Inlägg från: Anonym (Går inte att jämföra pga...) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Går inte att jämföra pga...)

    För höga bidrag till arbetslösa?

    Det går inte att jämföra så rakt av,  för personer som har ett jobb kan inte bara säga upp sig och få bidrag. 

    De kommer hänvisas till att fortsätta jobba. Utbetalningar av bidrag kommer dras in av olika skäl och det är nästan godtyckligt om man får pengar nästa månad eller ej.

    Så många som har ett arbete och en lön kan inte jämföra socialbidrag med sin lön, i värsta fall får de jämföra inga pengar alls med sin lön och det är en jäkla skillnad även för någon med kass lön.

    Är du svensk, frisk och har ett arbete kan du inte bara arbetsvägra och räkna med att samhället räddar dig med socialbidrag. Det funkar inte så.

  • Anonym (Går inte att jämföra pga...)
    Flash Gordon skrev 2022-07-09 11:11:05 följande:
    Och ändå kan vi ha drygt 1,3 miljoner människor i arbetsför ålder som inte är självförsörjande (studenter borträknade) och ett företag som söker två personer i Göteborg som kan sätta upp stängsel kan inte hitta någon att anställa.

    Det handlar inte om att folk säger upp sig för att leva på bidrag. Det handlar om att folk kan leva, helt eller delvis, på bidrag i evinnerliga tider.

    Arbetslösheten borde (bildligt uttryckt) vara noll i Göteborg om du inte kan hitta två personer att anställa till de villkor som anges.
    Det är skillnad på folk och folk om man tillåts leva på bidrag eller ej. Så jämförelsen mellan lön och bidrag blir irrelevant för väldigt många eftersom de inte hade fått några pengar alls utan ett jobb.

    Även svårt sjuka människor kan hamna i en sits där de måste arbeta för sin försörjning, varken försäkringskassa eller socialbidrag utbetalas, så jämförelsen bidrag mot lön blir ofta onödig att göra det är lön mot att sakna inkomst. 
Svar på tråden För höga bidrag till arbetslösa?