Inlägg från: September1518 |Visa alla inlägg
  • September1518

    Följas åt med vikt och träning!

    Men var är Fia? Hur går det för dig? Var ett tag sen du skrev i tråden. Hoppas det går bra för dig!

  • September1518
    Anonym (neråt!) skrev 2022-05-30 12:57:50 följande:
    Första veckan är över och har gått väldig bra. Jag känner även att det gick åt rätt hållet med bältet igen.
    De första dagarna kunde jag känna mig lite svag i benen, men nu har kroppen vant sig. En vecka kvar, sedan vågar jag en invägning igen.
    Anonym (68) skrev 2022-05-24 08:28:45 följande:

    Jag vill väldigt gärna följas åt jag med!

    Jag har länge försökt gå ner i vikt men tappar motivationen väldigt snabbt, denna gång har jag lyckats hålla mig i tre veckor och har ännu större motivation, så jag hoppas att detta håller. 

    Började som sagt för tre veckor sedan, vägde då 72 kg och idag väger jag 68 kg. Detta genom att försöka äta rätt och undvika sötsaker/läsk/energidryck. Gick även med i viktväktarna förra veckan som förhoppningsvis ska underlätta viktnedgången mer. Ammar dessutom så tänker att det nog hjälper till lite också. 

    Målvikten till mina 162 cm är runt 55-57 kg, och har ingen speciell tid då jag vill nå dit men såfort som möjligt.




    Kul! Bra jobbat! Fortsätt så, då kommer resultatet säkert bli bra nästa vecka. Du är så duktig!
  • September1518
    Anonym (68) skrev 2022-05-30 15:42:31 följande:
    Föregående vecka har inte varit så bra känner jag.. maten har varit bra men unnade mig tyvärr lite för mycket sötsaker och rörde mig knappt.

    Vägningsdag idag och ville egentligen inte väga mig hehe för chocken men jag vägde 67,8 kg, så har ändå gått ner 200 g denna vecka.. Bättre än ingenting när jag snarare trodde att jag skulle gå upp.

    Har fortfarande motivation och denna vecka ska jag äta bra och röra på mig mer så hoppas jag på att jag väger 67,0 kg nästa vecka.
    Jag förstår hur du menar att gå ner så snabbt som möjligt men såklart på ett hälsosamt sätt. Har en föreställning att om jag bara kan komma ner till en vikt jag känner mig nöjd med kanske det är lättare att hålla den om jag fortsätter hålla koll. Eller jag har i alla fall kommit en bit på väg att slippa kämpa neråt.

    Nu är det sommar och då blir det lätt många såna veckor, fyllda med gott och ont om träning. Jättekul att du gick ner ändå, bra jobbat! Tycker 200g i veckan under sommaren är en nedgång man får vara stolt över. Även om jag själv också hoppas att det ska gå snabbare igen snart haha. Men så länge det rör sig neråt! :D
  • September1518
    Anonym (Fia) skrev 2022-05-30 18:55:51 följande:

    Jag tappade tråden ett tag men tyvärr inte vikten. vägde mig idag efter några goda veckor och är uppe i 66,6kg. Så surt men bara ta tag i det igen. Ska läsa ikapp tråden nu :)


    Nämen fy vad tråkigt! Det segaste med vikten är att det känns som att gå ner alltid går vääääldigt långsamt medan man, så fort man släpper lite på kontrollen, kan gå upp hur mycket som helst hur snabbt som helst. Sen får man kämpa ner igen. Men det är bara att kämpa! Så värt det sen när du når i mål. Grilla massa gott, grönsaker, fisk och kyckling i sommar.

    Jag har samma problem, känns som det får plats hur mycket godis och fika som helst i mig, det finns inget stopp. Gäller att hålla det till ett par dagar i veckan och äta hälsosamt resten så kan det röra sig neråt trots överätning av gott.
  • September1518
    Anonym (Alle) skrev 2022-05-30 19:51:30 följande:

    Vägde mig idag, 65,8. Så det är 0,5 kg mer än förra vägningen. Men det känns ändå helt okej! Det har varit mycket firande och annat senaste veckorna så trodde nästan ökningen skulle vara större. 


    Jag känner mig som sagt ganska nöjd med vikten nu, så då blir det att det slinker ner lite extra gott. Jag får väl se om jag hittar nån motivation till att gå ner mer längre fram, annars är målet just nu att hitta en balans och hålla vikten stabil här. 


