Inlägg från: Anonym (en till) |Visa alla inlägg
  • Anonym (en till)

    Prepping

    Jag preppar också. Har gjort sen 2015 ungefär. 

    Jag har bara överskotts lager av sånt jag använder på regelbunden basis. (Har insett att "bra att ha grejer" i form av mat bara tar onödig plats.) Jag har mest av  ris,pasta,quinoa, hårdbröd, krossade tomater, socker mjöl m.m.Man kommer långt på pasta och krossade tomater om det väl skulle bli kris. Vatten har jag självklart också. Odlar lite lätt med potatis, men detta kan utökas om det skulle bli t.ex ransonering.

    Vi bor i ett äldre hus med vedkamin som kan värma upp hela huset om det skulle vara så. Ved ser vi till att ha gott om.

    Jag preppar först och främst för samhällskris som skulle göra att jag och familjen måste klara oss själva hemma under längre tid. Att leva i skogen tar jag inte så mycket i beräkning, även om sakerna finns hemma de med :)

    Men en "bug out bag" finns även det. Samt alla viktiga bankdosor, pass, kontanter i lagom små valörer om det skulle bli svårt med växel, samt euro, samlat på ett o samma ställe för att smidigt få med sig vid eventuell flykt. 

    Jag vet var de närmsta skyddsrummen finns. 

    Alltid bensin i bilen + extra dunk. Alla cyklar fungerande... skulle kunna skriva en bok, men blir väl lite långt kanske :)

    Kan tillägga att i motsats till" hard core- preppare" så vet mina grannar + alla jag känner  att jag preppar och jag har med i beräkningen att hjälpa dem så långt jag kan. Jag vet att de skulle hjälpa oss på det sätt de kan, vissa har skills jag inte har och de har lager på vissa saker de med. I kris är det bättre att hjälpa varandra än att bara se till sig själv, det är i alla fall min filosofi. Alla kan hjälpa till med något och man behöver all social tryggheten kan få i händelse av kris.

    Bor i stad med ca 50 000 invånare.

  • Anonym (en till)

     Usch, det lät inget trevligt :( Jag har 5 dubbelpaket från wasa, så inga jättemängder. Vi äter några skivor varje vecka, så detta roteras relativt snabbt hos oss. När ett pkt är slut köper  jag ett nytt.  De paket som jag inte har inne i köket ligger i en förslutningsbar plastback i garaget. Har aldrig fått någon ohyra tack o lov. Till hårdbröd räknar jag även salta kex, digestive, skorpor, riskakor, grissini och annat torrt som går åt:) det också i plastbackar. Jag förvarar allt på det viset så det blir ordning o reda och jag vet vad jag har hemma.

    Även i köksskåp och  synliga hyllor förvarar jag alla torrvaror i genomskinliga glas eller plastburkar. Mjölbagge eller vad det heter fick jag en gång  när jag var ung, i vetemjöl som stått för läng.  Fick även nåt kryp i öppnat taco bröd på den tiden, som jag sparat för länge. På grund av det är jag mycket mer noggrann nu :)

  • Anonym (en till)
    monline skrev 2022-08-01 21:15:01 följande:
    Det är ungefär vad jag hade, och jag åt ändå ett par skivor varje dag. Förslutna behållare räcker tyvärr inte eftersom brödbaggens ägg kommer med paketet från affären. I värsta fall kan ägg hunnit bli larv och bagge inom 1,5 månad. En bagge kan lägga 100 nya ägg så det vill man ju inte var med om. Flyger gör de jävlarna också.

    Men jag läste att man kan lägga brödet i frysen några dagar för att ha ihjäl eventuella inkräktare.
    Åh fy! Har som tur är varit förskonad från det, men nu ska jag börja lägga paketen i frysen innan de åker på lager. Tack för tipset!
  • Anonym (en till)
    Anonym (Preppan) skrev 2022-08-07 17:58:47 följande:

    Låter underbart, önskar jag hade all din kunskap Glad Men jag har köpt en bok som heter "Vildplockat"
    Den handlar om vad som finns ätbart i vår svenska natur under alla årstider. Kan vara bra att ha för min del.


    Jag har plats för vattendunkarna där jag bor, jag har mycket mat i både burkar och torrformat.

    Men undrar fortfarande om jag kan använda sommarstugans torpargrund som en jordkällare.


    Jag vet inte mycket om just den saken, men jag bor själv i ett 100 år gammalt hus med torpargrund. Alla grannarna samma. Här har alla en jordkällare på gården, alternativt under uthusen. Tänker att det borde finnas någon anledning till det.
    Bygga en jordkällare utanför tror jag är bättre alternativ om det finns möjlighet. Pratade med en bekant nyligen som funderade att göra det i sin sommarstuga. Hen sa att det finns färdiga att köpa som man bara gräver ner. Mindre modell så klart.

    Tryckkokning vet jag inte nånting om tyvärr.
Svar på tråden Prepping