Inlägg från: Jemp |Visa alla inlägg
  • Jemp

    Hund som hugger

    Oj... 
    Bra med veterinärtid. Det kan vara smärtproblem eller för den delen begynnande demens osv. Givetvis omöjligt att göra mer än spekulera. 
    Men kan ju också vara så att han till slut fått nog, fått extra ont av barnen vid nåt tillfälle eller slutat med mer subtila sätt att säga ifrån. 

  • Jemp
    Hönsmorsa skrev 2022-07-23 12:23:26 följande:

    Ni får det att låta som att jag sitter med armarna i kors och att han blir misshandlad. Vi säger givetvis ifrån och tar med honom bort från hunden så att han får vara ifred, om barnet är hårdhänt. 


    Med tio år, menar jag att vårt äldsta barn är tio år och har lekt med honom hela livet, inte att han blivit misshandlad i tio år.  Med lekt menar jag inte slagit och slitit i honom. Det får de självklart inte göra. Men barn och hundar ska väl kunna leka tillsammans. Senast klappade hon honom lite lätt och då högg han.

    Jag tror att han har ont och så har jag funderat över demens. Jag undrade om någon har erfarenhet av något liknande. Det var det som inlägget handlade om, inte hur jag uppfostrar mina barn och tar han om min hund. Jag kan intyga att jag göra båda, men det hör inte hit. 


    Eftersom du inleder med att ni låtit barnen behandla hunden hur som helst och att de varit hårdhänta, får du nog svar därefter.
  • Jemp

    Apropå att morr kommer upp flera gånger i tråden: ett morrande är en hund som ber om att få vara ifred. Inte en agressiv hund som beter sig fel. 

    Sen ska man givetvis uppfostra sina barn och inte låta dem hantera djur på ett sätt som gör att hunden behöver morra.

Svar på tråden Hund som hugger