    Lite tråkigt med en uppgång men 0,5kg på kvinnokroppen med allt som hör till är inte mycket. Det är nog väldigt vanligt att så fort man börjar känna sig mer nöjd så släpper man lite på tyglarna och går upp lite. Kul att det inte blev så farligt som du trodde! Vi har också haft stora firanden i helgen hehe. Får se vad vikten visar på fredag. Hade går upp lite när jag vägde mig i söndags, då ville jag inte ha kvar vågen. Blir bara stressad. Så den kommer fram igen först på fredag.

    Så häftigt ändå att du nått en punkt där du ska försöka hitta balansen. Blir spännande att följa!
  • September1518
    Anonym (Fia) skrev 2022-05-30 21:31:17 följande:
    När man (jag) försöker hålla igen så märks det hur mycket det fikas i detta land :) Märkte för en vecka sen att vikten gick fel (känslan av att vara svullen) och tänkte då skärpa mig. Men så var det 40års fest, mingel på jobbet, kalas, morsdag ja allt möjligt. Och jag kan inte stå emot när jag väl börjar? Nu har jag bestämt mig på riktigt att skärpa mig till midsommar. Tänker logga allt jag äter igen. Men herregud vad det gått bra för dig :) När man läser om andra som man en gång låg lika med känns liksom bullarna och chipsen än mer onödigt :)
    Visst är det när man försöker sluta som man inser hur mycket som faktiskt slinker ner. Blä känner igen det där! Jag försöker också dra ner rejält men så dyker det upp massa firande och det spiller över på hela veckan då suget sitter i. Försöker nu verkligen att hålla mig hyfsat ok med kosten de dagar vi inte har något inbokat. Har du några andra planer innan midsommar som du måste ta med i beräkningen?

    Åh ja tack, känns verkligen så kul!! Att se tillbaka på helheten när man inte tycker något händer vissa veckor. Senaste två veckorna har jag bara gått ner 0,2kg i veckan men det är åtminstone neråt och om några veckor är det ett kg även i den takten! Håller helt med, hoppas det kan fungera som en motivation för dig! Om några veckor kan det vara du som gått ner flera kilon och någon annan som läser och önskar att de låtit bli bullar och chips :D Kämpa på nu! Nästan 4 veckor till midsommar, det hinner bli lite ändå.
  • September1518
    Anonym (Alle) skrev 2022-05-30 22:38:25 följande:
    Ja, det gäller ju att inte släppa för mycket utan att unna sig lite lagom. Så vi får se hur det går! :)
    Precis och det är himla svårt att hitta den balansen så håll koll och ta det försiktigt. Håller med om det du svarade till Fia. Känns inte så trevligt att helt avstå från fikat sen kanske man inte vill det heller och så är det så svårt att bara ta en. Väldigt svår balans det där. Men då tänker jag att om jag vet att jag ska fika försöker jag verkligen hålla mig till det jag ska före och efter samt inte värka i mig fikat. Övriga dagar är också som de ska, inget fuskande bara för att jag åt något igår. Det är svårt men jobbar på det.
  • September1518

    Veckan som var har det blivit lite mycket fika och god mat eftersom vi haft firanden och diverse hehe. Men 4 träningspass hann jag få till och en liten promenad. Helt ok vecka!

  • September1518
    Anonym (Fia) skrev 2022-05-31 09:25:06 följande:
    Precis så. Även fast man försöker hålla igen och bara ta en kaka så upprepas det hela nästa dag vid ett annat tillfälle (typ). Eller någon som säger, ska du inte smaka den här också det har x bakat (och underförstått lagt massa tid och kärlek i)
    Haha ja precis så är det! Hemskt!
  • September1518
    Anonym (Fia) skrev 2022-05-31 09:26:49 följande:

    Idag stod vågen på 65,7kg. Så nästan ett kilo ner sen igår. Vet att det inte stämmer på riktigt utan är väl vatten men känns ändå bra då jag kände mig hungrig hela dagen igår typ :)


    Jo men samtidigt har du inte gått upp 2kg fett på 2 veckor heller. Du går ner det du gick upp, alltså vätska! Bra jobbat! :D Skön start.
Svar på tråden Följas åt med vikt och träning!