• Vito87

    PGT

    Är det någon här som har erfarenhet av PGT.  Vi har fått reda på att det är en 50/50 risk att framtida barn kommer ärva en mutation på en gen som kan bli väldigt problematisk och i vissa fall livshotande för barnet.  Därför har vi fått en remiss för PGT. Men jag har några frågor:

    Hur lång är väntetiden för PGT i Göteborg.  Vår remiss kom fram nu i april -22.
    Vilken successrate har pgt?  
    Hur många försök får man?

  • Svar på tråden PGT
  • Vito87

    Hej.

    Stort tack för att du har skrivit svar 😊

    Så bra att ni kunde börja tidigare än de 11-12 månader som det kan ta.

    Vi har nu väntat 9 månader och inte fått börja än. Men vi har varit på vårt första besök för information. Vi hoppas hinna påbörja ett försök innan jul. 

    Hur har det gått för er?

    Enligt reproduktionsmedicin är det 50% att våra embryon är friska.  Så våra odds är sådär.  Men det känns värt att göra de 3 försöken vi får . (Vi får också 3 försök så det känns bra).

  • Vito87

    Uppdatering:

    Vi har nu fått preliminär start för att börja ivf med pgt.  Vi ska troligtvis får börja i januari.  Hade min mens kommit redan nu skulle vi fått börja i november/december.

    Så remiss skickades i december 2021 till klinisk genetik. I februari 2022 fmhade Vi möte med klinisk genetik.
    I juni 2022 fick vi komma på första möte på reproduktionsmedicin.  Där vibgick igenom hur allt går till, vilka mediciner som ska tas och så tog de massa prover.
    I januari 2023 blir det start för pgt.
    Så det har tagit ca 1 år från att vi kontaktade sahlgrenska till att vi får börja.

  • Vito87

    Å. Så tråkigt att höra! Hoppas ert nästa försök resulterar i några friska embryon som går att använda.

    Jag har precis fått besked att vi ska få börja behandling imorgon. Så jag är väldigt förväntansfull.  De har satt mig på en hög dos. Bemfola 300. Kort protokoll.  Så jag hoppas att det går bra.

  • Vito87

    Ja. Kort protokoll känns väldigt mycket smidigare. Jag har inte heller hört om bemfola innan. Än så länge får jag biverkningar av den, huvudvärk och trötthet. Men eftersom jag bara ska ta den i ca 10 dagar så känns det helt överkomligt 🙂

    Yes. Vi kör i Göteborg. I min journal står det "ej passande för random start"  så läkaren verkar tycka att jag ska köra kort protokoll. Vet ej varför....

    Jag hoppas detta ska gå bra. Även om man verkligen ska se första försöket som en "provomgång".  Och vi har ca 15% chans att lyckas vid varje försök...  Så vi har väl inte de bästa oddsen.  Men jag är så glad att vi fått chansen att faktiskt försöka få ett barn.  

  • Vito87

    Idag har jag gjort äggplock. Det blev 9 ägg. Vilket jag är väldigt nöjd med då jag fått ut 6 ägg tidigare gånger.
    De sa att de ringer om en vecka och berättar om det blev några blastocyster till frysen. Samt hur lång tid analysen ungefär kommer att ta.  Så nu är det bara att vänta... 

  • Vito87

    Reproduktionsmedicin ringde nu.
    Av 9 ägg blev 4 befruktade via icsi och kunde biopseras.
    Men bara 2 av dessa 4 överlevde och kunde frysas.
    Så nu har vi två ägg i frysen att hoppas på.
    Analysen tar ca 4-5 veckor sa dem.

  • Vito87

    Uppdatering.
    Idag ringde reproduktionsmedicin.  1 av  våra 2 blastocyster i frysen var frisk från mutationen.
    Så för hoppningsvis blir det en insättning i början på mars om blastocysten överlever tining.   Och min ägglossning kommer som den ska.

  • Vito87

    Ja.  Vi är väldigt glada att vi fått en liten chans 😊
    Idag återfördes vår blastocyst.  Det var väldigt nervöst under förmiddagen för jag var så rädd att de skulle ringa och säga att den inte klarat upptining.  Men det hade gått bra. 
    Så nu börjar 2 veckor med "ruvning".   Nervöst! 

  • Vito87

    Tyvärr kom mensen idag, efter 2 dagar med små små blödningar 😔  det kändes så tråkigt. Så efter några timmar deppande.  Så laddar vi om för att köra en omgång IVF/PGT till.
    Jag tänkte ringa reproduktionsmedicin på fredag. Så hoppas jag att vi kan hinna med en omgång till innan sommaruppehållet.

Svar på tråden PGT