Inlägg från: Fyrklöverns |Visa alla inlägg
  • Fyrklöverns

    BF JANUARI 2023

    Hej alla,


    Nu väljer jag att lägga till mig i BF lista direkt. Vi hade ett tidigt missfall i v 5 förra månaden och då väntade jag med att skriva upp mig på en BF lista utifall att. Men nu känner jag att jag vill tänka positivt och framåt. Det är också en fördel att man kan stötta varandra. Jag förstår att fler är i samma sits som mig och det är inte lätt att släppa all oro, men tänker att det kommer bli så som det är menat och denna gången ska jag slappna av och tänka positivt. Ska bli roligt att följa varandra under denna resan :). BF 29/1

    1/1 Anonym (1/1), första barnet


    3/1 Lilablommande, första barnet
    3/1 Anonym (Femma), femte barnet
    5/1 Sanso, första barnet
    6/1 MagganTop, andra barnet
    6/1 Viccy, andra barnet
    6/1 Elina24, tredje barnet
    6/1 Maymom, andra barnet
    7/1 PepsiMax95, första barnet
    7/1 Isafina, tredje barnet
    9/1 annaolivia
    10/1 ems1991, första barnet
    12/1 Lindflower
    12/1 Kommendör, första barnet
    12/1 rosen91, andra barnet
    12/1 Minisson, tredje barnet
    14/1 karinbyo, första barnet
    24/1 emzor1, första barnet
    25/1 Willow89, första barnet
    28/1 Cookie, första barnet
    28/1 SaSeLa, andra barnet
    29/1 Fyrklöverns, första barnet
    30/1 Tizas, tredje barnet
  • Fyrklöverns
    Emzor1 skrev 2022-05-23 12:46:58 följande:

    Fyrklövern: gud så roligt! Vi är i princip i exakt samma situation, hade på känn att maj skulle vara vår månad istället Flört


    Men åhhh tack! Gud vad roligt! Maj verkar vara vår månad, och nu blir det bebis :) 

    Hur långt är du gången? Hur mår du?

    Jag är i 4+0 idag och känner bara att brösten blivit lite svullna och ömmar lite mer. Annars har jag inte haft andra symtom direkt. Kändes mer förra månaden konstigt nog.
  • Fyrklöverns
    Emzor1 skrev 2022-05-23 19:48:47 följande:
    Ja, äntligen! :)

    Enligt Flo är jag nu i v.6 men enligt preglife i slutet av v.5 :) Jag mår ganska bra, är främst väldigt känslig och har extrema humörsvängningar.. Jag gråter för allt, blir irriterad på ingenting - men jag slutade snusa tvärt när jag plussade så det kan ju vara en mix av hormoner och abstinens :) Brösten känns helt klart mer, men jag tycker inte att jag har några extrema graviditetssymptom utan har nog inte ens fattat att jag är gravid än..

    Jag tror det är ganska normalt att inte känna så mycket, man är ju expert på att leta symptom när man verkligen vill få det där plusset - men när det väl är här så letar man ju inte längre och kanske inte heller känner av det på samma sätt? Jag tror att när vi gått lite längre så kommer vi märka av det mer, då kommer vi önska att vi hade lite symptom igen haha
    Mår du bra i övrigt?

    Så mysigt :)

    Vad jobbigt med humörsvängningar! Det är en av mina farhågor att man ska typ bryta ihop för ingenting på jobbet eller i affären haha. Kan så klart vara lite abstinens också. Starkt av dig att du slutade snusa tvärt. Förstår vad du menar, jag är också fortfarande i chock och känns inte som att det är riktigt sant.


    Oj det har jag inte tänkt på men så är det förstås haha. Man har slutat känna efter helt enkelt. Förmodligen blir det så hehe. Men längtar verkligen tills man kan känna bebisens rörelser, det ska bli så mysigt :)

    Jag mådde inte så bra när jag har plussade, började gråta av oro för mf då det gamla sitter i så färskt. Men vi pratade ut och oron har nu tack och lov lagt sig. Jag har en acceptans för det jag inte kan påverka och väljer att vara lycklig och se fram emot graviditeten och bebisen. Känns så overkligt att skriva dessa ord till dig nu så jag är nog fortfarande lite i chock och svårt att smälta att jag är gravid.

