• Fri 25 Nov 2022 21:24
  16658 visningar
  34 svar
  34
  16658

  Någon som har utmaningar med att bli gravid och inte har någon att prata med?

  Hej! Hur är läget med er nu? 

  Jag är i lite samma sits. Har folk att prata med, men känner inte att jag vill även om jag kan. Nästan som en stor hemlighet som är färgad av 14 månaders misslyckanden. Är så besviken på min kropp. Aldrig någonsin hade jag föreställt mig att kampen skulle börja redan nu. Snarare när en bebis kommit. Jag föreställde mig sömnlösa nätter när jag tänkte på utmaningar. Inte negativa graviditetstester. Naivt, jag vet. Men bilden och drömmen om hur det skulle gå till när det äntligen var dags för barn har varit densamma från att jag var en liten flicka. Så när verkligheten kom och istället erbjöd stundvis helt oromantiskt och kravfyllt sex, hjärnspöken och besvikelse kan jag inte säga annat än att jag blev förkrossad. Vi ska äntligen påbörja en utredning nästa torsdag. Vilket känns såååå skönt, men också som en sorg i sig. Försöker ställa om och fokusera framåt men ibland så smyger dessa tankar och känslor fram ändå. Spänd inför resultaten. Har ni gjort någon utredning eller så? Håller alla tummar och tår jag har får er!

 • Sat 3 Dec 2022 17:04
  #28
  Vickan31 skrev 2022-11-28 09:10:23 följande:
  Hej!

  Vad ledsamt att höra att du är en av oss som behövt vänta och kämpa så länge! Jag känner verkligen igen mig i det du skriver, att det kändes spännande och pirrigt när man skulle börja försöka bli med barn, men att de känslorna bytts ut mot sorg och hopplöshet. Jag tycker att det är jättebra att ni ska få påbörja en utredning samtidigt som jag vet att det inte är lätt att fokusera framåt. Jag försökte i två år med mitt ex och gjorde en utredning som visade att jag hade en blockerad äggledare. Vi hann inte få några barn utan gjorde slut istället, och nu har jag och min nya sambo försökt ett tag och har precis fått börja en ny utredning. Jag tycker mest att det känns bra att få experthjälp av människor som kan sånt här, och att få svar på om det är något man behöver hjälp med och i så fall vad och hur. Jag har lämnat blodprover i början av min cykel och ska sedan få lämna ytterligare blodprover igen efter ägglossning i samma cykel. Därefter ska min sambo få lämna blod- och spermaprover och i februari ska vi få träffa en läkare för att göra en gynekologisk undersökning samt gå igenom resultaten från proverna. Ser er utredning ungefär likadan ut?

  Önskar dig stort lycka till!  

  Hej! Åh tack! Känns på något stört sätt skönt att man inte är själv. Åh vad jag verkligen håller tummarna för er!! Vi valde att göra det privat eftersom jag enbart är 24 och man behöver vara 25 för att få det landstingsfinansierat. Så vi körde på Livio Gärdet (Stockholm) och jag måste säga att jag har aldrig blivit så fint och professionellt bemött förr. Då hade jag lämnat blodprov 1 v innan och min sambo spermaprov 2 dagar innan så fick vi svar på plats. Väl där konstaterade hon att allt såg bra ut och sen gjorde vi undersökning. Många och friska spermier, jag hade många äggblåsor i bägge äggstockar och hon kunde se att jag ska få ÄL om någon dag. Så håller verkligen tummarna för ett litet julmirakel? Nästa steg sa hon är spolning av äggledarna för att kolla att inget blockerar och sen är utredningen ?klar? så att säga. Blev såklart glad för de positiva resultaten men samtidigt hade jag nog nästan hellre önskat att det var något så man kunde få ett ?quick fix? istället för att gå runt och undra hela tiden. Men håller med om det du säger! Känns tryggt och jag har ett annat lugn nu när man får hjälp och kan ta kontroll över situationen igen. Dock känns den ekonomiska aspekten ganska tung. Utredningen kostade 4000 el (6500 om man inkl spolning) vilket är ok. Men skulle inte någon framtida medicinering eller så funka så blir det ivf. Och utan landstingets hjälp kostar det typ 85 000 för 3 rundor med ett snitt på 70% chans att lyckas berättade läkaren. Brutalt att man ev måste typ köpa sitt barn? Så vi får väl se om det är så att vi kämpar på själva i ytterligare ett år innan vi får det finansierat istället. Men känns segt att vänta, livet är ju kort och jag är väldigt mycket i att ta vara på nuet och inte vänta på saker som man vill uppleva. Har ni funderat på IVF? 

 • Tue 6 Dec 2022 22:17
  #31
  Vickan31 skrev 2022-12-05 14:00:26 följande:
  Ja man önskar ju ingen den här evighetslånga väntan och kampen, men det är skönt att prata med andra som är i ungefär samma situation och som förstår. Tack snälla! Hjärta Ahaa, vad jobbigt att behöva vänta ett år till när ni redan försökt så pass länge! Superfint att läsa att du fick ett så bra bemötande på Livio Gärdet, och att allt såg så bra ut! Har du fått någon tid för spolningen? Som du säger är det ju väldigt tudelat det där, att samtidigt som det är en lättnad att allt såg bra ut så önskar man på ett sätt att de skulle ha hittat något litet fel som är lätt åtgärdat så att man kunde få testa något nytt med mer hopp. Ja det är verkligen brutalt med det ekonomiska du pratar om, att vissa nästan ska behöva betala för sitt barn mer eller mindre medan andra blir gravid 5, 10, gånger kanske dessutom på första försöket eller oönskat. Är det ett helt år kvar tills du fyller 25, eller lite mindre, typ ett halvår? Jag kan ju aldrig säga hur någon annan ska göra, men jag hoppas att du och din partner kommer fram till något som känns bra för er båda Hjärta Ja vi har pratat en hel del om IVF, men jag tänker att det är någonting vi får ta ställning till lite mer på riktigt efter att vi gått igenom hela utredningen på läkarbesöket i februari, beroende på vad utredningen visar och vad läkaren rekommenderar. Tycker de att vi ska göra IVF så tänker jag att vi nog ställer oss i kön på en gång, då det kan vara en del väntetid i alla fall där jag bor.
  Verkligen! Men jag minns att jag läste någonstans där någon hade skrivit något i stil med att andras framgång och lycka påverkar inte mina egna chanser så varför ska jag ens ägna tid att att reflektera kring de? Tyckte att det lät så klokt och vettigt och att det finns en trygghet i det också. Alla är på sin egna resa och ingen vet hur det slutar. Jag fyller år i september så det blir lite mindre än 1 år kvar. De skulle prata med landstinget och pröva att skicka en remiss eftersom vi uppfyller alla de andra kraven. Men vi får se! Lär ju bli spolning dec/Jan där någon stans beroende på
  öppentiderna så får vi ta det därifrån. Ja det är nog klokt att inte lägga energi på det som inte ännu är och kanske inte heller behöver bli. Heja dig! Hahah Har ni fått höra något ännu? Hur känns allt?
 • Tue 6 Dec 2022 22:25
  #32

  Vinnie83 jag försöker citera och svara men funkar inte av någon konstig anledning ? Men gud vad spännande!! Önskar er verkligen lycka till! Hur ser den processen ut så att säga? Ja men precis. Häftigt att det ens erbjuds egentligen när man tänker på hur avancerat allt är. Vi har försökt i 14 månader nu ungefär. Ni då? 😊

Svar på tråden Någon som har utmaningar med att bli gravid och inte har någon att prata med?
Logga in
Bli medlem