• Anonym (.)

    Umgängessabotage?

    Grejjt skrev 2022-04-17 17:03:19 följande:
    Umgängessabotage?
    Har 2 barn med mitt ex (2 år, 7 månader) äldsta har jag vårdnad över men hon gav mig aldrig vårdnaden över andra... vi gjorde slut för ett tag sen men fortsatte träffas ett tag efteråt. Hon har sedan långt tillbaka varit väldigt possesiv om barnen, hotat om att börja om utan mig i hennes och barnens liv, ställt in och hindrat umgänge, hotat om att inte skriva på mig som pappa till min andra son, vilket ledde till oro fram tills jag fick höra om att det var obligatoriskt, och använt uttryck som att mamman alltid har rätt. Hon har gjort en orosanmälan angående min förmåga att sköta barnen och sedan januari vägrat att samarbeta gällande umgänge och hindrat mig från att träffa barnen till punkten av att jag nu måste träffa dem hos socialen som sista resurs, detta handlar om 2 timmar 2 gånger om månaden. Trots att jag visat all vilja till att samarbeta så går hon även runt och uttrycker att hon är ensamstående mamma och att det är socialen som inte tillåter mig att se barnen, vilket inte stämmer. 
     
    Hennes pappa blandade i sig väldigt mycket i vår förhållande och blandar sig mycket i föräldraskapet, han har sagt upp sig från sitt jobb för att ta barnen på heltid. Innan detta så var det inga konstigheter att jag skulle sköta barnen, men efter att han slutat jobba har han i princip tagit över rollen som barnens pappa. Han har tidigare uttryckt "är det någon som ska bort så ser vi till att stötta bort människan till han försvinner av sig själv," vilket jag tolkat som en hot. 
     
    Socialen och familjerätten ger inga lösningar, de säger att barnen mår bra och inte har någon behov av mig, att det är jag som behöver dem... Båda har sagt att jag hade kunnat göra samma sak då jag har vårdnad, tá hem dem och vägrat ge över dem men detta är inget jag vill göra. 
     
    Nu har hon kontaktat advokat över att få hela vårdnaden över min äldsta son och trots att jag tvivlar på att hon kommer att få det är jag helt frustrerad över att inte vara med dem. Det är min äldstas födelsedag och kan inte se honom. 
     
    Någon som upplevt liknande? Vad kan jag göra?
    Har du ett eget ombud? Annars måste du börja med det, du behöver hjälp av en duktig familjejurist.
Svar på tråden Umgängessabotage?