    Hur känner du i övrigt? 

  • Fyrklöverns

    Idag smällde illamåendet till på jobbet. Mår illa både efter och innan maten. 

    Har ni några bra tips? När började ni få besvär? 

  • Fyrklöverns
    MagganTop skrev 2022-05-24 12:44:55 följande:
    Inget illamående/besvär ännu. Är i v 8 nu. Med sonen kände jag mig som vanligt hela graviditeten så hoppas på det denna gången med Glad

    har hört att man kan äta lite men ofta för att hålla blodsockret uppe så minskar illamåendet. Blir det outhärdligt finns det medicin bm kan skriva ut. Hoppas du får må bättre snart {#emotions_dlg.flower}
    Tack för tipset! Tänkte inte på att äta mindre mängd åt gången också :) känns rimligt, borde slippa illamående efter maten och kunna fylla på mellan måltiderna när det kommer :)
  • Fyrklöverns
    Jules123 skrev 2022-05-24 17:07:15 följande:

    BF 20/1 
    plussade 12/5 Två dagar innan BIM. 


    första barnet, men tidigare gått genom både MA och utomkvedshavandeskap förra året. 
    är livrädd och har ett tidigt ultraljud inbokat pågrund av mitt Utomkveds. Hoppas på att det sitter både rätt och syns hjärtslag. 


    symptom - förhöjd kroppstemperatur, yrsel, illamående vid hunger (inte så hemskt som jag haft innan), andfådd lättare, ömma bröst och trötthet. 


    Välkommen <3 förstår oron, håller tummarna att allting är som det ska. Det är större sannolikhet att det är det nu än att det inte är det, så vi tänker positivt. När ska du göra ultraljud?
  • Fyrklöverns
    Jules123 skrev 2022-05-24 20:50:18 följande:
    Tack <3
    ultraljudet är den 2/6. Så en lång vecka till.
    Skönt att inte behöva vänta allt för länge <3
  • Fyrklöverns
    Emzor1 skrev 2022-05-25 13:57:17 följande:

    Fyrklövern: Ja det är jobbigt men humörsvängningarna har börjat lägga sig lite som tur är :) 

    Usch jag förstår din oro, det är jobbigt när det är så färskt för samtidigt som man vill glädjas åt sin graviditet är man ju så rädd för att förlora den.. Det är ju jättebra att ni kan prata om det som skett och försöka att blicka framåt! Jag håller alla tummar och tår för er!

    Gällande illamåendet så fick jag tips av min BM att köpa postafen receptfritt på apoteket, kanske kan det även vara något för dig?

    Jag mår bra, illamåendet har börjat smyga sig på nu men hittils har jag kommit undan skonsamt :) *peppar peppar*


    Vad roligt att du tipsar om Postafen, jag hittade en ask hemma i reseapoteket imorse och slängde ner den i väskan på vägen ut till jobbet :) Jag har dock inte behövt använda den, det var lite lugnare idag tack och lov. 
  • Fyrklöverns
    ems1991 skrev 2022-05-25 14:24:59 följande:

    Jag är gravid i v 8 och här har illamåendet också börjat smyga sig på försiktigt. Jag pratade med min barnmorska igår och hon rekommenderade också postafen. Jag har märkt att jag på senaste har blivit åksjuk när jag åker bil, vilket jag aldrig blir annars. Så jag börjar bli lite nervös för jag ska åka till Cypern om en och en halv vecka och var orolig att jag ska bli så åksjuk på planet. Om inte postafen hjälpte skulle jag ringa tillbaka för då fanns det annat att skriva ut :) 


    Jobbigt! Hoppas det fungerar bra med Postafen :) Det kan nog vara bra att ta i förebyggande syfte innan du sätter dig på planet så att inte illamåendet förstör resan. 
  • Fyrklöverns

    Vaknade imorse av en hemsk upplevelse, fick orgasm i sömnen men det gjorde så fruktansvärt ont i livmodern som bara krampade. Har haft orgasm i sömnen tidigare men då var det en behaglig känsla. Blev livrädd att det skulle börja blöda eller nåt men nej, verkar ha varit sammandragningar eller nåt. Någon som upplevt samma? 

Svar på tråden BF JANUARI 2023