev 2022-05-24 08:28:45 följande:

    Jag vill väldigt gärna följas åt jag med!

    Jag har länge försökt gå ner i vikt men tappar motivationen väldigt snabbt, denna gång har jag lyckats hålla mig i tre veckor och har ännu större motivation, så jag hoppas att detta håller. 

    Började som sagt för tre veckor sedan, vägde då 72 kg och idag väger jag 68 kg. Detta genom att försöka äta rätt och undvika sötsaker/läsk/energidryck. Gick även med i viktväktarna förra veckan som förhoppningsvis ska underlätta viktnedgången mer. Ammar dessutom så tänker att det nog hjälper till lite också. 

    Målvikten till mina 162 cm är runt 55-57 kg, och har ingen speciell tid då jag vill nå dit men såfort som möjligt.


    Hej och välkommen!

    Kul att det tycks gå så bra denna gång, keep it up! När fick du ditt barn? Jag ammar också samt äter vanlig mat och försöker undvika socker utom helger. Går riktigt bra! Brukar också tappa motivationen och vända uppåt men denna gång går riktigt bra.

    Bra jobbat! Då har det gått riktigt snabbt för dig hittills :D Förstår att du vill gå ner så snabbt som möjligt men tänk även på att när du väl gått ner behöver du förhoppningsvis inte göra om det igen. Sen är målet att hålla vikten hela livet, tänker du så kanske det känns mer ok att det dröjer. Bättre att nå din målvikt i årsskiftet än att du börjar om flera gånger. Menar bara att tappa inte motivationen även om det skulle stå still nån vecka, så lätt att göra det, men oftast kommer det igång snart igen.
  • September1518

    Min helg var en riktig frossarhelg igen, måste komma tillbaka till där jag kan stoppa när det blir för mycket. Har varit så bra på det ett tag men senaste helgerna känner jag alltid att jag äter alldeles för mycket. Jag känner det medan jag äter men kan ändå inte sluta. Nästa helg blir det att lägga fram innan vad som får gå åt under helgen på godisfronten så det inte blir ett sånt frossande.

    Med det sagt har jag vägt mig varje dag nu sen i fredags och jag står still i vikt. Ett litet upphopp hade jag i lördags men nu är jag tillbaka där jag var på senaste invägningen. Tacksam för det och nu försöker jag hålla igen lite mer igen.

    Två träningspass gjorda denna vecka, skönt det!

  • September1518
    Anonym (snygg tjej) skrev 2022-05-24 17:17:53 följande:
    Hej!

    Bmi 21,5 startade jag på.

    bort med kolhydrater
    lyssnar på hungerkänslan, ser då till att äta nyttigt.
    är inte farligt att tarmarna låter ibland.

    men lite lätta tips:
    inget annat än svart kaffe
    ingen frukost
    middag vid 12
    inget gluten
    mycket grönsaker
    ingen frukt
    inget snacks
    inget godis
    middag vid 18

    amen typ LCHF 

    mina akilleshälar innan var:
    chips 
    pizza
    godis

    nu blir det inget av dessa.
    saknar det inte och mår bättre.

    tränar bara 2ggr/v.

    hade bmi 19 innan graviditetena 
    hamnade på bmi 20 efter första graviditeten
    men som sagt bli 21 efter andra 

    men nu ska det kämpas..
    går dock långsamt efter bmi 20,5...

    vilket bmi har du?
    Ah men lite liknande här då, äter mig aldrig proppmätt och det känns bra när det kurrar riktigt rejält innan nästa måltid. Däremot skulle jag aldrig köra periodisk pasta eller hoppa över vissa livsmedel helt. Vill äta som jag vill att mina barn äter då jag själv är uppvuxen med en rätt nätt mamma som alltid var på någon diet eller hoppade över måltider osv. Tycker inte det har lämnat så bra bild för mig och jag har kämpat väldigt mycket upp och ner med jojobantning. Dessutom har jag en stark kärlek för styrketräning och då behövs för min del alla delar, protein, kolhydrater samt fett, för att jag ska orka och utvecklas!

    Duktig du är som lyckas hålla dig ifrån allt onyttigt just nu! Det är väl det enda vi äter som barnen inte får så det sparas främst till helgkvällarna men blir mycket småätande under dagen också när barnen är annanstans.

