• Litorina

    Skev verklighetsuppfattning?

    Om det är hysteriskt dyrt beror på hur mycket pengar familjen har. 


    Vid såna här stora inköp pratar jag och min sambo alltid ihop oss först. Aldrig att en av oss skulle köpa en så viktig sak som cykel till barnen utan att först stämma av med den andra, oavsett pris faktiskt. Sist det köptes barncykel hade min sambo mandat att bestämma vilken cykel det blev, men maxkostnad och vilken typ av cykel barnet skulle få hade vi kommit överens om i förväg. 


    Som jag ser det är det alltså inte priset på cykeln som är problemet utan att du köpte en viktig sak, som dessutom kostar mycket pengar, utan att först stämma av med din sambo.  

  • Litorina
    Alexi skrev 2022-06-07 12:08:41 följande:

    Vi har främst haft Crescent till våra barn, jag gillar kvalitet. MEN, jag lärde mig efter den allra första barncykeln att det absolut inte behöver vara sprillans nya. Man kan köpa jättebra begagnade Crescent och sen sälja dem för nästan samma pris ett par år senare. 


    Fast TS hittade ju ingen begagnad inom en 20-milsradie. 


    Vi har alltid köpt begagnade barncyklar, förutom sist vi köpte. Och det var av exakt samma skäl. Vi hade letat i ett par, tre månader utan att hitta en ok cykel i rätt storlek. Då fick det bli en ny. 

  • Litorina
    Xlr8 skrev 2022-06-07 13:50:36 följande:
    Ja vi drar väl in drygt en miljon per år. Har ljusår mer kunskap om cyklar än sambon så jag tänkte inte nå mer på det.
    Då har du ensam högre årsinkomst än jag och maken tillsammans och vi köpte som sagt en barncykel för ca 3000 kr. Ekonomiskt hade jag tyckt att det var en småsak i ert läge. Men lärdomen är kanske att ni ska diskutera större inköp innan de görs? 
Svar på tråden Skev verklighetsuppfattning?