• Fri 24 Jun 2022 19:17
    4813 visningar
    20 svar
    20
    4813

    Resväskor????

    Köp inget skräp med smala blixtlås, tunna handtag etc som lätt går sönder. Hårda väskor skyddar innehållet bättre, om du fraktar något bräckligt, parfymflaska el. dyl. Stabila hjul är viktigt, inga tunna. Fyra är lättsammast. Kolla så den inte är vinglig när man drar den. 


    Kombinationslås är behändigt. Om inte, skaffa annat rejält hänglås. Kolla så insidan är praktisk, men mindre viktigt, man kan packa i påsar. Bra om den väger lite när den är tom. 


    Skaffa några klistermärken och sätt på. Lättare att hitta igen väskan och lite mindre risk den blir stulen. Sätt på en rejäl lapp med namn och adress och ta gärna kort på väskan. Om den blir fördröjd i bagagehanteringen är det då lättare att beskriva den. Ska visst vara bra att skydda väskan med folie, fast det har jag aldrig gjort. 


    Ha en trevlig semester!

  • Fri 24 Jun 2022 23:24
    #11
    Tihi skrev 2022-06-24 22:33:31 följande:

    Är det någon ny lag på att alla väskor måste ha fyra hjul? Jag hittar inte en enda väska med två hjul sen ett par år tillbaka.

    Jag är lite rädd för fyra hjul pga att dom sticker ut så mycket och därmed riskerar att gå sönder i baggagehanteringen och då står man där och måste plötsligt bära en tung och otymplig väska.

    Hårda plastväskor har jag fått för mig att dom kan spricka ganska lätt vilket gör mig skeptisk till hårda väskor.

    Jag har visst inte så många svar till ts utan bara fler frågor men en sak att tänka på är att väskan bör vara lätt då packningen lätt drar iväg i kilon fast man tycker att man knappt har något i väskan. Och så håller jag med om det någon skrev om att lägga på klistermärken på den så att den är lättare att känna igen och mindre risk att någon annan tar ens väska. Och lås, ha alltid lås!


    En bra väska går inte sönder bara för att den har fyra hjul. En hård väska av dålig kvalitet kan spricka, men inte bra hårda väskor. 
  • Mon 27 Jun 2022 19:17
    #17
    Tihi skrev 2022-06-27 17:57:30 följande:
    Vad är en bra väska då? Förslag på märken?
    Rimowa, Samsonite, American Tourister är väldigt bra, men TS efterfrågade lite billigare varianter tror jag. Vet inte men borde väl finnas billiga märken som har ok hjul och blixtlås hoppas jag.  
Svar på tråden Resväskor????