• Anonym (B)

    autism partner

    Håller med. Har också ett barn med autism och det är jäääätte tufft. Autism är väldigt ärftligt. Jag kan bara tänka mig att det måste vara väldigt mycket värre om man har en autistisk partner och ett autistiskt barn att ta hand om.


    Anonym (A) skrev 2022-05-06 17:22:52 följande:

    Jag har ett autistiskt barn och han är såklart underbar på alla sätt och vis. Men det kommer nog att bli en utmaning för den som lever med honom. 

    En aspekt som finns är ju detta med barn, vill du ha det? Självklart kan många med autism ta hand om ett barn men det kan ju innebära stora utmaningar. Dessutom är ärftligheten hög så risken/möjligheten är stor att era barn också får autism. Du får nog räkna med att dra största lasset själv om ni får barn. Är du okej med det, kan vara värt att fundera på.


  • Anonym (B)

    Varför tumme ner? Autism är en funktionsnedsättning. Jag kan bara inte föreställa mig att det kan gå särskilt bra om en autistisk förälder får ett autistiskt barn.
    Och vill man verkligen göra detta mot sitt barn? Riskera denna nedsättning?
    Sen får ni såklart tycka att det inte är nåt speciellt jobbigt.


    Anonym (B) skrev 2022-05-06 20:02:23 följande:

    Håller med. Har också ett barn med autism och det är jäääätte tufft. Autism är väldigt ärftligt. Jag kan bara tänka mig att det måste vara väldigt mycket värre om man har en autistisk partner och ett autistiskt barn att ta hand om.


  • Anonym (B)

    Värre på så sätt att man både har en partner och ett barn. Två jobbiga grejer är jobbigare än att ha bara ena jobba grejen.


    Anonym (Amonym) skrev 2022-05-08 17:12:19 följande:
    Nu vänder jag mig mot ordvalet "värre", men jag tänker att om man kan hantera en partner med autism så har man förmodligen det rätta tänket för att även klara ett barn med autism. Om båda föräldrarna har autism kan det bli klurigare, kan jag tänka mig, men det är säkert högst individuellt. 
  • Anonym (B)

    Det är (kan vara) riktigt, riktigt tufft att ha barn med autism. Det säger även andra föräldrar med barn med autism. Och autism är väldigt ärftligt. Jag tror personer med autism kanske inte förstår just hur jobbigt det är för omgivningen. Det går för oss inte att leva som en vanlig familj och det är inte så himla kul. Jag vill verkligen varna om detta.

  • Anonym (B)

    Anpassningar som måste göras till en autistisk person är betydligt jobbigare än till en blind, döv eller rollstolsbunden person, tycker jag. Det är emotionellt väldigt påfrästande att ha att göra med de autistiska personer jag träffat. Jag blir helt tappad på energi.


    Anonym (Atypisk autism) skrev 2022-05-08 18:44:40 följande:

    Det finns ingen som startar en tråd om sin blinde, döve eller rullstolsburna partner medan det finns en miljon om just autism.


  • Anonym (B)

    Kan du berätta lite om hur ni gör? Ni kan umgås med andra barnfamiljer (även utan autism) på helg och fritid utan problem? Ditt/dina barn går på fritidsaktiviteter utan problem? Barnet/-en tar hem och går till kompisar? Ni kan vara spontana och göra aktivititer med andra familjer? Specialintressen tar inte över ert liv? Inga problem med grannar och med släkt för att barnet skapar drama? Ena föräldern kan åka iväg på sina aktiviteter så att denne är själv med barnen utan problem? Snälla berätta hur ni gör! För allt detta har vi problem med!


    Anonym (Amonym) skrev 2022-05-09 12:12:27 följande:

    Och för oss går det utmärkt att leva som en vanlig familj. Visst måste små anpassningar göras, men det ser jag som normalt. Men det skiljer sig såklart åt enormt mellan familjer. Jag vet många neurotypiska familjer som också har det tufft.


Svar på tråden autism partner