Inlägg från: Embla twopointoh |Visa alla inlägg
  • Embla twopointoh

    Så länge kvinnor väljer män efter plånbok kommer det aldrig bli jämställt

    Anonym (Kjelle11) skrev 2022-04-05 09:20:27 följande:
    Så länge kvinnor väljer män efter plånbok kommer det aldrig bli jämställt
    fof.se/artikel/2018/8/farre-man-blir-pappor/

    fof.se/artikel/2018/8/farre-man-blir-pappor/

    Forskning visar att antalet ofrivilligt barnlösa män över 45 ökat lavinartat de senaste 40 åren. Allt eftersom kvinnor blir mer framgångsrika ratar de män som inte är det. Faktum är att det är oerhört ovanligt att en framgångsrik kvinna är tsm med en man som inte är det. Hur många kvinnliga marknadschefer, jurister eller läkare är tillsammans med manliga fritidspedagoger eller uskor? Motsatt förhållande är otroligt vanligt.

    En liten klick män kan förlusta sig på massor av kvinnor medan en stor klick blir utanför.

    Hur ska jämställdhet någonsin kunna uppstå så länge kvinnor så uppenbart enkom väljer män efter plånbok som är betydligt större än deras egen?

    Så länge en man är rik och mäktig finns kvinnor i överflöd. Hur vidrig mannen än må vara. Putin och Trump har vackra kvinnor trånande efter sig konstant. Vad skickar detta för signaler till unga män? Att kvinnor accepterar vadsomhelst av män så länge plånboken är stor?
    Det är snarare så att så länge män vägrar se sina egna tillkortakommanden och skyller allt på kvinnor som grupp, kommer det aldrig att bli jämställt.

  • Embla twopointoh
    Anonym (Kjelle11) skrev 2022-04-05 09:50:48 följande:
    Jag är inte ansvarig för Putins handlingar. Eller andra mäns. På samma sätt är ingen kvinna ansvarig för andra kvinnors handlingar. 

    Den enda signal som funkar, oavsett kön, är att bli bortvald av motsatt kön. Om kvinnor helt valde bort svinga män skulle män sluta svina i stor utsträckning och vice versa. 

    Att kvinnor är besatta av sitt utseende och mår dåligt över detta beror självklart enbart på att de försöker tillfredsställa mäns preferenser. Hade män aktivt valt bort alla plastikopererade kvinnor hade kvinnor upphört med operationer omedelbart. Hade kvinnor valt bort män som beter sig som as hade män slutat bete sig på detta sätt.
    Jag förstår, du är en av de ensamma män som är bittra på kvinnor för att de väljer "sviniga" män istället för "snälla", underförstått att du är en av de där snälla männen som anser sig vara bortvald.

    Nu är det så att även om det absolut finns sviniga män och kvinnor som väljer dem (fast de väljer ju dem pga andra egenskaper, inte pga svinigheten), så är de flesta män inte sviniga och de flesta kvinnor vill inte ha sviniga män.

    Ditt tankesätt är grovt förenklat. De flesta, både kvinnor och män, tar hänsyn till mer än en faktor när de utvärderar en potentiell parter (kvinnor tittar inte bara på mannens plånbok och män tittar inte enbart på kvinnans tuttar).

    Det jag kan i princip garantera dig inte attraherar kvinnor, är en man som är bitter på kvinnor och blind för sina egna tillkortakommanden.
  • Embla twopointoh
    Anonym (Kjelle11) skrev 2022-04-05 12:59:56 följande:
    Exakt så. Det absolut enklaste sättet att selektera bort dåliga män är att välja bort dem som partner. Som man bäddar får man ligga.

    Att män som Persbrandt som är ute och super, knarkar och svinar väljs som Sveriges mest attraktiva man av kvinnor säger en del. Inte så att svenska män tycker att PAOW är sexigast i Sverige direkt...
    Exakt. De kvinnor som väljer bort så kallade "snälla" män kanske inte uppfattar dem som dessa män uppfattar sig själva, och därför selekteras de bort.

    Det är inte samma sak att vara sexig som att vara en bra partner. Persbrandt antar jag är vald pga sitt utseende och sin utstrålning, inte sitt beteende (den absoluta majoriteten av de kvinnor som röstade på honom har liksom aldrig träffat honom). Att tycka att någon är snygg och attraktiv är inte samma sak som att se denne som en potentiell partner.
  • Embla twopointoh
    Anonym (Gör det också) skrev 2022-04-05 13:34:48 följande:
    Så kvinnor skyller aldrig på männen som grupp?
    Det har jag inte påstått. Men nu var TS en man som verkar vara rätt bitter på kvinnor som grupp, så jag skrev utifrån det.
  • Embla twopointoh
    Anonym (Kjelle11) skrev 2022-04-05 12:57:48 följande:
    Nej kvinnors barnafödande är konstant. Och det är INTE pga insemination. Det är en mindre klick framgångsrika män som skaffar barn med flera kvinnor..Men de kvinnor som överges är knappast nöjda med det..för det är DE som blir bortvalda efter ett par år med den attraktiva mannen.

