Inlägg från: JanusPanus |Visa alla inlägg
  • JanusPanus

    Alexander Bard om koranbränningar och upplopp.

    Anonym (Jz) skrev 2022-05-11 17:06:56 följande:
    Jag förstår vad du menar och jag stör mig på samma sak. Det är min uppfattning också att västvärlden, inklusive sverige, backar inför våld från extremistiska muslimska grupper. Jag tycker att problemet började way back när ingen vågade återpublicera karikatyrer som ledde till flera människors död.
    Jag vill inte heller bli styrd av våldsamma grupper. Men jag resonerar att två fel gör inte rätt. Det är fel att liksom ge igen för att ni har minsann varit curlade förut. De är vi ändå inte oberoende i våra tankar.
    För mig är det en separat fråga - är koranbränning hets mot folkgrupp? I alla fall en sådan där demonstrativ, annonserad bränning inför publik. Du undrar var man drar gränsen. Jag är inte säker. Jag antar att det är majoriteten som bestämmer. Tror inte att politikerna drar sig bara för muslimska väljare i den frågan, tror faktsikt att de flesta invånare i landet skulle säga att det är jäkla onödigt att bränna koranen mitt i stan. Åt helvete med både den som bränner och de som kastar sten, typ.
    Jag tycker inte att det ska vara olagligt att bränna koran hemma eller att ha en koranbränningsklubb om man vill. Men jag tycker att det är ytterst onödigt och dålig smak att göra en demonstration av det. Jag tycker fortfarande att muslimer har rätt att vara besparade att se detta framför sina hem. Och ju mer jag tänker på det så tycker jag mindre att det är inskränkning på yttrandefrihet. Man kan fortfarande säga vad man vill men man kanske inte ska ge just allmäna tätt bebodda utrymmen till vilken dåre som helst för att yttra sin åsikt.
    Varför ska just muslimer vara besparande? Jag tar illa upp och blir jätte kränkt över att folk tror på en låtsas gubbe uppe i himlen 

    Så för att bespara mina känslor ska alla religiösa plagg och yttringar helt förbjudas förutom i det privata 

    När religiösa slutar kränka mig genom att utöva sin religion på allmänplats lovar jag att göra det samma  
Svar på tråden Alexander Bard om koranbränningar och upplopp.