    Vad tränar du? :) Surt att vikten inte gick tillbaks efter graviditeterna. När var du gravid senast?

    Jag har just nu 22,3, lägsta jag haft på flera år. Målvikten har alltid varit 58kg, bmi 21 men känner nu att det nog inte räcker så nya målet kan bli 55kg, bmi 20. Vi får se hur det känns om 3kg när jag når 58! :D
  • September1518

    61,4kg stannade vågen på idag.


    Måste säga att jag är lite besviken, senaste dagarna har jag vägt 61,3 så var rätt säker på lite lägre än så. Men men vad har vi inte lärt oss om inte att vikten är totalt oförutsägbar. Jag hade tre veckor i rad med rätt stora tapp så var väl väntat med lite mindre tapp nu. Blev -0,2 kg från förra veckan. Kämpar på och litar på processen! Fortfarande är snittet högre än -0,3kg i veckan. Nästa vecka kanske det blir mer.

    Målet för veckan blir att få in fler promenader och mer träning. Har blivit så dåligt med det.

  • September1518
    Anonym (Viktigt) skrev 2022-05-27 12:17:22 följande:

    Innebandy i tisdags, nattvandring  i kväll med några vänner (1 mil) och 4 träning hemma. Så ser denna vecka ut för mig. 
    Jag har stått still i vikt men både ser och känner skillnad i kroppen. Tex har mina kärlekshandtag och gäddhäng minskat. 


    Grymt att du är igång så bra med träning! Skönt att stå still med trimmar formen!
  • September1518
    Anonym (snygg tjej) skrev 2022-05-27 13:58:20 följande:

    55,7 stannade vågen på i morse.

    Happ, då har man bara 1 kg kvar till bmi 20.
    3,7 kg kvar till bmi 19 :p

    Har typ inga starka hungerkänslor längre.

    det bästa med detta är just det..
    slippa  svaja i blodsocker och humör .
    inget socker och gluten..

    gått ner 1 kg på 1 v nu..

    fortsätter jag i denna takt så här jag nått mitt mål inom 1 m.


    Grymt! Nära nu :D Hoppas det fortsätter i den takten för dig! Men bli inte omotiverad om det saktar ner eller om du hamnar på en platå. Fortsätt kämpa så kommer du i mål!

    Detta sätt som jag gör nu är enda sättet som fungerar långsiktigt för mig. När jag slutar med socker kommer alltid ett hiskeligt sockersug efter 1-3 månader. När jag slutade med gluten var allt jag tänkte på och längtade efter mat hela tiden, samma när jag inte åt några kolhydrater och maxade proteinet istället. Man måste testa sig fram till sin metod! :)
  • September1518
    Anonym (snygg tjej) skrev 2022-05-27 14:42:49 följande:
    idag hade jag fasta i 10 h.

    helt otroligt hur jag inte känner hunger längre.

    lagar mat till barnen och de får äta i princip allt utom godis, kakor, bullar, chips och läsk och sånt under veckorna.

    men försöker utgå ifrån min hunger när jag äter och den infinner sig som sagt nu var 7 h ungefär. tränar jag blir det en banan efter träningen, annars 2 måltider/dag.

    gymtränar.. vad tränar du?

    jo men har varit under en väldigt stressig period under småbarnsåren, det här verkligen inte funnits möjlighetet att ta hand om mig själv.. blivit mkt snabbmat och lite tröstätande på det. var gravid senast för 7 år sedan. 

    nu är jag på en plats i livet då jag har tid ork och lust att ta hand om mig själv, därför känner jag att det är bra att passa på med viktminskning. 
    Vad roligt att du känner att det finns mer tid och energi för dig själv nu! Då kommer du absolut lyckas att nå målet :D

    Samma här, styrketräning, vill bygga muskler så jag får en fin form på kroppen. Men först vill jag bli smal. Kanske omvänt mot vad man ska göra men känns som att jag aldrig kommer bli nöjd om jag inte är smal så lika bra att börja i den änden. Om jag nu nånsin kommer känna mig smal.
Svar på tråden Följas åt med vikt och träning!