    Läste en undersökning för ett par år sedan som visade att 5% av Londons singelmän hade legat med 25% av Londons singelkvinnor.

    Kvinnor föredrar mao män som knullat 100-tals pga vissa attribut. Män däremot ser det generellt som extremt oattraktivt med kvinnor som legat med 100-tals killar.
    Du läser statistik som Fan läser Bibeln. Det datan säger är att singelkvinnor i den aktuella populationen är ute efter ett engångsligg kanske föredrar den typen av man. Kvinnor som är ute efter en partner har möjligen andra preferenser. Dessutom, vi vet inte om kvinnorna i undersökningen du refererar till var medvetna om att männen hade haft så många parters.
  • Embla twopointoh
    Anonym (M) skrev 2022-04-05 14:01:12 följande:
    Fast hur många par är lika (väl)utbildade?
    I merparten av fallen har mannen högre utbildning och/eller högre lön och eftersom kvinnor väljer uppåt och är alltmer välutbildade själva så blir det allt mindre män kvinnor väljer mellan och de männen får fler att välja mellan och kan alltså hoppa runt ( och varför skulle de inte byta upp sig om de kan). 
    Hur vet du det? Finns det någon statistik som du kan dela med dig av?

    Jag vet att detta är rent anekdotiskt, men de flesta par jag känner eller känner till så har mannen och kvinnan ungefär samma utbildningsnivå. Typ av utbildning/yrke kan skilja, och likaså lönenivå, men de är relativt jämbördiga i antalet år. Det är sällan det är ett väldigt stort glapp. Jag och min man är ett undantag där, då jag har pluggat betydligt längre än honom.
  • Embla twopointoh
    Anonym (Kjelle11) skrev 2022-04-05 12:53:32 följande:
    Inte det minsta bitter och har en fantastiskt vacker fru och vackra barn. Jag tjänar också mer pengar än de allra flesta. Lyckligtvis blev jag tillsammans med frugan som fattig student så hon har inte tagit mig för pengar vilket är väldigt skönt.

    Att du måste försöka applicera dessa egenskaper på mig säger bara något om dig och att du inte gillar läget och vill diskutera sakfrågan.

    Klart man tar hänsyn till flera faktorer. Men en faktor är helt avgörande för respektive kön. Saknar man den spelar det lite roll vad man har att erbjuda i övrigt. Babben Larsson kan vara 10/10 i alla egenskaper en kvinna kan ha, men kommer ändå aldrig kunna tävla om de mest efterfrågade männen.
    Jag behöver inte "applicera" någonting, det är du själv som uttrycker dig bittert och grovt generaliserande.

    Nej, en faktor är inte "helt avgörande" för de flesta, oavsett kön. I sådana fall skulle inga fula (enligt dig ful=tjock, eftersom du konstant refererar till Babben) kvinnor eller fattiga män få partner.
  • Embla twopointoh
    Anonym (Gör det också) skrev 2022-04-05 14:44:09 följande:
    Jämställdhet borde vara att det ska vara lika mellan könen, inte att det är när någon väljer bort någon ska det kallas jämställdhet
    Jämställdhet är, enligt min åsikt, när alla har samma möjligheter (i detta fall att välja partner efter sina egna preferenser), inte att det blir samma utfall. Samma utfall går inte att få annat än med tvång, eftersom människor är olika.
  • Embla twopointoh
    Anonym (M) skrev 2022-04-05 14:52:27 följande:
    Ja, det finns statistik, rätt mycket också. Det finns bla i länken i TS. 
    Det jag efterfrågar är statistik på påståendet att männen har högre utbildning (inte lön, för dessa två är inte samma sak). Eftersom mannen ofta är något äldre än kvinnan har han ibland hunnit längre i sin utbildning när de träffas, men denna skillnad borde rimligtvis minska allt eftersom åren går och kvinnan hinner utbilda sig klart. 
  • Embla twopointoh
    Anonym (man) skrev 2022-04-05 15:10:17 följande:
    Allmänt kännt att kvinnor helst väljer uppåt. Finns garanterat forskning som visar det också.
    Ledsen, men jag godkänner inte "allmänt känt" som en objektiv källa. Påstår man något, i detta fall att män har högre utbildningsnivå, ska man vara beredd att hänvisa till källa också, att bara generellt referera till "det är bara att googla" gills inte.

    Jag har som sagt inga siffror, men min uppfattning är att det nuförtiden är vanligare att ett par har ungefär samma utbildningsnivå. Visst förekommer det att det skiljer, men frågan är om man idag verkligen kan säga att det är vanligast att mannen har högre utbildningsnivå än kvinnan.

    Och, återigen, märk att utbildningsnivå inte är samma sak som lön. En sjuksköterska (utan specialistutbildning) läser tre år på högskolenivå, likaså gör en högskoleingenjör, men den senare har troligen högre lön även om utbildningsnivån är likvärdig.
Svar på tråden Så länge kvinnor väljer män efter plånbok kommer det aldrig bli jämställt