Inlägg från: Anonym (Autistisk kvinna.) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Autistisk kvinna.)

    autism partner

    Jag har autism och är kvinna. Jag har väldigt svårt för överraskningar och spontanitet vilket ställde till en del problem i vår relation tidigare. Men han är rätt tolerant. Älskar att planera och schemalägga, även vardagliga grejer så att så lite som möjligt lämnas åt slumpen. 

    Vårt sexliv schemalägger vi. Det här skrattar folk åt om jag berättar det, att jag har schemalagt vårt sexliv. Men för mig funkar det, jag vill veta vad vi skall göra, när, vart och hur. Han får givetvis komma med synpunkter, önskemål, det är något vi diskuterar ihop. Då kan vi ha ett rikt högfrekvent sexliv. Då gillar jag sex, om jag får planera vill jag ha sex varje dag. Annars vill jag inte ha sex alls.

    Skall man planera nästa veckas sexliv sexliv så görs det här bäst snart efter sex, för annars kommer mannen överdriva sin sexuella lust om det görs innan och schemat blir orealistiskt.

  • Anonym (Autistisk kvinna.)

    Kan man ha nivåer på sin autism? Jag har den diagnosen, men jag har aldrig fått en nivå. Mild på vissa kriterier, högt på några andra men jag har aldrig fått en graderad nivå med en siffra.

  • Anonym (Autistisk kvinna.)
    Anonym (Atypisk autism) skrev 2022-05-06 19:12:58 följande:
    Man kan ha nivå 1-3 och det baseras på ens hjälpbehov. Har du bara boendestöd eller liknande är du troligtvis på nivå 1 (den lättaste) bor du på gruppboende är du troligtvis på nivå 2 eller möjligtvis 3. Nivåerna har bara funnits i några år utreddes du innan eller om de använde diagnosmanualen ICD är det därför du inte har fått någon nivå 
    Har inget hjälpbehov på det sättet. En del sociala koder och missförstånd men det hjälper min man mig med. Så inget boendestöd. Jag ligger då kanske på 0,5 på en sådan skala. 
Svar på tråden autism partner