Inlägg från: erviso |Visa alla inlägg
  • erviso

    Provisoriskt pass på Arlanda

    Jag är nyfiken på att höra hur kötiden/kösystemet ser ut för närvarande, och framför allt om man kan avvika från kön på kvällar/nätter. Har en femmånaders bebis (också i behov av pass till vår resa) som jag inte kan sova över utomhus med.

    Vi har väntat på våra riktiga pass i snart fem veckor. Verkade vid ansökningstillfället som en självklarhet att få passen i tid (då var leveranstiden ca 15 arbetsdagar och det krångliga var att få tid för själva passansökningen). Nu ligger leveranstiden på det tredubbla, och vår resa är bokad till slutet av juni, veckan innan våra pass nu beräknas komma. Har i desperation bokat en tid för nationellt id-kort istället (lyckades få en tid i annan del av landet i mitten av nästa vecka) men om leveranstiden för id-korten överstiger en vecka kommer vi inte hinna få dem i tid heller. 
  • Svar på tråden Provisoriskt pass på Arlanda
  • erviso

    Oj, fyra dygns kötid! Det är helt vansinnigt. Då får man hålla tummarna att öppettiderna utökas den kommande veckan, så att väntetiderna minskar något...
    Vi får väl köa i skift nattetid antar jag, medan en av oss är i bilen/på hotell med barnen (det är bara jag och bebisen som behöver pass, inte resten av familjen).

Svar på tråden Provisoriskt pass på Arlanda