• Sun 19 Jun 2022 17:07
    4386 visningar
    8 svar
    8
    4386

    Byta jobb - hjälp!

    Ja, jag har varit där också. Det är svårt. Jag har egentligen hela tiden tänkt: SKA jag göra det? Bara ta vilket jobb som helst? Men jag har studerat 5 år! Ska jag ta ett jobb som man inte behöver nån utbildning för?

    Jag gjorde en kompromiss, började eget företag (webshop) och jobbbar som lärare högst 70 %. Samtidigt så jobbar jag på en liten specialskola. Där har man inte allt omkring. Vi har socionomer där, som gör terapi med ungdomarna. Så en hel del av det sociala runt omkring tar ju dem. Och dessutom har vi bara några få elever, och är inställda på att de är problematiska. 

    Det är min kompromiss och jag hoppas det håller. Det är osäkert nästan varje år, om vår skola kommer att finnas kvar. Jag kunde också tänka mig vara lärare på fängelse. Då kör man nog enskilt undervisning, och det är ju vuxna som brukar vara motiverade. Även om de är kriminella. Men det är svårt att få. Folkhögskola har jag också jobbat på - det är också ganska trevligt. 

    Jag kan tänka mig att det inte är lika lätt om man har utbildning för de lägre årskurserna. Om man har tur, så kan man ju få nåt kontorsjobb någonstans. Men det är svårt.

Svar på tråden Byta jobb - hjälp!